Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Σερβία από αύριο η πολυμελής ελληνική αποστολή

Fiser-Pateraki

Fiser-PaterakiΣτη Βρνιάκα Μπάνια θα γίνει η αρχή των ελληνικών συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.Kordoutis Dim_2 Δεκαπέντε αθλητές κι αθλήτριες θα μεταβούν αύριο στην πόλη της Σερβίας, όπου από την Τετάρτη 2 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το καθιερωμένο όπεν νέων και παίδων, το οποίο εντάσσεται στη σειρά του Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Χάρη στην καθοριστική οικονομική συμβολή των γονέων δημιουργήθηκε εντυπωσιακά μεγάλη αποστολή και πέρα από την πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία οι ευχές όλων είναι να έρθουν και διακρίσεις. Άλλωστε, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια σ’ αυτό το event δύο χάλκινα μετάλλια κι ένα χρυσό. Στη γειτονική χώρα θ’ αγωνιστούν οι νέοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Νίκος Σκουτέρης (αθλητές του Α.Σ. Πρόοδος), Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα), Κωνσταντίνος Κώτσης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), οι νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά), οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα), Γιάννης Πετρόπουλος, Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου) και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Στέλλα Πατεράκη και Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006).

Τα περισσότερα παιδιά θ’ αναχωρήσουν αεροπορικώς από την Αθήνα, ενώ οι αθλητές του σωματείου της Καβάλας μαζί με την Κορδούτη, καθώς και ο Ζώνιος θα πάνε στη Σερβία οδικώς. Στο ετήσιο όπεν έχουν δηλώσει συμμετοχή 162 αθλητές κι αθλήτριες, 88 αγόρια 74 κορίτσια. Θα εκπροσωπηθούν 19 χώρες, μεταξύ αυτών η Νιγηρία και ο Καναδάς. Γίνονται τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού στις τέσσερις κατηγορίες. Κάθε ελληνική ομάδα θα έχει κι έναν υπεύθυνο σωματειακό προπονητή. Τους νέους αναλαμβάνει ο Λουίτζι Σκέμβρης του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας, τις νεάνιδες ο Γιάννης Σταύρου του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας, τους παίδες ο Χρήστος Λάμης του Α.Ο. Ταταύλα και τις κορασίδες ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος του Γ.Σ. Άρης Βούλας.

Το 2011 ο Αγγελάκης είχε αναδειχτεί νικητής στο απλό παίδων του σερβικού τουρνουά και παράλληλα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό παίδων με τον Ζώνιο. Επίσης στο διπλό παίδων ο Σγουρόπουλος και ο Δαμιανής είχαν πάρει το 2012 στη Βρνιάκα Μπάνια το χάλκινο μετάλλιο.

Το πρόγραμμα αρχίζει με το ομαδικό, ενώ από την Παρασκευή θα διεξαχθούν τα ατομικά αγωνίσματα. Στο ομαδικό παίδων θα παίξουν δύο ελληνικές ομάδες, η 1 με τους Σγουρόπουλο, Δαμιανή και η 2 με τους Πετρόπουλο, Κορδούτη, ενώ στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες θα συγκροτήσουν από μία ομάδα οι προαναφερόμενοι διεθνείς. Στο διπλό εφήβων ο Αγγελάκης θα παίξει με τον Αντωνιάδη και ο Σκουτέρης με τον Κώτση. Στο διπλό νεανίδων συγκροτούν δίδυμο η Κανάρη με τη Χατζηλυγερούδη. Στο διπλό παίδων τα ζευγάρια είναι Σγουρόπουλος/Δαμιανής και Πετρόπουλος/Κορδούτης και στο διπλό κορασίδων η Φίσερ θ’ αγωνιστεί με την Τέρπου. Ο Ζώνιος, η Κορδούτη και η Πατεράκη θ’ αναζητήσουν παρτενέρ επί τόπου.

 

Στις φωτό τρία ακόμα από τα παιδιά, που θ’ αγωνιστούν στο σερβικό όπεν. Στη φωτό 1 η Φίσερ με την Πατεράκη και στη φωτό 2 ο Κορδούτης 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ