Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεύτερη νίκη και κορυφή στη γαλλική λίγκα για την Ανζέ του Γκιώνη

134 national_team

134 national_teamΣτην κορυφή της Α’ κατηγορίας της Γαλλίας βρίσκεται από χτες το βράδυ η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη (φωτό). Με την πολύτιμη συμβολή του Έλληνα πρωταθλητή το γαλλικό κλαμπ πέτυχε την Τρίτη τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και πέρασε στην 1η θέση μαζί με την Ποντουάζ και τη Σαρτρ. Αντίθετα η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα υπέστη την πρώτη της ήττα, ενώ στη Β’ κατηγορία της χώρας η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη συνέχισε με ισοπαλία και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη με ήττα. Το προσεχές Σάββατο αρχίζουν τη φετινή αγωνιστική δραστηριότητά τους στη Γαλλία και ο Λευτέρης Μάκρας με τον Γιώργο Φραγκούλη (σε 4η και 3η κατηγορία αντίστοιχα).

Στη γαλλική Λίγκα η Ανζέ δεν συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μέχρι να λυγίσει εκτός έδρας τη Βιλνέβ με 4-1. Ο Γκιώνης νίκησε τον Γάλλο Στεφάν Ουετσέ με 3-0. Η Ενεμπόν, επίσης ως φιλοξενούμενη, έχασε 4-2 από την Ιστρ, την οποία είχε νικήσει η Ανζέ στην πρεμιέρα. Ο Κρεάνγκα υπέστη δύο ήττες. Πρώτα από τον Γάλλο Αντουάν Χασάρ με 3-1 σετ κι έπειτα από τον πολύπειρο συμπατριώτη του Κριστόφ Λεγκού με 3-2 (11-9 το 5ο  σετ).

Στη βαθμολογία η Ανζέ έχει 6 βαθμούς και, όπως προαναφέραμε, προηγείται με δύο συνοδοιπόρους, ενώ η Ενεμπόν είναι στην 5η θέση με 4 βαθμούς. Η 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί μετά από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών της Αυστρίας (Σβέσατ 4-13 Οκτωβρίου), την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και τότε η ελληνική κόντρα του Γκιώνη με τον Κρεάνγκα σε μία ακόμα αναμέτρηση Ενεμπόν-Ανζέ θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της ημέρας.

Στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας κι επίσης για τη 2η αγωνιστική η Μετς είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μετά τη νίκη της πρεμιέρας. Απέσπασε 3-3 εκτός έδρας από τη Μορέ, η οποία στηρίζεται σε τρεις αθλητές ασιατικής καταγωγής. Ο Ρηνιώτης είχε μία νίκη και μία ήττα στα δικά του επί μέρους παιχνίδια. Αρχικά έκαμψε τον Ξου Γκαν με 3-1 σετ και στη συνέχεια έχασε με 3-0 από τον Χε Ζιβέν, τον περίφημο «Χουανίτο», που είναι πολιτογραφημένος Ισπανός και στα 51 του χρόνια διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Αμικάλ δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει την ήττα ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της και φαίνεται ότι και φέτος θα χρειαστεί να δώσει αγώνα διαρκείας για την παραμονή. Έχασε εκτός έδρας 4-1 από τη Ναντ με τον Παπαγεωργίου να σημειώνει τη μοναδική νίκη της ομάδας. Ήταν μάλιστα, στο εναρκτήριο ματς όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ το εμπόδιο του Ρουμάνου Βασίλε Καλούς. Η συνέχεια όμως, ήταν αρνητική για την Αμικάλ. Ο Λαγογιάννης έχασε 3-1 σετ από τον Τζουλιέν Πιετροπάολι κι επίσης 3-1 από τον Καλούς, ενώ ο Παπαγεωργίου ηττήθηκε από τον Ρομέν Ρουίζ με 3-2 σετ. Στην κατάταξη η Μετς βρίσκεται στην 4η θέση με 5 βαθμούς, ενώ η Αμικάλ είναι τελευταία με 2 βαθμούς από τις ισάριθμες ήττες.

Στην Τσεχία στο μεταξύ, έγινε η 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας γυναικών, όπου μετέχει η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα με τα χρώματα της Σλαβόι Πράγας. Η νεαρή αθλήτρια όμως, είχε την ατυχία να είναι ωσεί παρούσα στην αναμέτρηση με τη SKST Μαρτ Χοντονίν. Έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μανιτάρια, οι στομαχικές διαταραχές δεν της επέτρεπαν να παίξει κανονικά και απλά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να μη μηδενιστεί η ομάδα της. Η Σλαβόι έχασε 6-1 από μία ομάδα πάντως, που είναι ισχυρότερη, φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας και διαθέτει αθλήτριες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στις πρώτες 100 θέσεις του παγκοσμίου ranking list.

 

Φωτό Πέτρος Γιαννακούρης

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ