Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Αυστρίας

146 national_team

146 national_teamΤους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, γνωστοποίησε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Στο Σβέσατ της Αυστρίας θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τέσσερις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες και είναι οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Η ετήσια διοργάνωση θα γίνει στο προάστιο της Βιέννης από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου κι εκτός από τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού περιλαμβάνει φέτος και το ομαδικό.

Οι εθνικές μας ομάδες θα πάνε σε δύο εβδομάδες στην Αυστρία με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Από κει και πέρα, στους άνδρες είναι είδηση η παρουσία του Ρηνιώτη, με την έννοια ότι ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Για τις γυναίκες το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι θα έχουν στον πάγκο τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Πάτρας Σωτήρη Ζήκο. Ως γνωστόν, μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Γιώργο Καρύτσα η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει δώσει στον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή την ευθύνη και της γυναικείας ομάδας. Ωστόσο, επειδή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιλαμβάνει πολλούς αγώνες και θα υπάρχουν και ωράρια, που θα συμπίπτουν με αυτά των ανδρών, έπρεπε να οριστεί εκτάκτως ένας ακόμα προπονητής και για τις γυναίκες. Ο Σωτήρης Ζήκος επιλέχθηκε ως ο μοναδικός διαθέσιμος ομοσπονδιακός κι έτσι λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και μία ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία. Ο περιφερειακός προπονητής βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σ.Ε.Φ., γνώρισε τις αθλήτριες, με τις οποίες θα συνεργαστεί, ενώ θα κάνει και κάποιες προπονήσεις μαζί τους τις δύο-τρεις τελευταίες ημέρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Σβέσατ. Η προετοιμασία των διεθνών συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

* Οι εναρκτήριοι αγώνες των εθνικών μας ομάδων στην Αυστρία, στις 4 Οκτωβρίου, θα είναι για τον 1ο γύρο των ταμπλό στις κατηγορίες τους (σ.σ. ταμπλό των «16», αλλά με 12 ομάδες). Για την 1η κατηγορία (Championships Division) οι άνδρες θ’ αντιμετωπίσουν στις 15.00 ώρα Ελλάδας (14.00 τοπική) την Τσεχία. Για τη 2η κατηγορία (Challenge Division) οι γυναίκες θα συναντήσουν την Ιταλία στις 11.00.

* Πρεμιέρα αύριο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και την Ενεμπόν. Το γαλλικό κλαμπ θα υποδεχτεί τη Βέρντερ Βρέμης στο πλαίσιο της 2ης  αγωνιστικής του γκρουπ C. Στην έναρξη του γκρουπ, πριν από δύο εβδομάδες, η Βέρντερ είχε υποστεί αναπάντεχη ήττα στην έδρα της από την αυστριακή Βάλτερ Βελς με 3-1. Στο γκρουπ Α η Ανζέ του Γκιώνη έχει ρεπό στη 2η αγωνιστική.

* Αύριο αναχωρούν από την Αθήνα ο Λευτέρης Μάκρας, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου προκειμένου να δώσουν τα πρώτα παιχνίδια στη σεζόν με τις ξένες ομάδες τους. Οι δύο αθλήτριες θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στη Στόρφορς και είναι έτοιμες για τις πρώτες αγωνιστικές στην Α΄κατηγορία της Σουηδίας. Ο Μάκρας θα κάνει ντεμπούτο με τη γαλλική Αμικάλ 2 στο πρωτάθλημα της 4ης κατηγορίας (National 2).

 

Φωτό: Σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. ο Τάσος Ρηνιώτης, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρώτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ