Παπαγεωργίου, Χριστοφοράκη και Τόλιου στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Ο Κώστας Παπαγεωργίου, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Κατερίνα Τόλιου είναι οι αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την ερχόμενη εβδομάδα την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Το πολύ σημαντικό τουρνουά, που θα δώσει από 11 προκρίσεις για το Λονδίνο σε άνδρες και γυναίκες, θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από τις 11 έως τις 15 Απριλίου.

Στους άνδρες μόνο ένας αθλητής μπορεί να πάρει μέρος από ελληνικής πλευράς, αφού το όριο της ολυμπιακής συμμετοχής για κάθε χώρα είναι τρεις και οι Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης έχουν προκριθεί από τον Μάιο του 2011 στο απλό μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Ενδεχόμενη τρίτη πρόκριση θ’ αφορά μόνο στο ομαδικό, διότι στο απλό μπορούν ν’ αγωνιστούν μέχρι δύο αθλητές από κάθε χώρα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι ο τρίτος Έλληνας στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης και αποτέλεσε την επιλογή του Κώστα Βατσακλή.

Στις γυναίκες, όπου δεν έχουμε ολυμπιακή πρόκριση, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στέλνει δύο αθλήτριες στο ευρωπαϊκό δουκάτο και αυτές προέκυψαν μέσα από αγώνες κατάταξης μεταξύ των τριών βασικών αθλητριών της εθνικής ομάδας. Τις θέσεις για το Λουξεμβούργο πήραν προχτές η Μαρία Χριστοφοράκη και η Κατερίνα Τόλιου, ενώ η Φιλαρέτη Εξάρχου έμεινε τρίτη. Οι δύο αθλήτριες θα ζήσουν πρώτη φορά τη σπουδαία εμπειρία αυτής της πολύ δύσκολης διαδικασίας και χωρίς το άγχος της πρόκρισης θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Επίσης, στην αποστολή για το Λουξεμβούργο θα βρίσκεται και ο αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος θα βοηθά στην προπόνηση του Παπαγεωργίου. Τεχνικός υπεύθυνος για όλα τα παιδιά θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής.

ΣΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ Η ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και τη μεγάλη δυσκολία για διάκριση βρήκαν μπροστά τους οι Έλληνες αθλητές και στα ατομικά του Παγκοσμίου Σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων. Έτσι, στη διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας η καλύτερη θέση για τα ελληνικά χρώματα ήταν η είσοδος της Μαρίας-Αγγελικής Πανουργιά στην πρώτη 16άδα του απλού μαθητριών. Η αθλήτρια από το 1ο ΓΕΛ Πάτρας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού προχώρησε στο ταμπλό με τρεις νίκες και αποκλείστηκε από Κινέζα αθλήτρια. Επίσης στο απλό μαθητριών, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (2ο ΓΕΛ Πεύκης) και η Κωνσταντίνα Παρίδη (9ο ΓΕΛ Πάτρας) μπήκαν με δύο νίκες στις θέσεις 17-32 κι έχασαν από αθλήτριες της Ταϊπέι και της Κίνας αντίστοιχα. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ελληνικής αποστολής αποκλείστηκαν στον 1ο ή τον 2ο γύρο, ενώ το αγώνισμα του διπλού είχε να κάνει μόνο με διαδοχικά φιλικά παιχνίδια. Στο πλαίσιο σύσφιξης σχέσεων αθλητές κι αθλήτριες απ’ όλες τις χώρες άλλαζαν συνεχώς συμπαίκτες και αντιπάλους.

                                                        

 

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped