Άρθρα

Πανδαισία πινγκ πονγκ στο όπεν της Πορταριάς με ρεκόρ συμμετοχών

Τουρνουά αντάξιο της εξαιρετικής φήμης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, απόλαυσαν συμμετέχοντες και άλλοι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το Σαββατοκύριακο στην Πορταριά Πηλίου. Το 4ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Επιπλέον, κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών με 130 αθλητές και αθλήτριες από 11 διαφορετικές περιοχές της χώρας (ελάχιστο το ποσοστό αποχής ύστερα από 137 σχετικές δηλώσεις). Στις εξαιρετικές συνθήκες του κλειστού γυμναστηρίου Πορταριάς-Μακρυνίτσας και στο θαυμάσιο περιβάλλον του πανέμορφου πηλιωρίτικου χωριού, έγιναν συνολικά περισσότερα από 400 παιχνίδια!

Μετά τα γκρουπ διεξήχθησαν και νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις και τα παιδιά χόρτασαν αγωνιστική δράση. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Πάρις Ζώνιος στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Μάριος Ελέζογλου στους παίδες, η Ελένη Σοφρά στις κορασίδες, ο Αλέξιος Κουλουριώτης στους παμπαίδες και η Χριστίνα Ταουσάνη στις παγκορασίδες.

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ»…

Την τελετή έναρξης κήρυξε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όλους όσοι συντελούν στην καθιέρωση της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες των καιρών και τόνισε ότι η παρουσία όλων στο όπεν της Πορταριάς και ειδικά των παιδιών, χαρίζει την ελπίδα ότι το άθλημα θ’ αντέξει στις… φουρτούνες.

«Η Πορταριά και όλο το μαγευτικό Πήλιο μας άνοιξαν και φέτος την αγκαλιά τους και μας υποδέχονται με αγάπη όμοια με αυτή που κι εμείς νοιώθουμε για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Εδώ που εμπνεύστηκε ο σπουδαίος Γιώργος Σεφέρης κι έγραψε : «Στὸ Πήλιο μέσα στὶς καστανιὲς τὸ πουκάμισο τοῦ Κενταύρου»

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας σας καλωσορίζω όλες και όλους στην ετήσια συνάντησή μας στο βουνό των Κενταύρων. Ευχαριστούμε όλες και όλους που εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας με όλα τα στελέχη της που καθιέρωσε το πρωτάθλημα και το έκανε θεσμό. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, που εν μέσω τρικυμίας ξεχωρίζει σαν ακτή σωτηρίας», προλόγισε στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Κολυμπάδης και συνέχισε: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του αθλήματος που το προηγούμενο μόλις Σάββατο εμπιστεύθηκε και πάλι τη Διοίκησή μας και μας εξέλεξε πανηγυρικά για μια ακόμη τετραετία. Το εγχείρημα βεβαίως όσο πάει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο όλο και πιο δυσβάσταχτο κι όπως έγραψε ο ποιητής «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει».

Φίλες και φίλοι, καλή επιτυχία, καλή διασκέδαση σε όλες και όλους, αγωνιζόμενους και μη. Παραδοθείτε στη μαγεία του αγώνα για την αθλητική νίκη για να πάρουμε όλοι κουράγιο για τους επόμενους δύσκολους αγώνες της ζωής.

Μπορεί «η Ελλάδα να μας πληγώνει», μπορεί «Στὸ μεταξὺ η Ελλάδα ὁλοένα να ταξιδεύει» όμως η παρουσία σας εδώ, πρωτίστως των παιδιών, των αθλητριών και των αθλητών μας, μας προσφέρει την ελπίδα ότι ίσως να καταφέρουμε το Καράβι που ταξιδεύει η Ελλάδα να μην το ονομάσουμε τελικά «Αγωνία 937» αλλά «Ελπίδα 2013»».

Στους νέους (όπου πήραν μέρος 13 αθλητές) αναδείχτηκε νικητής ο Πάρις Ζώνιος. Στον τελικό κατέβαλλε τον Χρήστο Ξανθόπουλο με 3-1 σετ.

Στις νεάνιδες (8 συμμετοχές) πρώτευσε η Κωνσταντίνα Παρίδη. Στον τελικό έκαμψε την αντίσταση της Θάλειας Κορδούτη με 3-1.

Στους παίδες (44 παρουσίες) πήρε την πρωτιά ο Μάριος Ελέζογλου. Στον τελικό έδωσε γερή αναμέτρηση με τον Γιάννη Πετρόπουλο μέχρι που επικράτησε με 3-2 σετ.

Στις κορασίδες (13 συμμετοχές) έγινε συναρπαστικός τελικός μέχρι που η Ελένη Σοφρά ξεπέρασε το εμπόδιο της Βασιλικής Τζίμου με 3-2.

Στους παμπαίδες (37 αθλητές) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Αλέξιος Κουλουριώτης, επίσης ύστερα από αμφίρροπη κόντρα στον τελικό με τον Κωνσταντίνο Λυκοστράτη (3-1 σετ).

Στις παγκορασίδες (13 συμμετοχές) αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Χριστίνα Ταουσάνη νικώντας πολύ δύσκολα στον τελικό τη Χριστίνα Αθανασοπούλου με 3-2 σετ. Σε όλες τις κατηγορίες έγιναν και «μικροί» τελικοί, αλλά όπως πάντα πήραν χάλκινο μετάλλιο και οι 4οι της κατάταξης.

Τις απονομές έκαναν η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού στους εφήβους και τις νεάνιδες, ο Α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τρυγωνάς στις κορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χριστάκης Κανάρης στους παμπαίδες και τις παγκορασίδες και ο πρόεδρος Κοινότητας Πορταριάς-Μακρυνίτσας-Ιωλκού Δημήτρης Βλαχούτσος στους παίδες.

Όλοι οι νικητές ανά κατηγορία:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Πάρις Ζώνιος (Α.Σ. Η Πρόοδος)

2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς)

3. Γιάννης Σανιδάς (ΑΟ Πεύκης)

4. Νίκος Ζέρβας (ΑΣ Πρόοδος)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνα Παρίδη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας)

2. Θάλεια Κορδούτη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας)

3. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

4. Ρόζα Χοβσεπιάν (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Μάριος Ελέζογλου (ΑΣ Πέρα 2005)

2. Γιάννης Πετρόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

4. Δημήτρης Κορδούτης (ΑΟ Καρέα)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ελένη Σοφρά (ΑΟΣ Τελαμών)

2. Βασιλική Τζίμου (Ρουφ 80)

3. Ελισάβετ Τέρπου (ΑΟ Διόνυσου)

4. Παναγιώτα Ανδριανού (ΑΟΣ Τελαμών)

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξιος Κουλουριώτης (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (ΟΕΑ Βέροιας)

3. Ιάσονας Κορδούτης (ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας Έδεσσας)

4. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδη (ΑΠΣ Αναγέννηση Πατρών)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χριστίνα Ταουσάνη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Χριστίνα Αθανασοπούλου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός)

4. Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου (ΑΣΕΑ Καβάλας)

* Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος αποτέλεσαν οι: Χρήστος Τρυγωνάς (πρόεδρος), Μαρία Τσίπου (γραμματέας), Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), Θανάσης Στάθης και Νίκος Οικονόμου.

* Για την προσέλευση των αθλητών στο κάθε τραπέζι οι διοργανωτές εφάρμοσαν πρώτη φορά το σύστημα, όπου δεν γίνονται ανακοινώσεις από τα μικρόφωνα. Αναρτούσαν στο γυμναστήριο τα ωράρια και τα τραπέζια των αγώνων και οι αθλητές ήξεραν από μόνοι τους που και πότε θ’ αγωνιστούν. Το σύστημα δούλεψε καλά και τα μικρόφωνα χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν λίγες φορές.

* Πολύ σημαντική, όπως πάντα, και η βοήθεια των χορηγών, στους οποίους εκτός από τον Δήμο Βόλου, περιλαμβάνονταν φέτος οι επιχειρήσεις: Xenia Ηotel, MontanaVerde, PortariaSpaHotel, PelionResort, Κρίτσα, Πέλιας, Άλκηστις, Ερωφύλλη, «Νοστιμιά», Ταβέρνα «Τα σκαλάκια», Κωνσταντίνος Ορέστης Χειροποίητες Δημιουργίε, Είδη αρτοποιίας «Νικόλας», Εκλεκτά Γλυκά «Το Πήλιο», Πιτσαρία «Familia», Γυναικείος Συνεταιρισμός Πορταριάς, Aρχοντικό «Σισιλιάνου», Αντίκο Καφέ, Αnnas House και Aeriko