Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρίτος ο Σγουρόπουλος στο απλό παίδων του σερβικού όπεν, χάλκινο και στο διπλό με τον Δαμιανή!

Sgouros tritos_sti_Servia

Sgouros tritos_sti_ServiaΜαζεμένες έρχονται τις τελευταίες ημέρες οι χαρές για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση! Μετά την επική νίκη της εθνικής ανδρών εναντίον της Πορτογαλίας και την εξασφάλιση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήρθε μία ακόμα σημαντική στιγμή σε επίπεδο μικρών ηλικιών. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στο απλό παίδων του σερβικού όπεν στη Βρνιάκα Μπάνια (διακρίνεται δεξιά στη φωτό από την απονομή) και παράλληλα ο ίδιος και ο Στράτος Δαμιανής πήραν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό παίδων επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχία τους στο ίδιο μέρος! Την Πέμπτη μάλιστα, η Ελλάδα 1 είχε πάρει με τους ίδιους αθλητές το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων! Στα 13 του χρόνια ο πρώτος, στα 14 ο δεύτερος φανέρωσαν ξανά το πλούσιο ταλέντο τους στη διεθνή σκηνή κι επιβεβαίωσαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης. Επιπλέον, καταγράφηκαν κι ορισμένα καλά πλασαρίσματα και αναμφίβολα είναι ενθαρρυντικό, είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον του αθλήματος να σημειώνονται τέτοια αποτελέσματα κι από τους νεαρούς αθλητές μέσα στις γνωστές αντιξοότητες! Η μεγάλη (χάρη στην καθοριστική οικονομική συμβολή των γονιών) αποστολή στη Σερβία αποτελείτο από 15 αθλητές και πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και ν’ αποκομίσουν εμπειρίες, που θα τα βοηθήσουν.

Ο αθλητής από τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς (που παίζει φέτος με υποσχετική στα Ταταύλα) είχε bye στον γύρο των «32» και άρχισε τη θαυμάσια πορεία του στο ταμπλό από τη 16άδα. Εκεί είχε ντέρμπι με τον Ρουμάνο Φλορίν Σπέλμπους κι επικράτησε με 3-2 παίζοντας καταπληκτικά στο «κόντρα» σετ (7-11, 11-9, 9-11, 11-8, 11-1). Το πρωί της Κυριακής, στα προημιτελικά, πραγματοποίησε νέα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Γάλλο Νταμιέν Λορκά, που είναι 30 θέσεις ψηλότερα στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης. Έχανε με 2-1 σετ κι έκανε την ανατροπή φτάνοντας στο τελικό 3-2 (9-11, 12-10, 5-11, 11-7, 11-5). Στα ημιτελικά το μεσημέρι αναμετρήθηκε μ’ έναν ακόμα Γάλλο, τον Λίλιαν Μπαρντέ κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη όταν προηγήθηκε με 2-0! Ακολούθως ισοφαρίστηκε με «γεμάτα» σετ και στο φινάλε ήταν εκείνος ο άτυχος αυτή τη φορά, καθώς κάμφθηκε με 3-2 και διαφορά δύο πόντων στο τελευταίο (11-5, 11-7, 8-11, 8-11, 9-11).

Ο δεύτερος Έλληνας αθλητής, που είχε περάσει στο ταμπλό του απλού παίδων, ο Στράτος Δαμιανής, αποκλείστηκε στους «16» με σκορ 3-1 από τον Σλοβάκο Τιμπόρ Σπάνικ (5-11, 7-11, 11-5, 9-11). Ο αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα είχε περάσει χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο.

Στο απλό νέων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του ταμπλό (σ.σ. των «32) από τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Μανόλε με 4-0 σετ (16-18, 9-11, 6-11, 5-11). Ο Νίκος Αντωνιάδης, που είχε περάσει χωρίς αγώνα στη 16άδα, αντιμετώπισε τον Γάλλο Νολάν Γκιβόν. Έδωσε γερή αναμέτρηση ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ (2-11, 5-11, 11-7, 4-11, 12-10, 7-11).

Στο διπλό παίδων οι Σγουρόπουλος/Δαμιανής αφού πέρασαν απευθείας στον γύρο των «16» κατέβαλλαν με 3-2 σετ τους Βαλεντίν Ενίν και Φλορίν Σπέλμπους από τη Λευκορωσία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Το 5ο σετ έληξε 13-11! Στην 8άδα νίκησαν τους Σέρβους Αλέξα Γκάσεφ/Λάζαρ Τόμιτς με 3-1 σετ (11-6, 7-11, 11-6, 11-9) και σήμερα το πρωί στα ημιτελικά αποκλείστηκαν από το γαλλικό δίδυμο των Λιλιάν Μπαρντέ/Γιορί Ρεϊνό με 3-2 (7-11, 1-11, 11-8, 11-4, 8-11).

Ο Δημήτρης Κορδούτης και ο Γιάννης Πετρόπουλος πήραν τη νίκη στον 1ο γύρο απέναντι στους Ρουμάνους Τεοντόρ Λιπάν/Μπογκντάν Σινγκεορζάν με 3-2 σετ και στη 16άδα έχασαν με 3-0 από τους Γάλλους Νταμιέν Λορκά/Ιρβίν Μπερτράν. 

Στο διπλό νέων οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Νίκος Αντωνιάδης πέρασαν bye στον γύρο των «16» και στη συνέχεια έκαμψαν τους Νολάν Γκιβόν/Πέτερ Τούρσεκ (Γαλλία/Σλοβακία) με 3-2 (13-11 το «κόντρα» σετ). Αποκλείστηκαν στην 8άδα από τους Μιγκέλ Βίλτσεζ/Σάντι Ισμαΐλοφ από την Ισπανία και τη Ρωσία αντίστοιχα με 3-0 σετ (9-11, 8-11, 4-11). Ο Κωνσταντίνος Κώτσης/Νίκος Σκουτέρης έχασαν στον γύρο των «32» από τους Ούγγρους Γκαμπόρ Κόβατς/Μάτε Μπρούκνερ με 3-2 σετ. Ο Πάρις Ζώνιος με τον Ούγγρο συμπαίκτη του Γκέργκο Κράμαριτς έχασαν επίσης με 3-2 σετ από τους Σέρβους Νικόλα Μαρίνκοβιτς/Νικόλα Γκρμπιτς.

Στο διπλό νεανίδων η Θάλεια Κορδούτη σχημάτισε δίδυμο με την Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ και στον γύρο των «32» έκαμψαν με 3-2 σετ τις Βελγίδες Λοράν Χάκεμακ/Φλοράνς Βαν Άκερ. Στη 16άδα ηττήθηκαν φυσιολογικά από το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Γερμανίδες Βαν Γιουάν/Σαντάλ Μαντζ με 3-0. Η Χριστιάνα Κανάρη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη γνώρισαν την ήττα στον γύρο των «32» από τις Αντρέα Φιστούλοφ/Αλίνα Νικιτσάνκα από τη Ρουμανία και τη Λευκορωσία αντίστοιχα με 3-0.

Στο διπλό κορασίδων οι Έλλη Φίσερ/Ελισάβετ Τέρπου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από τις Μαρία Ταλάκοβα/Ντάρια Τριγκόλος (Ρωσία/Λευκορωσία) με 3-0 και ομοίως η Στέλλα Πατεράκη και η Ρουμάνα Αλεξάνδρα Μπεγινάριου κάμφθηκαν με 3-2 από το βουλγαρικό δίδυμο Ζαρένα Κόεβα/Στεφανί Ίλιεβα.

Το σερβικό τουρνουά περιλάμβανε και αγώνες παρηγοριάς, το λεγόμενο consolation. Στους νέους ο Σκουτέρης και ο Ζώνιος έκαναν μία νίκη και προχώρησαν στον γύρο των «16». Στους «32» αποκλείστηκε ο Κώτσης. Στις νεάνιδες η Χατζηλυγερούδη έφτασε μέχρι την 8άδα μ’ ένα ματς byeκαι μία νίκη. Στους παίδες ο Πετρόπουλος και ο Κορδούτης αποκλείστηκαν στον γύρο των «16». Στις κορασίδες η Τέρπου πήγε έως την 4άδα μ’ ένα ματς bye στον γύρο των «16» και μία νίκη στα προημιτελικά, ενώ η Φίσερ και η Πατεράκη αποκλείστηκαν στην 8άδα. Θυμίζουμε ότι τους αθλητές καθοδήγησαν τεχνικά οι προπονητές Χρήστος Λάμης (ομάδα παίδων), Λουίτζι Σκέμβρης (νέων), Γιάννης Σταύρου (νεανίδων) και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδων).

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ