Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Μ. Κολυμπάδη και Κ. Παπαγεωργίου για τον θρίαμβο της εθνικής μας

ec-2013 greece_in_semi

ec-2013 greece_in_semiΟ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν κι από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης εναντίον της Πορτογαλίας, μίλησαν πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας από το Σβέσατ για την ιστορική επιτυχία της ανδρικής ομάδας να φτάσει πρώτη φορά στα χρονικά στην εξασφάλιση μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, που μου έδωσαν αυτή τη χαρά μετά από 31 χρόνια στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Σήμερα γιορτάζει το άθλημα κι εκεί στην Πορταριά, που είναι όλοι μαζεμένοι για το αναπτυξιακό τουρνουά να σηκώσουν τα λάβαρα και τις σημαίες! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συνεχίζουμε», υπογράμμισε με βραχνή φωνή από τους πανηγυρισμούς ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου αφιέρωσε τη διάκριση στην οικογένειά του και τόνισε ότι τώρα η ομάδα θα τα δώσει όλα για μία νέα ιστορική διάκριση, την είσοδο στον τελικό. Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βτασακλής μίλησε στην ιστοσελίδα της E.T.T.U.

Στη χαρά που τον πλημυρίζει ο Μανώλης Κολυμπάδης δεν είχε…χώρο για να βγάλει κι άλλη πικρία για την περιορισμένη επιχορήγηση του αθλήματος από την πολιτεία, απλά πρόσθεσε κάποια λόγια στη χτεσινή του δήλωση. Δεν παρέλειψε όμως, να ευχαριστήσει θερμά όσους βοηθούν σταθερά τόσα χρόνια την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. «Το μετάλλιο είναι αφιερωμένο σε αυτούς που χάρισα και τη χτεσινή νίκη με την Τσεχία (σ.σ. εννοεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και τη γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου), αλλά για να μην είμαστε μόνο δεικτικοί αφιερωμένο και σε όλους όσοι βοήθησαν κι έχουν βάλει πλάτη σε αυτό το άθλημα τόσα χρόνια. Είναι πολύ μεγάλη μέρα σήμερα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο».

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΜΑΣ»

«Είναι τεράστια χαρά αυτό το μετάλλιο, είναι δικαίωση των κόπων μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν λέγαμε μεταξύ μας «πάμε να πάρουμε το μετάλλιο», σκεφτόμασταν μόνο ότι πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας, να το βλέπουμε πόντο-πόντο, παιχνίδι με παιχνίδι και ό,τι καλύτερο να έρθει. Νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε πολύ να διαχειριστούμε την κατάσταση, αντίθετα οι Πορτογάλοι ίσως αγχώθηκαν γιατί ήταν φαβορί και σίγουρα κρυφοκοιτούσαν ακόμα και την πρωτιά στη διοργάνωση λόγω της απουσίας του Μπολ με τη Γερμανία. Ίσως βοήθησε και η τύχη κάποιες στιγμές και βρεθήκαμε πανάξια σε αυτή τη θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Δεν σκεφτόμασταν ότι ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Αυτή την έκφραση την έχουμε πει κι άλλες φορές στο παρελθόν γιατί πέρασαν χρόνια μεγάλης φόρμας του Καλλίνικου χωρίς αυτή τη διάκριση κι όλο αναρωτιόμασταν πόσο θα κρατήσει σε κορυφαίο επίπεδο αυτός ο παίκτης. Συνεχίζει όμως, και να τώρα, που ήρθε το μετάλλιο και ίσως κάπως ανέλπιστα με την έννοια ότι στους δύο αγώνες μας ο Καλλίνικος έβγαλε μόνο μία νίκη με την Τσεχία», δήλωσε αρχικά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και με τον ίδιο ενθουσιασμό συνέχισε: «Το δικό μου παιχνίδι ήταν όντως κρίσιμο, αλλά κάθε νίκη είναι κλειδί σε τέτοια ματς. Είχε τρομερές ανατροπές και η τελευταία και καθοριστική από την πλευρά μου επηρέασε ψυχολογικά τους αντιπάλους, αφού θεωρητικά η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ τους ήταν στη θέση 3 των ομάδων και υπολόγιζαν σε αυτή τη νίκη. Προηγηθήκαμε και συνεχίσαμε με άλλο αέρα! Ο Παναγιώτης ήταν εκπληκτικός και μάλλον σκεφτόταν πόσες ευκαιρίες είχε χάσει στο παρελθόν. Έβγαλε μεγάλο πείσμα, αυτή τη φορά δεν επηρεάστηκε από τη σημαντικότητα της στιγμής κι έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του».

Ο Παπαγεωργίου ομολόγησε ότι το σύστημα του ταμπλό με τους λιγότερους αγώνες ωφέλησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τόνισε ότι τώρα η ομάδα βάζει στόχο την είσοδο στον τελικό! «Αμφίρροπο θα είναι και το ματς με τη Λευκορωσία. Εκείνοι έχουν Σαμσόνοφ, εμείς έχουμε Κρεάνγκα και Γκιώνη και πιστεύω ότι και πάλι θα είναι κλειδί το ματς στη θέση 3 των ομάδων»

Στο τέλος των δηλώσεών του ο Παπαγεωργίου αφιέρωσε «τη μεγάλη νίκη στη γυναίκα μου και το παιδί μου. Όπως συνηθίζουμε να λέμε  και είναι αλήθεια, μας στερούνται οι οικογένειές μας, συχνά δεν είμαστε κοντά τους στον σημαντικό χρόνο, που χρειάζονται να τους δώσουμε και χρειάζεται πολλή υπομονή για να κρατηθεί μία ισορροπία. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που μου τη χαρίζει και ζω τόσο έντονες χαρές όπως αυτό το μετάλλιο».

Κ. ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ»

Η επιτυχία της εθνικής μας ομάδας απέσπασε φυσικά μεγάλο χώρο στο ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) για τους προημιτελικούς. Το βασικό θέμα της ιστοσελίδας είχε τίτλο ότι η Ελλάδα και η Ρωσία έφτασαν πρώτη φορά στο πόντιουμ των νικητών στο ομαδικό ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επιπλέον, δημοσίευσε μεγάλη φωτογραφία από τα επινίκια των μελών της ελληνικής αποστολής στις κερκίδες του Multiversum Centre. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι «αν και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έφτασε στο βάθρο των μεταλλίων τόσες πολλές φορές στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ένα μετάλλιο στο ομαδικό του ευρωπαϊκού event. Το εξασφάλισε τώρα και το έκανε με μεγάλο στυλ ξεπερνώντας την Πορτογαλία»!

Ακολούθησαν δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή: «Συνήθως κερδίζουμε όταν σημειώνουν νίκες και οι τρεις παίκτες, αλλά αυτή τη φορά ο Παναγιώτης δεν έδωσε την ευκαιρία στον Καλλίνικο να κάνει το δικό του «χτύπημα». Ο Γκιώνης επικράτησε τόσο του Ζοάο Μοντέιρο όσο και του Μάρκος Φρέιτας. Είμαι βέβαιος ότι ο Καλλίνικος θα νικούσε στο φινάλε τον Ζοάο, αλλά ο Παναγιώτης δεν άφησε το ματς να φτάσει ως εκεί», είπε χαμογελώντας ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Τόσες πολλές φορές ήμασταν κοντά σ’ ένα μετάλλιο. Τόσες πολλές φορές είδαμε πιο αδύναμες ομάδες να το κατακτούν. Αυτός ήταν ο τελικός μας στόχος, να κερδίσει ένα μετάλλιο η ομάδα και τελικά το καταφέραμε! Αρχίσαμε την προετοιμασία μας στα μέσα του καλοκαιριού στην ομοσπονδιακή αίθουσα που είχε 45 βαθμούς Κελσίου. Η προετοιμασία μας είχε πληγεί από την κρίση, αλλά σταθήκαμε δυνατοί, παλέψαμε και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

* Στον άλλο ημιτελικό της Championships Division των ανδρών θα συγκρουστούν η Γερμανία με τη Ρωσία. Στα προημιτελικά η Γερμανία κατέβαλλε τη Γαλλία με 3-0 και η Ρωσία τη Σουηδία επίσης με 3-0.

* Στην 1η κατηγορία των γυναικών είναι στην 4άδα η Ρουμανία, η Ρωσία, η Τσεχία και η Γερμανία και με αυτή τη σειρά σχηματίζουν τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών. Στην 8άδα η Ρουμανία νίκησε 3-0 την Ουγγαρία, η Ρωσία 3-1 την Πολωνία, η Τσεχία 3-2 τη Λευκορωσία και η Γερμανία 3-0 τη γηπεδούχο Αυστρία.

* Ο Ολλανδός Ρόναλντ Κράμερ είναι ο νέος πρόεδρος της E.T.T.U.. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ένωσης εκλέχτηκε στο ανώτατο αξίωμα μετά τις αρχαιρεσίες, που έγιναν στο Σβέσατ στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συγκέντρωσε 39 ψήφουςεπίσυνόλου 51 ψηφισάντων. Παίρνει τη θέση του Ιταλού Στέφανο Μπόζι, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Αύγουστο.

 

* Φωτό από το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (photo Lomaev). Λίγα λεπτά μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της Πορτογαλίας τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν γίνει ένα κουβάρι και με την ελληνική σημαία στα χέρια πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την εξασφάλιση μεταλλίου.  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ