Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θετική πρεμιέρα για Στόρφορς με καθοριστική συμβολή από Χριστοφοράκη, Εξάρχου

Storfors 3

Storfors 3Άνοιξε χτες η αυλαία σε τρία ακόμα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα, στα οποία μετέχουν Έλληνες αθλητές. Ξεχωρίζει αυτό της Σουηδίας, όπου για την 1η εθνική κατηγορία των γυναικών η Στόρφορς άρχισε νικηφόρα την προσπάθειά της με καθοριστική βοήθεια από τη Μαρία Χριστοφοράκη και τη Φιλαρέτη Εξάρχου. Οι βασικές αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας αγωνίζονται για δεύτερη σερί χρονιά στη σκανδιναβική ομάδα (στη φωτό από την περασμένη σεζόν διακρίνονται με τις συμπαίκτριες τους και είναι τρίτη και τέταρτη αντίστοιχα από τα δεξιά). Στη Γαλλία, όπου υπάρχει και η πιο έντονη ελληνική παρουσία, τα εναρκτήρια παιχνίδια για τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη στην 3η κατηγορία και την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 του Λευτέρη Μάκρα στην 4η έληξαν ισόπαλα. Ο Μάκρας δοκιμάζει πρώτη χρονιά την εμπειρία ξένου πρωταθλήματος και τα πήγε εξαιρετικά στο ντεμπούτο του. Ο Φραγκούλης φοράει για δεύτερη σεζόν τη φανέλα της Μπαγιάρ Αρζεντάν.

Η Σπαρβάγκεν ήταν το Σάββατο η πρώτη αντίπαλος της Στόρφορς στο γκρουπ του νότου στην κορυφαία κατηγορία της Σουηδίας. Επικράτησε 6-3 με την Εξάρχου να έχει μία νίκη και μία ήττα στο απλό, τη Χριστοφοράκη μία νίκη και δύο ήττες και τις δύο αθλήτριες να παίζουν μαζί στο διπλό και να σημειώνουν άλλη μία νίκη. Η Εξάρχου έχασε αρχικά με 3-0 σετ από την Τζένιφερ Γιόνσον και μετά κατέβαλλε τη Στίνα Ζέτερστρομ με 3-1. Η Χριστοφοράκη έκαμψε τη Ζέτερστρομ με 3-1 και ηττήθηκε από τη Σαναμαρί Μπολένιους με 3-0 και τη Γιόνσον με 3-1 σετ. Στο κρίσιμο ματς του διπλού οι επιστήθιες φίλες ξεπέρασαν με 3-2 σετ το εμπόδιο των Γιόνσον/Ζέτερστρομ.   

Η Στόρφορς ενισχύεται ξανά φέτος από τη Σόνια Ομπράντοβιτς. Η διεθνής αθλήτρια από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που τα τελευταία χρόνια έχει πολιτογραφηθεί Νορβηγίδα έπαιζε χρόνια στη Στόρφορς κι έλειψε μόνο πέρσι για ν’ αγωνιστεί στη Γερμανία.

Στη Γαλλία ο Μάκρας είχε μόνο θετικά αποτελέσματα στο ντεμπούτο του. Παίζοντας με τη 2η ομάδα της Αμικάλ είχε τρεις νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό. Η ομάδα του πάντως, δεν έφτασε στη νίκη κι έφερε ισοπαλία εκτός έδρας 7-7 με τη Φουιλάρ για το γκρουπ G της 4ης κατηγορίας (National 2). Θυμίζουμε ότι με την 1η ομάδα της Αμικάλ και στη 2η εθνική κατηγορία αγωνίζονται ο Παπαγεωργίου και ο Λαγογιάννης συμπαίκτες του Μάκρα στο Πέρα Αθηνών και στην εθνική ομάδα.

Στην 3η κατηγορία (National 1) η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 απέσπασε ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας από τη Ρεν Αβενίρ στην πρεμιέρα του γκρουπ A. O Φραγκούλης είχε προσωπικό απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες, ωστόσο δεν ήταν έτοιμος να δώσει το 100%. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2011 είχε πρόσφατα μικροτραυματισμό στο χέρι, ο οποίος τον κράτησε εκτός δράσης για 15 ημέρες. Επανήλθε μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις, όμως οι ενοχλήσεις δεν τον έχουν αφήσει εντελώς.

Οι ισοπαλίες έδωσαν από δύο βαθμούς στην Μπαγιάρ και την Αμικάλ με την πρώτη φάση των διοργανώσεων να περιλαμβάνει γκρουπ των 8 ομάδων. Να σημειωθεί τέλος, ότι άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων και από φέτος τελειώνουν υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 8 νίκες και όχι στις 11, όπως γινόταν μέχρι την περασμένη σεζόν (και όπως κατέστη σαφές από την πρεμιέρα υπάρχει και η ισοπαλία).

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ