Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα 3-1 της Ενεμπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τον Κρεάνγκα στη σύνθεσή της

Chen chien_profile

Chen chien_profileΠρεμιέρα με το… αριστερό έκανε η Ενεμπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεσή της η γαλλική ομάδα λύγισε εντός έδρας 3-1 από τη Βέρντερ Βρέμης και ύστερα από δύο αγωνιστικές (σ.σ. στην πρώτη είχε ρεπό) είναι στην τελευταία θέση του γκρουπ C. Ακόμα βέβαια, είναι τα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης και σαφώς οι ελπίδες για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση παραμένουν σοβαρές. Στις 2 Νοεμβρίου όμως, στον επόμενο αγώνα της στο γκρουπ, πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τη Βάλτερ Βελς και να δημιουργήσει τριπλή ισοβαθμία στο φινάλε του 1ου γύρου. Η μη χρησιμοποίηση του Κρεάνγκα στον χτεσινοβραδινό αγώνα είχε να κάνει καθαρά με επιλογή του προπονητή Μπορίς Αμπραάμ.

Αν και πολύ έμπειρος από τέτοιους αγώνες ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε στον πάγκο και ο τεχνικός υπεύθυνος της Ενεμπόν έβαλε στη θέση του τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό δίνοντάς του την ευκαιρία για την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία με τη φανέλα της ομάδας. Έγινε φοβερή αναμέτρηση με τα τρία πρώτα παιχνίδια να κρίνονται στα πέντε σετ και τον Τσέχο Προκόπτσοφ να ισοφαρίζει με σπουδαία νίκη επί του Τσουάν Τσι Γιουάν. Στο τελευταίο επί μέρους ματς ο νεοαποκτηθείς Τσεν Τσίεν Αν δεν μπόρεσε να κάμψει τον συμπατριώτη του Τσουάν Τσι Γιουάν (έχασε δύο ευκαιρίες να μειώσει στο 3ο σετ), αλλά αυτή η κόντρα αποτέλεσε το κλου της βραδιάς. Όχι τόσο γιατί πρόκειται για δύο μεγάλους αθλητές από την Ταϊπέι (ο Τσουάν είναι στο νούμερο 7 του κόσμου και ο Τσεν στο 28) όσο γιατί αναδείχτηκαν μαζί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό ανδρών τον περασμένο Μάιο στο Παρίσι!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Βέρντερ 1-3:

Τσεν Τσίεν Αν-Άντριαν Κριζάν 2-3 (14-16, 11-7, 11-7, 6-11, 0-11)

Ντιμίτρι Προκόπτσοφ-Τσουάν Τσι Γιουάν 3-2 (11-8, 11-7, 1-11, 8-11, 12-10)

Κουεντέν Ρομπινό-Κονσταντίν Τσιότι 2-3 (11-9, 6-11, 6-11, 11-7, 6-11)  

Τσεν Τσίεν Αν-Τσουάν Τσι Γιουάν 0-3 (7-11, 4-11, 12-14)

Η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη είχε ρεπό στη 2η αγωνιστική. Θυμίζουμε ότι στην εναρκτήρια αγωνιστική πριν από δύο εβδομάδες η γαλλική ομάδα είχε χάσει 3-1 από την κάτοχο του τίτλου ρωσική Όρενμπουργκ για το γκρουπ Α. Για την 3η ημέρα των γκρουπ η Ανζέ θα υποδεχτεί στη 1 Νοεμβρίου τη γερμανική Οχσενχάουζεν, ενώ η Ενεμπόν θ’ αγωνιστεί στην Αυστρία στις 2 Νοεμβρίου απέναντι στη Βάλτερ Βελς. Στις βαθμολογίες η Όρενμπουργκ είναι στην κορυφή του γκρουπ Α με 4 βαθμούς σε 2 αγώνες και ακολουθούν η Ανζέ και η Οχσενχάουζεν με 1 βαθμό σε 1 αγώνα. Στο γκρουπ C η Βέρντερ έχει 3 βαθμούς σε 2 ματς, η Βάλτερ 2 σε 1 και η Ενεμπόν 1 επίσης σε 1 παιχνίδι.

Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν συναρπαστικές αναμετρήσεις και καταγράφηκε κι ένα απρόσμενο αποτέλεσμα. Η Σαρτρ συνέτριψε με 3-0 στη Γαλλία τη δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπορούσια Ντίσελντορφ! Και μπορεί να είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον περσινό αποκλεισμό της γερμανικής ομάδας από τη Σαρτρ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το σκορ προκαλεί σίγουρα τεράστια αίσθηση. Βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα η γηπεδούχος ομάδα, που ακόμα και ο Σουηδός Παρ Γκέρελ έκαμψε με 3-1 σετ τον κορυφαίο αθλητή της γηραιάς ηπείρου Τίμο Μπολ…

Ο αγώνας αυτός ήταν για το γκρουπ Dτης διοργάνωσης. Στο γκρουπ Β η γαλλική Ποντουάζ Σερζί ξεπέρασε εύκολα στη Σουηδία το εμπόδιο της Έσλοβ με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η ρωσική UMMCΕκατερίνμπουργκ τη Σααρμπρίκεν μέσα στη Γερμανία! Τέλος για το γκρουπ Α η Όρενμπουργκ έκανε επίδειξη ισχύος και εναντίον της Οχσενχάουζεν και την κατέβαλλε 3-0 εκτός έδρας.

 

Φωτό: Κατηφής ο Τσεν Τσίεν Αν, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ενεμπόν γνώρισε δύο ήττες και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. (από το Photo Gallery της I.T.T.F.).   

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ