Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μέσα στις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων η Τόλιου!

70women GR-RU

70women GR-RUΉρθε η ευχάριστη είδηση, που ανυπόμονα περίμενε για ένα εκλεκτό μέλος της η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Κατερίνα Τόλιου εξασφάλισε «με το σπαθί της» δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων-νεανίδων 2013! Είναι 10η από τις συνολικά 14 αθλήτριες, που συμπεριλήφθηκαν στις προσκλήσεις για το αγώνισμα του απλού με βάση την παγκόσμια κατάταξη του Σεπτεμβρίου και θα είναι παρούσα στη σπουδαία ετήσια διοργάνωση, η οποία θα γίνει στο Μαρόκο (Ραμπάτ, 01-08 Δεκεμβρίου). Είναι εξέλιξη που αποτελεί τιμή, αλλά μία ακόμα προσωπική δικαίωση για την ιδιαίτερα ταλαντούχα αθλήτρια, η οποία αγωνίζεται από τα 16 της στην εθνική ομάδα γυναικών κι έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα. Στο απλό παίρνουν μέρος 96 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια. Πέρα από τις 80 θέσεις, που καλύπτονται από τους αθλητές/τριες, που θα πλαισιώσουν τις συνολικά 20 χώρες για το ομαδικό, υπάρχουν ακόμα 2 από τη διοργανώτρια χώρα και άλλες 14, οι οποίες προκύπτουν από το διεθνές rankinglistτου Σεπτεμβρίου.

Η 18άχρονη αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου ήταν γνωστό ότι είχε πολλές ελπίδες να πλασαριστεί στον προνομιούχο πίνακα χάρη στη βαθμολογική άνοδο, που είχε σημειώσει μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ιουλίου. Τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο νούμερο 69 από το 65 του Αυγούστου, όμως αποδείχτηκε ότι κι αυτή η θέση τής ήταν υπέρ-αρκετή. Στη σχετική ενημέρωση που έκανε η I.T.T.F. εμφανίζεται 10η και είναι χαρακτηριστικό ότι η 14η και τελευταία Νικόλ Τρόσμαν από το Ισραήλ εξασφάλισε θέση όντας στο νούμερο 90 του πίνακα αξιολόγησης…

Η κάθε ομοσπονδία πρέπει να ειδοποιήσει εγγράφως για τη συμμετοχή ή όχι ενός αθλητή (ή μίας αθλήτριας κ.τ.λ.) μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν αμέσως θετική και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που την ταλαιπωρούν, δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο να μη δηλώσει την αθλήτρια στο Μαρόκο. Η απόφασή της να την επιβραβεύσει για την τεράστια προσπάθεια που κάνει, με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, επικυρώθηκε απλά στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να συνοδεύσει τη νεαρή πρωταθλήτρια ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Και πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ προβλέπεται οικονομική διευκόλυνση για τις ομοσπονδίες, που έχουν παρουσία στο ομαδικό, για τους αθλητές που μετέχουν μόνο στο αγώνισμα του απλού δεν υπάρχει καμία μείωση στα έξοδα από τους διοργανωτές.

ΤΟΛΙΟΥ: «ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η  Τόλιου υποδέχτηκε την είδηση με πλατύ χαμόγελο. Πήρε αυτή την ξεχωριστή χαρά δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση των εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και τόνισε ότι τα παιχνίδια στην Αυστρία θα είναι παράλληλα και γερά τεστ για την ίδια δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο: «Είναι μοναδική ευκαιρία, καθώς στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνω την παρουσία μου στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου, είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου τους τελευταίους μήνες και το ήθελα πολύ. Είναι δύσκολη διοργάνωση, αφού συναντάς τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας σου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ότι πηγαίνω εκεί όμως, είναι μία ακόμα μικρή κατάκτηση για μένα και το να έχω αξιόλογη αγωνιστική παρουσία αποτελεί μία ακόμα πρόκληση. Θα προσπαθήσω να κάνω καλή προετοιμασία λοιπόν, οι αγώνες μου σε λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα με βοηθήσουν σε αυτό και μετά στο Μαρόκο θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο», δήλωσε η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων.

Να θυμίσουμε τέλος ότι στη μικρή ιστορία του θεσμού η Τόλιου γίνεται η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια, που εξασφαλίζει συμμετοχή μέσα από τη διεθνή κατάταξη. Από το 2005 έως το 2007 είχε επιλεχθεί τρεις συνεχόμενες φορές η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ το 2008 είχε βρεθεί στην ίδια ευχάριστη θέση ο Στέφανος Μανουσώφ.

 

* Φωτό της Κατερίνας Τόλιου από τον Πέτρο Γιαννακούρη σε προπόνηση της εθνικής ομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ