Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Βλοτινού, Χριστοφοράκη για τις μεγάλες «κόντρες» που έρχονται στην Α1

Votinos coach

Votinos coachΜόλις τέσσερις ημέρες έμειναν για την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 εθνικής κατηγορίας και οι ομάδες προσπαθούν να παρουσιαστούν στο Xristoforakisκαλύτερο σημείο ετοιμότητας. Όχι μόνο γιατί η εκκίνηση έρχεται πιο νωρίς, αλλά και γιατί οι φετινοί «μαραθώνιοι» θα έχουν μεγαλύτερο συναγωνισμό και στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν ντέρμπι από το πρώτο Σαββατοκύριακο! Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. εμφανίζονται ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και με αυτή την αφορμή η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε τις εκτιμήσεις των προπονητών τους Γιάννη Βλοτινού (φωτό αριστερά) και Γιώργου Χριστοφοράκη (φωτό δεξιά) αντίστοιχα. Οι γερές «κόντρες» των δύο σωματείων επιστρέφουν στην αγωνιστική σκηνή, οι τεχνικοί τους υπεύθυνοι αναλύουν τα έως τώρα δεδομένα και παράλληλα αναφέρονται στις ομάδες, που μπορούν να τους απειλήσουν στην υπόθεση των τίτλων. Τα πρωταθλήματα της Α1 διεξάγονται και φέτος συγκεντρωτικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στις 28-29 Σεπτεμβρίου κάνουν έναρξη με τρεις αγωνιστικές.

ΒΛΟΤΙΝΟΣ: «ΣΤΟ 50-50 ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ»

Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών κατέκτησε πέρσι και τις δύο πρωτιές. Με… σβηστές μηχανές στους άνδρες και πολύ δύσκολα στις γυναίκες, ευνοημένος σε ισοβαθμία με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Διατήρησε τις ίδιες βασικές τριάδες με τους Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη, Μάκρα στη μία περίπτωση και τις Φίλη, Νικουλάε, Γεωργοπούλου στην άλλη, ωστόσο ο Γιάννης Βλοτινός ξέρει ότι το να επαναληφθεί αυτή η επιτυχία απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια. Για την Α1 των ανδρών κατ’ αρχάς και τη «μονομαχία» με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Όλα αρχίζουν από το 50-50. Θεωρώ πως είμαστε ισάξιες ομάδες. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ δυνατός με την προσθήκη του Μέντες. Έχω καιρό να δω τον Πορτογάλο και δεν ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται, όμως αναμφίβολα είναι καλός παίκτης. Υπάρχει επίσης, η γνωστή αξία και η εμπειρία του Ρηνιώτη και του Τσιόκα και σίγουρα το παιχνίδι γίνεται πολύ δύσκολο για μας. Νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε νίκες στον Μέντες και ίσως είναι αβαντάζ για μας το στοιχείο ότι εκείνος πρέπει να φέρει οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα ως μία μεταγραφή, η οποία χρειάζεται να «βγει». Ο νικητής θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, στην οποία θα βρίσκονται οι αθλητές εκείνες τις ημέρες (σ.σ. στις 10 Νοεμβρίου η πρώτη αναμέτρηση), όπως και από το στήσιμο των ομάδων».

Οι αθλητές του Πέρα είναι «χορτασμένοι» από τίτλους, όμως ο προπονητής τους, που στην αγωνιστική του καριέρα έχει ζήσει αμέτρητες πανελλήνιες πρωτιές σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, τους έχει περάσει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν στιγμή και ότι κάθε διάκριση έχει τη δική της γλύκα.

«Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός το θέλει περισσότερο. Κι εγώ στον πρωταθλητισμό έμαθα και στα δύο χρόνια, που είμαι στον σύλλογο, προσπαθώ να περάσω στους παίκτες ότι πρέπει να είναι σοβαροί και να παίζουν πάντα για το καλύτερο. Κάθε τίτλος είναι διαφορετικός και θεωρώ ότι φέτος είναι επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά η έλευση του Μέντες και η ενίσχυση του Ολυμπιακού. Ο δυνατός αντίπαλος είναι πάντα κίνητρο για να μείνεις στην κορυφή και τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Είναι και η Αμφιθέα, που χρειάζεται προσοχή με τους Κωνσταντινόπουλους, είναι και τα Ταταύλα με τον Μανουσώφ και αξιόλογους νεαρούς αθλητές, γι’ αυτό υπογραμμίζω στα παιδιά ότι χρειάζεται να παλεύουν εξίσου σε όλα τα ματς».

«ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ»

Για τη διεκδίκηση του τίτλου στις γυναίκες ο Βλοτινός ανέφερε: «Τυχαίνει να παίζουμε στο πρώτο Σαββατοκύριακο με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι θα φανούν πολλά από αυτό κιόλας το διήμερο. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, όμως από αυτά τα ντέρμπι -και ανάλογα με τα σκορ που θα έρθουν- θα δούμε προς τα πού πάει το πράγμα και ίσως κριθούν πολλά. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τη Βουλγάρα Πέτροβα, που είναι έμπειρη, αλλά δεν ξέρω ποια είναι τώρα η αγωνιστική της κατάσταση. Πήρε και τη Ζαβιτσάνου, που είναι ανερχόμενη, διαθέτει και την πάντα δυνατή Δάνδουλα και θα παλέψει σίγουρα για τον τίτλο. Έχει και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης υπολογίσιμες παίκτριες, ενώ ο Δ.Α.Ο.Τ. έχει χάσει μέρος της δύναμής του, όμως αν εμφανίσει έστω δύο αθλήτριες σε καλή μέρα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε τριάδα. Βασικά εξαρτάται από εμάς να κρατήσουμε τα πρωτεία, έχουμε τρεις πολύ καλές παίκτριες, αλλά χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΡΗΝΙΩΤΗ»

Ο Ολυμπιακός είχε αψεγάδιαστη πορεία πέρσι στην Α2 και δημιουργώντας δυνατές ομάδες (χάρη και στην οικονομική στήριξη συνδέσμων φιλάθλων του) ανέβηκε εύκολα στην Α1. Εγείρει υψηλές απαιτήσεις και τη νέα σεζόν και δεν το κρύβει. «Και στις δύο διοργανώσεις θέλουμε τον τίτλο και ιδίως στους άνδρες πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Στις γυναίκες το Πέρα είναι καλύτερο, όμως όχι αχτύπητο», τόνισε ο Γιώργος Χριστοφοράκης και συνέχισε: «Στη «μάχη» των ανδρών στηρίζομαι κυρίως στον Τάσο (σ.σ. Ρηνιώτη).

Αυτός θα είναι το βαρόμετρο στους αγώνες με το Πέρα. Μπορεί και ο Μέντες να βγάλει νίκες, όμως δεν τον ξέρω ακόμα τόσο καλά ώστε να μιλήσω με σιγουριά για την κατάστασή του. Ο Τάσος άρχισε καλά τη σεζόν κι αν σημειώσει τις νίκες που μπορεί τότε αυξάνονται οι ελπίδες για την τελική επικράτηση. Μετά έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν και ο Ντανιέλ και ο Πορτογάλος, δηλαδή θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες. Είναι κλειδί η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα και οι παίκτες καλούνται να είναι απόλυτα έτοιμοι. Αυξημένη προσοχή χρειάζεται και η Αμφιθέα, όμως θεωρώ ότι απέναντί της είμαστε μεγάλο φαβορί».

Στη νεότερη ιστορία της Α1 και πριν από την αγωνιστική του πτώση ο Ολυμπιακός έδινε αξέχαστα ντέρμπι με το Πέρα, όμως αρκείτο στη 2η θέση. «Προσπαθούμε τα πάρουμε ξανά τα σκήπτρα για τα πρωταθλήματα που δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε τα τελευταία χρόνια. Τον τίτλο τον θέλουμε περισσότερο για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Δαλέζιο και τον έφορο του τμήματος Αλέξανδρο Αγάθο, οι οποίοι πίστεψαν στην ομάδα κι έχουν βάλει πολλά χρήματα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

«ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΠΕΡΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

Μιλώντας για το πρωτάθλημα των γυναικών ο προπονητής του Ολυμπιακού δίνει σοβαρό προβάδισμα στο Πέρα. «Πιστεύω ότι είναι φαβορί σε ποσοστό 70-30. Έχει χρόνια τις ίδιες παίκτριες, που συνθέτουν πολύ γερή τριάδα. Για μας όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, για το Πέρα δεν ισχύει το ίδιο. Η Πέτροβα έχει να παίξει καιρό σε υψηλό επίπεδο, όμως πριν από λίγες ημέρες δώσαμε φιλικό στη Βόχα με την ανδρική ομάδα του τοπικού σωματείου και τα πήγε καλά. Δεν ήθελα να συναντήσουμε το Πέρα από το πρώτο διήμερο γιατί αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται απόλυτη ετοιμότητα. Θα το παλέψουμε όμως, για τη νίκη και γενικά για την πρωτιά. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Χριστοφοράκης και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα βάζω στους μνηστήρες του τίτλου και τον Δ.Α.Ο.Τ. με τη Μάγκου να μπορεί να κάνει «ζημιές» αν ένα ντέρμπι φτάσει στο 3-3. Ακολούθως είναι πολύ υπολογίσιμη και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύθηκε με τη Γεωργιάδου. Είναι η πιο έτοιμη ομάδα, καθώς έχει παίξει ήδη στην Ευρώπη και θυμίζω ότι την αντιμετωπίζουμε και εμείς και το Πέρα στο πρώτο Σαββατοκύριακο. Γενικά τα πρωταθλήματα έχουν εντονότερο ενδιαφέρον φέτος και θα κριθούν πιο δύσκολα από πέρσι».

 

Οι φωτό των δύο προπονητών από τον Βασίλη Καραουλάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ