Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα 3-1 για τις γυναίκες από την Ιταλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

PA022045

PA022045Το άγχος για την παραμονή στη 2η κατηγορία της Ευρώπης (Challenge Division) δεν θα το αποφύγει ούτε αυτή τη φορά η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σβέσατ έχασε το μεσημέρι από την Ιταλία με 3-1, παράλληλα έχασε την καλή ευκαιρία για άμεση εξασφάλιση της κατηγορίας και τώρα θα συνεχίσει για τις θέσεις 22-25 της διοργάνωσης (τις τέσσερις τελευταίες της Challenge Division). Ο αγώνας, που έγινε στον χώρο της Ακαδημίας του Βέρνερ Σλάγκερ, δεν είχε καμία σχέση με εκείνον του περασμένου Μαρτίου στην Πάρμα, όπου η εθνική μας είχε επικρατήσει με 3-1 διατηρώντας τη θέση της στη 2η κατηγορία. Η Ιταλία ήταν πιο δυνατή, την ίδια ώρα τα κορίτσια δεν έδειξαν το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο και είναι χαρακτηριστικό ότι δύο επί μέρους ματς είχαν εντελώς διαφορετική εξέλιξη από εκείνα των προκριματικών γκρουπ. Σημειωτέον, ότι αυτός ήταν ο πρώτος μετά από πολλά χρόνια, αγώνας της εθνικής γυναικών χωρίς τον Γιώργο Καρύτσα στον πάγκο.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 181 στην Ευρώπη) αντιμετώπισε την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού και νυν συμπαίκτριά της στη Νορμπέλο Νικολέτα Στεφάνοβα (Νο 41). Έπαιξε καλά, φάνηκε ότι γνωρίζει το παιχνίδι της κι έγινε από την αρχή ανταγωνιστική, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ.

Στον δεύτερο αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (Νο 125) συνάντησε μεγάλες δυσκολίες απέναντι στη Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Νο 113) κι έφτασε να επικρατήσει χάρη στην ψυχραιμία της και τις σωστές επιλογές στο φινάλε. Μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 4ο σετ όταν προηγήθηκε 8-5 και είδε την αντίπαλό της να κάνει ανατροπή. Παρόμοιο προβάδισμα δημιούργησε και στο «κόντρα» σετ, ισοφαρίστηκε ξανά, αλλά τελικά επικράτησε με 3-2.  

Στο κρίσιμο τρίτο ματς η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 159) μπήκε πολύ δυνατά κι έκανε τέλειο ξεκίνημα εναντίον της Λίζα Ριντόλφι (Νο 138). Στη συνέχεια η Ιταλίδα ανέβασε την απόδοσή της και πήρε πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να προσθέσει πίεση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Η τελευταία έχασε στις λεπτομέρειες όλα τα σετ και τελικά το ματς με 3-1. Στο 40 σετ ισοφάρισε από 6-8 και πήρε σετ μπολ, όμως κάμφθηκε στην παράταση.

Στον αγώνα μεταξύ των πρώτων αθλητριών των ομάδων η Στεφάνοβα πέρα από τη μεγάλη εμπειρία είχε πια και το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στην Τόλιου. Ήταν πολύ καλύτερη συγκριτικά με τον περασμένο Μάρτιο όταν είχε χάσει από την πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων και απέκτησε από την αρχή τον έλεγχο. Κατέκτησε εύκολα το 1ο σετ και γενικά δεν κινδύνευσε, καθώς έβρισκε συνεχώς τις λύσεις στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού της Τόλιου. Να προστεθεί ότι οι συνθέσεις των ομάδων και η σειρά των αγώνων ήταν ακριβώς ίδια με τον αγώνα του περασμένου Μαρτίου! Τότε, πέραν του ότι η Τόλιου νίκησε 3-2 τη Στεφάνοβα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, η Χριστοφοράκη είχε επιβληθεί 3-0 της Ριντόλφι.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιταλίας-Ελλάδας 3-1:

Νικολέτα Στεφάνοβα-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-1 (11-7, 10-12, 11-9, 11-4)

Ντεμπόρα Βιβαρέλι- Κατερίνα Τόλιου 2-3 (11-4, 8-11, 7-11, 11-9, 9-11)

Λίζα Ριντόλφι-Μαρία Χριστοφοράκη 3-1 (1-11, 11-8, 11-9, 12-10)

Στεφάνοβα-Τόλιου 3-0 (11-2, 11-7, 11-6)

 

* Φωτό: Οι τέσσερις αθλήτριες της ελληνικής αποστολής Παπαδάκη, Εξάρχου, Τόλιου και Χριστοφοράκη διακρίνονται στην προθέρμανση μαζί με τη Ζαβιτσάνου (στο μέσο) στην τελευταία προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. πριν από την αναχώρηση για την Αυστρία.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ