Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τις πιο δυνατές συνθέσεις οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων στο Ευρωπαϊκό της Αυστρίας

Korbel

KorbelΜια ματιά στους αθλητές και τις αθλήτριες, που έχουν δηλώσει οι ομοσπονδίες των χωρών στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάνει ξεκάθαροStefanova ότι οι εθνικές μας ομάδες θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στους πρώτους αγώνες τους στο Σβέσατ. Τόσο η Τσεχία, που στις 4 Οκτωβρίου θα τεθεί αντίπαλος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών στην 1η κατηγορία (ChampionshipsDivision), όσο και η Ιταλία, η οποία την ίδια ημέρα θα είναι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας γυναικών στη 2η κατηγορία (ChallengeDivision) θα πάνε στην Αυστρία με τα πιο δυνατά στελέχη τους. Επιπλέον, θα παρατάξουν το πιο δυνατό ρόστερ τους και οι ομάδες, τις οποίες θα βρουν στο δρόμο τους οι διεθνείς μας εφόσον προκριθούν στον 2ο γύρο (σ.σ. τα προημιτελικά) των κατηγοριών τους. Δηλαδή, η Πορτογαλία από τη μια και η Αγγλία από την άλλη…Κι ενώ αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν κυρίως την Ελλάδα, η μεγάλη είδηση είναι ότι θα μείνει έξω από την κορυφαία διοργάνωση λόγω τραυματισμού ο πρωταθλητής Ευρώπης Τίμο Μπολ!

Στην 1η κατηγορία των ανδρών κατ’ αρχάς, η Τσεχία θα έχει και πάλι στη σύνθεσή της τον διαχρονικά κορυφαίο αθλητή της, τον 43χρονο Πετρ Κόρμπελ, που είναι στο νούμερο 62 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης. Τον 4ο Ολυμπιονίκη της Ατλάντα πλαισιώνουν οι δύο πρώτοι Τσέχοι του rankinglistΝτιμίτρι Προκόπτσοφ και Πάβελ Σίρουτσεκ (αμφότεροι στο νούμερο 38 της Ευρώπης), ο Τόμας Κονέτσνι (Νο 82), ο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ (Νο 86) και ο Άντονιν Γκάβλας (Νο 493).

Αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους Τσέχους και μπει στις θέσεις 1-8 θα την περιμένει η Πορτογαλία, που αναδείχτηκε φέτος νικήτρια του γκρουπ Α στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είναι το 1ο φαβορί του αγωνίσματος! Η σημερινή  «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης θα στηριχτεί ξανά στη σπουδαία τριάδα, που την ανέβασε…σκάλες στη διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, στον Μάρκος Φρέιτας (νούμερο 6 στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο), τον Τιάγκο Απολόνια (Νο 13) και τον Ζοάο Μοντέιρο (Νο 26). Σύμφωνα πάντα με τις συμμετοχές, που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, την αποστολή συμπληρώνουν ο Αντρέ Σίλβα (Νο 108), ο Ζοάο Ζεράλδο (Νο 191) και ο Τσεν Ντιόγκο (Νο 216).

Για τους Έλληνες αθλητές σημειώνουμε ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται στο νούμερο 23 της γηραιάς ηπείρου, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 26, ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 87, ενώ ο Τάσος Ρηνιώτης έχει βγει από τους πίνακες και περιμένει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να επανέλθει σε αυτούς.

Στη 2η κατηγορία των γυναικών η Ιταλία θ’ αγωνιστεί με επικεφαλής την πρώην φιναλίστ του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 Νικολέτα Στεφάνοβα. Η πολύπειρη αθλήτρια, που δέκα χρόνια πριν στο Κουρμαγιέρ είχε συμβάλει σημαντικά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από τη γειτονική χώρα, βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 41 του πίνακα αξιολόγησης. Θα είναι μαζί της η Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Νο 113), η Λίζα Ριντόλφι (Νο 138) και η Τζιόρτζια Πικολίν (Νο 208). Η Αγγλία είναι 2ο φαβορί στη ChallengeDivision, περνάει απευθείας στην 8άδα του ταμπλό και η εθνική μας θα τη συναντήσει αν κάμψει την αντίσταση της Ιταλίας. Η Τζοάνα Πάρκερ (Νο 59) θα ηγηθεί της προσπάθειας των Αγγλίδων για την άνοδο στην 1η κατηγορία. Την ομάδα συγκροτούν ακόμα η Κέλι Σίμπλεϊ (Νο 77), η Χο Τιν Τιν (Νο 184) και η Χάνα Χικς (Νο 246).

Σχετικά με τις θέσεις των αθλητριών μας στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης σημειώνουμε ότι η Κατερίνα Τόλιου είναι στο νούμερο 125, η Μαρία Χριστοφοράκη στο 159, η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 181 και η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 208.

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΤΙΜΟ ΜΠΟΛ!

Την πλέον σημαντική απώλεια στο μεταξύ, θα έχει η μόνιμη πρωταθλήτρια Ευρώπης των τελευταίων χρόνων Γερμανία. Ο Τίμο Μπολ, πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών έξι φορές και κάτοχος δέκα ακόμα ευρωπαϊκών τίτλων στο ομαδικό και το διπλό ανδρών δεν θα είναι παρών στο Σβέσατ! Αντιμετωπίζει τραυματισμό στον ώμο, παράλληλα αρρώστησε και αναγκάστηκε ν’ αποσύρει τη συμμετοχή του. Από το 1998, που μετέχει στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, θα λείψει πρώτη φορά από τον θεσμό και δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τους τίτλους του από πέρσι στο απλό και στο ομαδικό.

Δικαιολογημένα απογοητευμένος ο νούμερο 1 αθλητής του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ δήλωσε: «Ο τραυματισμός στον ώμο, που με ενόχλησε για μερικές εβδομάδες, θα ξεπεραστεί σύντομα και ήμουν θετικός στο να περιμένω, όμως στο μεταξύ προσβλήθηκα από γρίπη κι έκανα πυρετό. Με αυτή την εξέλιξη δεν μπόρεσα να προετοιμαστώ κατάλληλα.  Νιώθω άρρωστος και κουρασμένος και οι παίκτες της Ευρώπης είναι πολύ ισχυροί για ν’ αποφασίσω να υπερασπιστώ δύο τίτλους με το 50% των δυνατοτήτων μου. Έτσι, υποχρεώνομαι να μείνω εκτός. Τα παιδιά στην εθνική Γερμανίας είναι πολύ ικανά ομάδα κι ελπίζω να νικήσουν και χωρίς εμένα».

 

Φωτό από το αρχείο της I.T.T.F.: Αριστερά ο Πετρ Κόρμπελ και δεξιά η Νικολέτα Στεφάνοβα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ