Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμες για τη νέα πρόκληση μεταβαίνουν αύριο στο Σβέσατ οι εθνικές μας ομάδες

PA022047

PA022047Με ηρεμία, αισιοδοξία και προσήλωση στον κύριο στόχο τους, που είναι να προασπίσουν τα κεκτημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταβαίνουν οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης αύριο στο Σβέσατ της Αυστρίας. Από την Παρασκευή και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων και θα κυνηγήσουν το καλύτερο με μία βασική έγνοια: Οι μεν άνδρες να εξασφαλίσουν γρήγορα την παραμονή στην 1η κατηγορία (Championships Division) και κυνηγώντας διακρίσεις και στα ατομικά να επιβεβαιώσουν ότι παραμένουν στην αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου, οι δε γυναίκες να διατηρηθούν, με όσο γίνεται λιγότερο άγχος, στη 2η κατηγορία (Challenge Division). Στο προάστιο της Βιέννης θ’ αγωνιστούν οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Ο Κώστας Βατσακλής είναι επικεφαλής προπονητής με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του κλιμακίου της Πάτρας Σωτήρη Ζήκο να αναλαμβάνει εκτάκτως την καθοδήγηση των γυναικών. Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης.

PA022054Οι διεθνείς μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους σήμερα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα «πετάξουν» για την αυστριακή πρωτεύουσα αύριο το μεσημέρι. Στα ταμπλό των κατηγοριών τους η εθνική ανδρών θα δώσει τον πρώτο της αγώνα μεθαύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας (14.00 τοπική) κόντρα στην Τσεχία και η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών την ίδια ημέρα στις 11.00 απέναντι στην Ιταλία. Ο Κώστας Βατσακλής μιλάει σε χαμηλούς τόνους, αλλά φυσικά υπογραμμίζει ξανά τις υψηλές προσδοκίες και στέκεται σ’ έναν ανεκπλήρωτο πόθο… «Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, η οποία άρχισε στις 5 Αυγούστου, αλλά ουσιαστικά δεν διακόπηκε ποτέ, γιατί όλοι οι αθλητές πήραν για την περίοδο του καλοκαιριού και ακολούθησαν πιστά πρόγραμμα ενεργητικής ξεκούρασης, γυμναστικής και φυσικής κατάστασης. Έχουμε αποφύγει τραυματισμούς και στους μέχρι στιγμής αγώνες τους τα παιδιά έχουν εμφανιστεί σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Με εφόδια λοιπόν, την καλή προετοιμασία και την καλή ψυχολογία θα πάμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ελπίζοντας σε πολύ θετικά αποτελέσματα», δήλωσε αρχικά ο υπεύθυνος προπονητής στο Σ.Ε.Φ. και για τις δύο εθνικές ομάδες και συνέχισε: «Είναι μεγάλη η σημασία των εναρκτήριων αγώνων μας. Αν οι άνδρες νικήσουν την Τσεχία και οι γυναίκες την Ιταλία τότε μπαίνουμε στα προημιτελικά των δύο κατηγοριών, πετυχαίνουμε τον αρχικό στόχο της παραμονής και κοιτάμε το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, οι άνδρες θα τονωθούν ψυχολογικά και θ’ ανοίξουν τα φτερά τους για διάκριση σε επίπεδο ομάδων, ενώ οι γυναίκες θα έχουν μπροστά τους την προοπτική για καλό πλασάρισμα στη 2η κατηγορία. Το δεύτερο πλάνο, με το οποίο ευχόμαστε όλοι να μην ασχοληθούμε, θα περιλαμβάνει μία δύσκολη προσπάθεια για την παραμονή σε περίπτωση που χάσουμε και στα δύο παιχνίδια μας. Στην ίδια θέση όμως, έχουμε βρεθεί κι άλλες φορές στο κοντινό παρελθόν και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας ν’ ανταπεξέλθουμε ξανά με επιτυχία».

“ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ”

PA022040Ο 43χρονος προπονητής έδειξε την πίστη του για καλή πρεμιέρα στους αγώνες με την Τσεχία και την Ιταλία, όμως δεν είχε να επισημάνει πολλά πράγματα: «Για την αναμέτρηση των ανδρών θέλω να πω ότι θα παίξει ρόλο το στήσιμο των τριάδων, ενώ είναι πολύ σημαντικό να βγάλουμε μία έστω νίκη στον Προκόπκοφ, που λογικά θα είναι πρώτος παίκτης των αντιπάλων. Στις γυναίκες περιμένω ότι θα γίνει πολύ δυνατή αναμέτρηση. Έχουμε εξαιρετική παράδοση στο πρόσφατο παρελθόν  απέναντι στην Ιταλία με διαδοχικές νίκες, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε πρώτα απ’ όλα γιατί η κορυφαία αθλήτριά τους, η Στεφάνοβα αναμένεται να εμφανιστεί καλύτερη απ’ ό,τι τον περασμένο Μάρτιο στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και αισιοδοξώ».

Ο Κώστας Βατσακλής, που συμπλήρωσε 4,5 χρόνια στον πάγκο της εθνικής ανδρών, δεν το κρύβει ότι στην άκρη του μυαλού είναι πάντα και η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο ομαδικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. «Δεν το θέτουμε ως στόχο κατ’ αρχάς, ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Είναι όμως, ένα όνειρο για όλους: Την ομοσπονδία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους Έλληνες φιλάθλους. Θα ήθελα να πούμε περισσότερα την Παρασκευή το απόγευμα αν έχουμε νικήσει την Τσεχία, πάντως δεν είναι έξω από τις δυνατότητές μας ένα μετάλλιο, άλλωστε έχουν ανέβει στο βάθρο και χειρότερες ομάδες από εμάς». Αναφορικά με τα ατομικά αγωνίσματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε ότι πρέπει να περιμένει την κλήρωση (σ.σ. στις πρώτες ημέρες του event) για να κρίνει καλύτερα τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες διεθνείς.

* Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) για την ανάδειξη νέου προεδρείου μετά την παραίτηση του Ιταλού Στέφανο Μπόζι. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης θα είναι παρών, ενώ θα εκπροσωπήσει την ομοσπονδία και στο συνέδριο της E.T.T.U.

 

Τρεις φωτό από τη σημερινή τελευταία προπόνηση των διεθνών επί ελληνικού εδάφους

Φωτό 1: Οι  αθλήτριες της εθνικής γυναικών κάνουν το καθιερωμένο ζέσταμα πριν πάνε στο τραπέζι. Από αριστερά Παπαδάκη, Εξάρχου, Ζαβιτσάνου (η αθλήτρια που είναι εκτός αποστολής), Τόλιου και Χριστοφοράκη

Φωτό 2: Ο Ρηνιώτης με τον Γκιώνη σε πρώτο πλάνο σε ώρα άσκησης με τον Κώστα Βατσακλή να επιβλέπει συνολικά την προπόνηση  

Φωτό 3: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης.                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ