Άρθρα

Θριαμβευτική επανεκλογή Κολυμπάδη στην προεδρεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.!

Θριαμβευτικά επανεκλέχτηκε στην προεδρεία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ο Μανώλης Κολυμπάδης στις αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα το μεσημέρι στο αθηναϊκό ξενοδοχείο «Τιτάνια». Τα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση Κολυμπάδη και της έδωσαν «εντολή» να συνεχίσει την πολύ δύσκολη, αλλά πετυχημένη προσπάθεια να διατηρήσει δυνατό το άθλημα στην πιο δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης πλειοψήφησε με 44 ψήφους σε σύνολο 53 ψηφισάντων σωματείων και τον ακολούθησαν ο Γιώργος Παπαγεωργίου με 39 και ο Κωνσταντίνος Μάκρας με 38 ψήφους. Αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία το 11μελές διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα: Ο Μανώλης Κολυμπάδης παραμένει στη θέση του προέδρου, την οποία ανέλαβε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008 ύστερα από μακρά θητεία ως γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο Χρήστος Τρυγωνάς συνεχίζει ως Α΄αντιπρόεδρος, ο Κωνσταντίνος Μάκρας ως Β΄αντιπρόεδρος, ενώ η θέση της γενικής γραμματέος παραμένει σε γυναικεία χέρια. Η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας του πινγκ πονγκ και νυν καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Σπανού είναι η νέα γενική γραμματέας μετά την Αναστασία Κοκκίνου, που είχε αυτή τη θέση για λίγους μήνες στο απερχόμενο Δ.Σ.

Από κει και πέρα η Κοκκίνου είναι ειδική γραμματέας και υπεύθυνη περιφερειακής ανάπτυξης, ταμίας είναι ο Παναγιώτης Λαγογιάννης, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ο Γιώργος Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ο Γιώργος Τσόπελας και μέλη οι Παναγιώτης Κιούφης, Χρηστάκις Κανάρης και Παναγιώτης Τζόβολος.

Λίγα λεπτά μετά την επανεκλογή του ο Μανώλης Κολυμπάδης δήλωσε: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες και αντίξοες για την πατρίδα, την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό αθλητισμό και την επιτραπέζια αντισφαίριση νιώθουμε ότι πήραμε μεγάλο ρίσκο με το να συνεχίσουμε στα διοικητικά της ΕΦΟΕΠΑ. Της ομοσπονδίας, που προάγει και καλλιεργεί το άθλημα που όλοι αγαπάμε και το μόνο που μπορώ να μεταφέρω δημόσια ύστερα από εξουσιοδότηση των συνεργατών μου είναι η θέληση της νέας διοίκησης να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να κρατήσει το άθλημα ζωντανό και όσο γίνεται αλώβητο για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η πρωτοφανής οικονομική κρίση. Με ενότητα με αλληλοσεβασμό και αγάπη προς το άθλημα θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας για το πετύχουμε. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά κι αυτούς που δεν μας ψήφισαν ασκώντας εποικοδομητική κριτική. Η νέα διοίκηση εκπροσωπεί όλα τα σωματεία είτε μας τίμησαν αυτά με ψήφο τους είτε όχι. Από τη Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλεία».

Δικαίωμα ψήφου είχαν 71 σωματεία. Παρόντα ήταν 55, αλλά ψήφησαν 53, καθώς δύο εκπρόσωποι σωματείων αποχώρησαν εκτάκτως πριν από την ψηφοφορία. Οι υποψηφιότητες για τα τακτικά μέλη της διοίκησης ήταν ακριβώς 11, όσες είναι και οι θέσεις, σύμφωνα με τον νόμο, στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που αντικατέστησε το 17μελές.

Στη εναρκτήρια ομιλία του στη γενική συνέλευση ο Μανώλης Κολυμπάδης ευχαρίστησε θερμά τον συνεργάτη του Θεόκλητο Σπανό, που έμεινε εκτός υποψηφιοτήτων ύστερα από τρεις δεκαετίες συνεχούς προσφοράς στη διοίκηση. «Από το 1982, που είναι δίπλα μου, δεν αντάλλαξα μαζί του ούτε μία κακή κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, που από τακτικά δέχτηκαν να θέσουν υποψηφιότητα ως αναπληρωματικά γιατί μειώθηκε αναγκαστικά ο αριθμός στη σύνθεση του Δ.Σ. Νέα μέλη είναι η Κατερίνα Σπανού, ο Χρηστάκις Κανάρης και ο Παναγιώτης Τζόβολος.

Στο 11μελές Δ.Σ. εξελέγησαν κατά σειρά οι εξής:

Μανώλης Κολυμπάδης         44 ψήφοι

Γεώργιος Παπαγεωργίου       39

Κωνσταντίνος Μάκρας         38

Παναγιώτης Κιούφης            37

Χρηστάκις Κανάρης             37

Αναστασία Κοκκίνου            36

Χρήστος Τρυγωνάς             35

Κατερίνα Σπανού                35

Παναγιώτης Τζόβολος         35

Παναγιώτης Λαγογιάννης      34

Γεώργιος Τσόπελας             32

Πρώτο αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η Βασιλική Ερηνάκη. Ισοψήφησε στις 34 ψήφους με τον Γεώργιο Μητρόπουλο. Τρίτος αναπληρωματικός εξελέγη ο Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, ο οποίος ισοψήφησε στις 32 ψήφους με τον Νίκο Φιλιππακόπουλο και ακολούθησε ο Θεόδωρος Ραιδεστινός με 30 ψήφους.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. (49 υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό), ο οικονομικός απολογισμός (49 υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό) και ο προϋπολογισμός του 2013 (49 υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό).