Άρθρα

Σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα η συνέχεια της Α1 κατηγορίας το Σαββατοκύριακο

A1 November_2018Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας ξεχωρίζουν στο εσωτερικό πρόγραμμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Συνολικά τρεις πόλεις θα φιλοξενήσουν αγώνες και η Περιφέρεια θα έχει ξανά την ευκαιρία να δει το άθλημα σε υψηλό επίπεδο, να το προβάλλει και να προσελκύσει φιλάθλους στα γυμναστήρια. Στην Α1 ανδρών αρχίζει ο 2ος γύρος. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνουν η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική με τον αήττητο Ολυμπιακό και την Α.Ε.Κ. με τον Παναθηναϊκό, που τον ακολουθούν, να είναι φαβορί για να προσθέσουν ακόμα 6 βαθμούς στο ενεργητικό τους. Στην Α1 των γυναικών είναι το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο με τις μισές ομάδες να συναντώνται στην Καβάλα (οι αγώνες θα γίνουν στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου της πόλης) και τις υπόλοιπες στη Φλώρινα (τόπος διεξαγωγής το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας). Όσον αφορά στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις το ντέρμπι γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου (14:00) στην Καβάλα όπου ο πρωτοπόρος Α.Σ. Πέρα Αθηνών θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ στη Φλώρινα αναμετρώνται την ίδια ώρα Δ.Α.Ο. Ταύρου και Φοίνικας Αγίας Σοφίας, που ισοβαθμούν στη 2η θέση. Αύριο και μεθαύριο συνεχίζονται και οι τοπικές κατηγορίες, ενώ στο Σ.Ε.Φ. θα διεξαχθούν παιχνίδια και για τον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής στη Λοιπή χώρα ανδρών.

Τον προηγούμενο μήνα το φαληρικό στάδιο είχε φιλοξενήσει αποκλειστικά τις τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου και τώρα θα φιλοξενήσει και τις πρώτες στον 2ο. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα, θα ξανασυναντηθούν ορισμένες ομάδες, αφού το πρόγραμμα είναι ανακατεμένο και δεν περιλαμβάνει τα αντίστοιχα ματς του πρώτου μισού. Ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ. και ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί στα παιχνίδια τους, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη προσοχή. Το ενδιαφέρον πέφτει κυρίως στις ομάδες, που προσπαθούν ν’ αποφύγουν τις θέσεις των μπαράζ παραμονής. Υπό αυτό το πρίσμα κρίσιμα θεωρούνται τα παιχνίδια των Χανίων με τη Φιλία Ορεστιάδας το Σάββατο και με τον Ίφιτο Πατρών την Κυριακή.

Στις γυναίκες το πρωτάθλημα προχωρά με την 4η, την 5η και την 6η αγωνιστική. Τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου έδωσαν μία γεύση για τον έντονο συναγωνισμό και με ανυπομονησία αναμένεται η συνέχεια. Το Πέρα Αθηνών είχε κάνει την έκπληξη απέναντι στον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τώρα θέλει να κάνει …ζημιά και στον Ολυμπιακό. Αν το καταφέρει θα βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχασε από τον Δ.Α.Ο.Τ. στην 3η αγωνιστική και θέλει απαραιτήτως τη νίκη.

Στη Φλώρινα ο Δ.Α.Ο.Τ. αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας, από τον οποίο ουσιαστικά έχασε τον τίτλο πέρσι, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμετρήσεις μεταξύ κι άλλων ομάδων που ισοβαθμούν στη 2η θέση, καθώς τα Ταταύλα θ’ αναμετρηθούν και με τον Δ.Α.Ο.Τ. και με τον Φοίνικα. Τέλος οι Σάρισες και η Καβάλα θα επιδιώξουν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα.

Στο Σ.Ε.Φ. θα γίνουν σε δύο γύρους και τα παιχνίδια του 3ου ομίλου στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας ανδρών. Ο όμιλος αφορά στη Λέσβο, την Τήνο και την Κω. Ο νικητής του ομίλου θα παίξει στα προ μπαράζ με τις ομάδες, οι οποίες θα πάρουν την 1η θέση στους άλλους δύο ομίλους της Λοιπής χώρας (για τη Χίο και την Κρήτη).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στην Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 11:00:

Παναθηναϊκός-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Ο. Πεύκης-Άρης Νικαίας

Α.Ε.Κ.-Α.Σ. Πέρα

Ίφιτος Πατρών-Ολυμπιακός

Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων

Το Σάββατο στις 14:00:

Παναθηναϊκός-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ε.Κ.-Α.Ο. Πεύκης

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πέρα-Ίφιτος Πατρών

Άρης Νικαίας-Ο.Α. Χανίων

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Πεύκης-Παναθηναϊκός

Α.Σ. Πέρα-Ολυμπιακός

Α.Ο. Ταταύλα-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ε.Κ.-Άρης Νικαίας

Ίφιτος Πατρών-Ο.Α. Χανίων

Στις γυναίκες στη Φλώρινα:

Το Σάββατο στις 11:00:

Σάρισες Φλώρινας-Φοίνικας Αγ. Σοφίας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 14:00:

Φοίνικας Αγ. Σοφίας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Σάρισες Φλώρινας-Α.Ο. Ταταύλα

Την Κυριακή στις 10:00:

Σάρισες Φλώρινας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ο. Ταταύλα-Φοίνικας Αγ. Σοφίας

Στις γυναίκες στην Καβάλα:

Το Σάββατο στις 11:00:

Ολυμπιακός-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Σ. Πέρα-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Το Σάββατο στις 14:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός

Α.Σ.Ε.Α Καβάλας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Την Κυριακή στις 10:00:

Ολυμπιακός-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ. Πέρα Αθηνών