Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις προκρίσεις στην τελική φάση του απλού στη Σερβία

Aggelakis service

Aggelakis serviceΟι πιο δυνατοί και πιο έμπειροι από διεθνείς αγώνες αθλητές της ελληνικής αποστολής κατάφεραν σήμερα να προκριθούν στο κυρίωςDamianis 2 ταμπλό του απλού στο σερβικό τουρνουά, που είναι σε εξέλιξη στη Βρνιάκα Μπάνια. Οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό αριστερά), Νίκος Αντωνιάδης και οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής (φωτό δεξιά) πέρασαν στην τελική φάση, μάλιστα οι δύο τελευταίοι πήραν πρωτιά στα προκριματικά γκρουπ με το απόλυτο των νικών. Τα υπόλοιπα 11 παιδιά αποκλείστηκαν με την 3η ή την 4η θέση, ωστόσο έκαναν την προσπάθειά τους και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Στο απλό νέων ο Αντωνιάδης πέρασε χωρίς αγώνα στη 16άδα κι εκεί θ’ αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο τον Γάλλο Νολάν Γκιβόν (19.50). Ο Αγγελάκης θα συναντήσει στον γύρο των «32» τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Μανόλε (17.30). Επίσης αύριο αγωνίζονται στο απλό παίδων ο Σγουρόπουλος και ο Δαμιανής, που έχουν byeστον 1ο γύρο. Στον γύρο των «16» ο πρώτος αντιμετωπίζει τον Ρουμάνο Φλορίν Σπέλμπους και ο δεύτερος τον νικητή από την αναμέτρηση Νίκα Μαρτίνοβιτς (Σερβία)-Τιμπόρ Σπάνικ (Σλοβακία). Και τα δύο ματς έχουν ώρα έναρξης 19.20.

Συνοπτικά η πορεία όλων των παιδιών στα προκριματικά:

Στο απλό νέων ο Νίκος Αντωνιάδης αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ και κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση έπειτα από τριπλή ισοβαθμία. Έχασε με 3-1 σετ από τον επικεφαλής Νάντορ Εσέκι από την Ουγγαρία, με 3-2 από τον Ρώσο Αλεξάντρ Τιουτρούμοφ και κατέβαλλε τον Σέρβο Μάρκο Πόποβιτς με 3-0 σετ. Είχε 4 πόντους μαζί με τον Πόποβιτς και τον Τιουτρούμοφ και υπερίσχυσε με συντελεστή +2 (5-3) από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Νίκος Σκουτέρης έμεινε στην 4η θέση του 3ου γκρουπ. Έχασε με 3-0 σετ από τον Βέλγο Μάρτιν Αλέγκρο, τον Σέρβο Ιβόρ Κάτιτς και τον Ισπανό Κάρλος Βεντριέζ.

Ο Κωνσταντίνος Κώτσης περιορίστηκε επίσης στην τελευταία θέση του 5ου γκρουπ. Ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ρώσο Σάντι Ισμαΐλοφ, τον Σουηδό Όσκαρ Πέρμαν και τον Σέρβο Νικόλα Μαρίνκοβιτς.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πέρασε επιτυχώς από το 8ο γκρουπ κατακτώντας τη 2η θέση. Νίκησε τον Ούγγρο Μάτε Μπρούκνερ με 3-0 σετ, τον Ισπανό Ροντρίγκο Κάνο με 3-1 κι έχασε από τον Γάλλο Νολάν Γκιβόν με 3-0.

Ο Πάρις Ζώνιος αποκλείστηκε ως 3ος από το 9ο γκρουπ. Έχασε με 3-0 σετ από τον Λευκορώσο Γκλεμπ Σάμρουκ, με 3-1 από τον Ρώσο Νικίτα Γιαρούσιν κι έκαμψε με 3-0 τον Σέρβο Νικόλα Γκρμπιτς.

Στο απλό νεανίδων η Θάλεια Κορδούτη βρέθηκε στο 5ο γκρουπ και τερμάτισε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη. Κάμφθηκε με 3-0 σετ από τη Ρωσίδα Εκατερίνα Γκούσεβα και τη Νέλι Σόιφερ από το Ισραήλ και με 3-1 από τη Λευκορωσίδα Κατσιαρίνα Μπάγεβα.

Η Χριστιάνα Κανάρη έπαιξε στο 11ο γκρουπ και αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς. Έχασε με 3-1 σετ από την Ζανγκ Ξουάν από την Ισπανία και την Μπιάνκα Κριζάν από τη Ρουμανία και νίκησε 3-1 τη Λίλι Τάκατς από την Ουγγαρία. Δύο ήττες, μία νίκη είχαν επίσης η Ζανγκ και η Τάκατς ευνοήθηκε για την προνομιούχο 2η θέση η Ζανγκ με 5 σετ υπέρ και 4 κατά (4-4 η Ελληνίδα διεθνής).  

Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη μετείχε στο 12ο γκρουπ. Ξεπέρασε τη Σουηδέζα Έλενα Ζέτερστρομ με 3-0 σετ, όμως έχασε από την Ουγγαρέζα Λέιλα Ίμρε και τη Ρωσίδα Αλφίγια Καλίκοβα με 3-1 σετ κι έμεινε στην 3η θέση.

Στο απλό παίδων ο Στράτος Δαμιανής κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ. Σημείωσε τρεις νίκες και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση. Κατέβαλλε τον Σουηδό Λούκας Κόπριβα με 3-1 σετ, τον Ρώσο Ιβάν Τίτοφ επίσης με 3-1 και τον Γάλλο Λίλιαν Μπαρντέ με 3-2.

Ο Δημήτρης Κορδούτης αγωνίστηκε στο 8ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 4η θέση. Έχασε με 3-0 σετ από τον Ρουμάνο Φλορίν Σπέλμπους και με 3-1 από τον Σλοβένο Πέτερ Χρίμπαρ και τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ήταν επικεφαλής στο 10ο γκρουπ κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του νικώντας και τους τρεις αντιπάλους του με 3-0 σετ. Αντιμετώπισε τον Σέρβο Νίκα Μαρτίνοβιτς, τον Βούλγαρο Κονσταντίν Βάτοφ και τον Βόσνιο Λούκα Μιχαΐλοβιτς.

Ο Γιάννης Πετρόπουλος πήρε μέρος στο 11ο γκρουπ και τελευταίο των προκριματικών. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Σλοβάκου Γιακάμπ Σέβετς, αλλά έχασε 3-1 από τον Σουηδό Πάτρικ Άντερσον και τον Γάλλο Βίνσεντ Πικάρ και αποκλείστηκε με την 3η θέση.

Στο απλό κορασίδων η Ελισάβετ Τέρπου έμεινε 3η στο 2ο γκρουπ χάνοντας 3-0 σετ από την Ντάρια Τριγκόλος από τη Λευκορωσία και 3-1 από την Εντίνα Μπένκο από τη Σερβία.

Ομοίως η Στέλλα Πατεράκη ηττήθηκε στο 3ο γκρουπ με 3-0 σετ από τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν και με 3-1 από τη Γαλλίδα Τζούλι Ερό.  

Στο 7ο και τελευταίο γκρουπ η Ελλη Φίσερ λύγισε τη Ρουμάνα Αλεξάνδρα Μπεγινάριου με 3-2 σετ, όμως δεν της ήταν αρκετό. Έχασε με 3-0 σετ από τη Σέρβα Ντραγκάνα Βίγκνιεβιτς κι επίσης με 3-0 από τη Σλοβάκα Έμα Λαμπόσοβα και αρκέστηκε στην 3η θέση.

Αύριο Σάββατο αρχίζουν και τα αγωνίσματα του διπλού σε ταμπλό των «32». Στο διπλό νέων ο Ζώνιος βρήκε συμπαίκτη στο πρόσωπο του Ούγγρου Γκέργκο Κράμαριτς. Οι Αγγελάκης/Αντωνιάδης περνούν byeστον γύρο των «16». Στο διπλό νεανίδων η Κορδούτη σχηματίζει ζευγάρι με την Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ. Στο διπλό παίδων είναι απευθείας στον 2ο γύρο οι Σγουρόπουλος/Δαμιανής. Στο διπλό κορασίδων η Πατεράκη συγκροτεί δίδυμο με τη Ρουμάνα Αλεξάνδρα Μπεγινάριου.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ