Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στην τελική 8άδα του ομαδικού παίδων η Ελλάδα 1 στο σερβικό τουρνουά

P2031173

P2031173Οι παίδες έφεραν τα πρώτα ευχάριστα νέα για τα ελληνικά χρώματα από το δυνατό όπεν μικρών ηλικιών της Σερβίας, που άρχισε το πρωί στη Βρνιάκα Μπάνια. Η Ελλάδα 1 με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Στράτο Δαμιανή (φωτό) προκρίθηκε στην τελική φάση ως 2η από το προκριματικό της γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα. Στο ταμπλό των «16», που σχηματίστηκε το βράδυ, έχει bye στον 1ο γύρο και αύριο το μεσημέρι αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τη Σουηδία 2. Αν πάρει τη νίκη εξασφαλίζει μετάλλιο, καθώς δεν προβλέπεται αγώνας για τις θέσεις 3-4. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες μας, οι κορασίδες διεκδικούν αύριο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ενώ οι νέοι, οι νεάνιδες και η δεύτερη ομάδα των παίδων έμειναν στην 3η θέση των ομίλων τους και αποκλείστηκαν.

Στο ομαδικό παίδων η Ελλάδα 1 μετείχε στο 5ο γκρουπ και στην πρεμιέρα έδωσε μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Ρωσία ώσπου κάμφθηκε με 3-2. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος πέτυχε δύο οριακές νίκες με 3-2 σετ, πρώτα εναντίον του Ίλια Ιζάκοφ κι έπειτα κόντρα στον Αλεξάντρ Τιουτρούμοφ! Στο φινάλε ο Στράτος Δαμιανής έχασε στα 5 σετ (11-8 το τελευταίο) από τον Ιζάκοφ. Στη συνέχεια το ελληνικό δίδυμο κατέβαλλε τη Σερβία 1 με 3-1. Ο Σγουρόπουλος ξεπέρασε τον Αλέξα Γκάσεφ με 3-2 σετ και τον Νίκα Μαρτίνοβιτς με 3-1, ενώ ο Δαμιανής έχασε 3-2 από τον Μαρτίνοβιτς (11-9 το 5ο σετ). Στο 1-1 τα παιδιά επικράτησαν στο κρίσιμο σημείο του διπλού με 3-2 και 11-8 στο «κόντρα» σετ. Η πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλίστηκε το απόγευμα με νέα νίκη επί της Ρουμανίας 2 με 3-1. Ο Σγουρόπουλος σημείωσε δύο ακόμα νίκες με αντιπάλους τον Στέφαν Τόντζιου (3-0 σετ) και τον Μιχάι Ζαμφίρ (3-0), τον τελευταίο τον νίκησε με το ίδιο σκορ και ο Δαμιανής, ενώ ενδιάμεσα χάθηκε το διπλό.

Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία η Ελλάδα 2 έπαιξε στο 4ο γκρουπ και αρχικά έχασε 3-0 από τη Γαλλία 2. Στο πρώτο επί μέρους ματς ο Γιάννης Πετρόπουλος κάμφθηκε στα πέντε σετ και στην παράταση από τον Βινσέντ Πικάρ. Στη 2η αγωνιστική η Ελλάδα 2 επιβλήθηκε 3-2 της Σερβίας 2. Ο Πετρόπουλος νίκησε 3-0 σετ τον Ματίγια Γιόβισιτς, ο Δημήτρης Κορδούτης 3-2 τον Ντιμίτρι Λέβατζακ και οι δύο τους επικράτησαν και στο διπλό απέναντι στους ίδιους αντιπάλους με 3-2. Στον απογευματινό καθοριστικό αγώνα ήρθε η ήττα με 3-0 από τη Σουηδία 2. Τα παιδιά έχασαν με 3-0 στα ατομικά ματς (από τον Μάρτιν Φρις και τον Λούκας Κοπρίβα αντίστοιχα) και με 3-1 στο διπλό (με τους ίδιους αντιπάλους).

Στο ομαδικό νέων η Ελλάδα βρέθηκε στο 4ο προκριματικό γκρουπ και στην εναρκτήρια αγωνιστική κατέβαλλε εύκολα τη Βουλγαρία με 3-0. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης νίκησε τον Βίκτορ Γιάνεφ (3-1 σετ), ο Νίκος Αντωνιάδης τον Ντένις Μπεκίρ (3-2 και 11-9 το τελευταίο σετ) και ο Νίκος Σκουτέρης τον Μπόγιαν Ιβάνοφ (3-1). Πολύ αμφίρροπη ήταν αργότερα η αναμέτρηση με τη Ρωσία όπου καταγράφηκε ήττα με 3-2. Ο Αντωνιάδης τοποθετήθηκε στη θέση 3 με το σκεπτικό να νικήσει στο τρίτο επί μέρους ματς και από κει και πέρα να έρθουν δύο νίκες από τον Αγγελάκη. Το πλάνο δεν βγήκε όμως, καθώς στο πρώτο παιχνίδι ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων έχασε 3-0 από τον Σαντί Ισμαΐλοφ (όλα τα σετ στην παράταση!). Ο Αντωνιάδης επικράτησε 3-2 (11-9 στο φινάλε) του Μαξίμ Κισέλεφ, αμέσως μετά ο Αγγελάκης νίκησε 3-0 τον Νικίτα Γιαρούσιν, όμως ο Κωνσταντίνος Κώτσης υπέστη δύο φυσιολογικές ήττες από τον Γιαρούσιν και τον Ισμαΐλοφ. Η υπόθεση της πρόκρισης ξεκαθάρισε αρνητικά για τα ελληνικά χρώματα το βράδυ μετά την ήττα 3-1 από την Ισπανία. Εκεί χρησιμοποιήθηκε σαν 3ος παίκτης ο Πάρις Ζώνιος. Έκανε καλή προσπάθεια στο κρίσιμο τρίτο επί μέρους ματς (όταν το σκορ μεταξύ των ομάδων ήταν 1-1), προηγήθηκε 2-0 σετ του Κάρλος Βεντριέλ, όμως λύγισε με 3-2 χάνοντας όλα τα σετ με την οριακή διαφορά των δύο πόντων! Ο Αγγελάκης νίκησε στην αρχή 3-1 σετ τον Ποντρίγκο Κάνο, όμως ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι του από τον Μίγκελ Βίλσεζ με 3-1. Από τον ίδιο αθλητή κάμφθηκε στον δεύτερο στη σειρά αγώνα ο Αντωνιάδης (3-0).

Στο ομαδικό νεανίδων η εθνική μας αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ και στην πρεμιέρα έχασε φυσιολογικά 3-0 από την πανίσχυρη Γερμανία. Στον επόμενο αγώνα έκαμψε την αντίσταση της Σερβίας 2 με 3-2. Η Θάλεια Κορδούτη πέτυχε δύο νίκες κόντρα στην Άνα Αλεξάντριτς (3-0) και τη Σουζάνα Μέντεργκις (3-1) κι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα καταγράφηκε άνευ αγώνα από τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σάιτ της διεθνούς ομοσπονδίας δεν έπαιξε η Γκορντάνα Ζέσεβιτς). Η Χριστιάνα Κανάρη έχασε 3-1 από τη Μέντεργκις και 3-0 από την Αλεξάντριτς. Το βράδυ η ελληνική ομάδα κάμφθηκε από το Ισραήλ με 3-0 και αποκλείστηκε από το κυρίως ταμπλό. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα παιχνίδια της Χατζηλυγερούδη και της Κορδούτη (ήττες 3-2 από τη Σέλι Γκέλμαν και τη Νέλι Σόιφερ αντίστοιχα), ενώ η Κανάρη έχασε 3-0 σετ από την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό κορασίδων και το διπλό μικτό παίδων Νικόλ Τρόσμαν.

Στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα παίρνει μέρος στο 1ο γκρουπ και ολοκληρώνει τα παιχνίδια της αύριο το πρωί. Σήμερα έχασε αρχικά 3-0 από τη Σερβία 1 (αγωνίστηκαν η Έλλη Φίσερ και η Στέλλα Πατεράκη) και αργότερα νίκησε 3-0 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στην απογευματινή συνάντηση η Φίσερ έκαμψε την Άγλια Σάλκιτς με 3-0 σετ, η Ελισάβετ Τέρπου την Έλντα Σέχιτς με 3-0 και οι Στέλλα Πατεράκη/Φίσερ στο διπλό 3-1 τις ίδιες αθλήτριες. Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας είναι αύριο απέναντι στη Βουλγαρία 1.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ