Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Μοναδικά τα συναισθήματα, θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο»!

Panigirismoi Laola

Panigirismoi LaolaΠερασμένα μεσάνυχτα αλλά στην ελληνική αποστολή στο Σβέσατ δεν είναι εύκολο να κλείσουν τα μάτια και να ξεκουραστούν. Η ένταση από τη συγκλονιστική ανατροπή στον ημιτελικό με τη Λευκορωσία ακόμα επηρεάζει, αλλά κυρίως είναι τα μοναδικά συναισθήματα αυτή η απερίγραπτη χαρά και περηφάνια, που δεν επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας να χαλαρώσουν εύκολα. Κι όμως, όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει. Σε λίγες ώρες η εθνική ομάδα έχει τελικό! Τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη μέγιστη στιγμή της ιστορίας της! Πρέπει να πάει στο φινάλε ήρεμη και συγκεντρωμένη, όπως έχει κάνει σε όλη τη μεγαλειώδη πορεία και να προσηλωθεί στον νέο της στόχο, που είναι ο ευρωπαϊκός θρόνος! Διότι αύριο στις 21.00 (και φυσικά ξανά σε ζωντανή μετάδοση στο διαδικτυακό laola1.tv) μπορεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία να είναι το φαβορί, όμως δεν υπάρχει καμία ομάδα και κανένας αθλητής, που να μην σκέφτεται την πρωτιά όταν φτάνει σ’ έναν τελικό! Λίγο πριν φύγουν από το λόμπι του ξενοδοχείου ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Κώστας Βατσακλής και ο Παναγιώτης Γκιώνης, που προκάλεσε ξανά αίσθηση με τη νίκη εναντίον του Σαμσόνοφ, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την απίστευτη εξέλιξη με τη Λευκορωσία και τον τελικό με τους Γερμανούς. Επίσης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα σχολίασε την τεράστια επιτυχία στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (Ε.Τ.Τ.U).

«Νομίζω ότι δεν περιγράφονται αυτά τα συναισθήματα. Είναι κάτι ανεπανάληπτο, σε πιάνει πραγματικά μία ανατριχίλα… Είναι στιγμές, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει», υπογράμμισε με πλατύ χαμόγελο ο Γκιώνης και για τον αγώνα με τη Λευκορωσία σχολίασε:. «Ήμασταν ενθουσιασμένοι με την εξασφάλιση του μεταλλίου από χτες και ξέραμε ότι είχαμε την ευκαιρία να πάμε στον τελικό. Προσωπικά άρχισα πολύ αγχωμένος και ο αντίπαλος έπαιξε καλά, κάτι που δεν περίμενα. Έτυχε τελικά να βρεθούμε πίσω με 2-0 και τότε είπαμε να δούμε κάπως πιο χαλαρά τη συνέχεια και να κοιτάξουμε πρώτα ν’ απολαύσουμε το ματς. Ο Κώστας έκανε τότε τη σπουδαία νίκη παρότι ο Τσετίνιν απείλησε για την ανατροπή και ξαναμπήκαμε στο ματς. Στον αγώνα με τον Σαμσόνοφ ο κόουτς με συμβούλεψε να ευχαριστηθώ πρώτα απ’ όλα τον αγώνα και να μην πιέσω τον εαυτό μου ψυχολογικά. Αυτό έκανα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία κι έκανα τη νίκη. Μετά ξέραμε ότι ο Καλλίνικος δεν γινόταν να χάσει».

Σχετικά με την πολύ δύσκολη προσπάθεια στον τελικό ο 1ος Μεσογειονίκης του 2009 τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να νικήσουμε τη Γερμανία, αλλά το άγχος θα το έχουν αυτοί, που είναι και το φαβορί. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα τα δώσουμε όλα γιατί δεν είναι και ίδια η Γερμανία χωρίς τον Μπολ κι άλλωστε έχει στην τριάδα της παίκτες που στο παρελθόν έχουμε νικήσει. Όλα γίνονται λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις και για μας ό,τι και να γίνει είναι δεδομένη η τεράστια επιτυχία».

Ο προπονητής Κώστας Βατσακλής απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του, ακόμα και στον αναπληρωματικό Τάσο Ρηνιώτη,

«Εδώ και 3-4 ημέρες ζούμε ένα όνειρο. Είχαμε μιλήσει για ανεκπλήρωτο πόθο, τώρα πια αυτό είναι μία πραγματικότητα και μάλιστα μετά την εξασφάλιση μεταλλίου κάναμε κι άλλο βήμα και μπήκαμε στον τελικό. Έχουμε τόσο καλή απόδοση και τόσο δεμένη ομάδα, που πρέπει να σταθώ και στην παρουσία του Τάσου Ρηνιώτη. Είναι ανεκτίμητη η βοήθειά του ως αναπληρωματικός και στην προετοιμασία της ομάδας και στην εμψύχωση από τον πάγκο. Με αυτή την ηρεμία, με αυτή τη θετική ενέργεια κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Είναι κάτι φανταστικό, είναι ένα όνειρο για όλους Έλληνες φιλάθλους είτε έχουν ασχοληθεί με την επιτραπέζια αντισφαίριση είτε όχι και μακάρι αυτή η χαρά να είναι η μεγαλύτερη…μέχρι την επόμενη. Αν βοηθήσει ο Θεός μπορούμε να φτάσουμε στο τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μία ομάδα, που έχει επιβληθεί με 3-0 σε όλα τα ματς και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Για τη φοβερή ανατροπή του σκορ ο Βατσακλής ανέφερε: «Συνέβαλαν και οι Λευκορώσοι στην ανατροπή…Το λέω γιατί μετά το 2-0 φάνηκε να πίστεψαν ότι το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει. Ίσως έπαιξε ένα ρόλο το ότι αυτοί είναι χορτασμένοι από τέτοιες επιτυχίες, μην ξεχνάμε και το χρυσό μετάλλιο πριν από δέκα χρόνια, ενώ εμείς είχαμε μία δίψα που όλο και μεγάλωνε στη διάρκεια του τουρνουά. Πάντως, όσοι είδαν το ματς ιντερνετικά διαπίστωσαν ότι για να γίνει αυτό το 2-0 και ο Γκιώνης έχασε με 11-9 όλα τα σετ και ο Καλλίνικος σ’ ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Η νίκη του Κώστα μάς έδωσε άλλη ώθηση και παρομοίασα την ανατροπή με εκείνη στον αγώνα με τη Γαλλία επίσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και είπα προχτές ότι πολύ δύσκολα χάνουμε όταν φέρει θετικό αποτέλεσμα ο Κώστας κι αυτό αποδείχτηκε και τώρα. Ο Παναγιώτης ξαναμπήκε στον αγώνα πολύ έτοιμος και με πολύ καλή φυσική κατάσταση σε αντίθεση με τον Σαμσόνοφ, που κουράστηκε κι έκανε λάθη. Στο τέλος πήρε τη σκυτάλη ο Καλλίνικος, που σε κρίσιμα παιχνίδια στο 2-2 δεν χάνει ποτέ. Έχει σιγουριά, το ζητά και ο ίδιος να παίζει εκεί. Αγωνίστηκε με φοβερή συγκέντρωση, ήταν γρήγορος και είχε άριστη τακτική».  

Τελειώνοντας ο ομοσπονδιακός τεχνικός αφιέρωσε τη μεγάλη διάκριση «στην οικογένειά μου, τη σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά, που με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη».

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είπε λίγα λόγια στο σάιτ της E.T.T.U., το οποίο στο ρεπορτάζ έβαλε τον τίτλο «Μια φανταστική Ελλάδα έφτασε στον τελικό του ομαδικού ανδρών». Ο διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του ελληνικού πινγκ πονγκ εξήρε τον Παπαγεωργίου. «Αγωνίζομαι σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είχαμε φτάσει κοντά τόσες φορές…Τελικά τα καταφέραμε τώρα και μπορώ να πω ότι η συμβολή του Παπαγεωργίου ήταν τεράστια. Είναι ο μόνος αήττητος παίκτης στην ομάδα. Αναφορικά με το δικό μου παιχνίδι, ξέρω ότι μπορώ να νικήσω όταν φτάνουμε στο 2-2. Αυτό είναι το δικό μου κομμάτι, ξέρω πώς να παίξω κάτω από τέτοια πίεση».

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης αρκέστηκε σε μία λακωνική, αλλά πολύ ουσιαστική δήλωση: «Η επιτυχία είναι αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο του πινγκ πονγκ. Από τους γονείς και τους παράγοντες που πληρώνουν, από τους αθλητές που παλεύουν μέχρι και τον απλό φίλο του πινγκ πονγκ. Έχει μεγαλείο αυτό το άθλημα, πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Και με ρώτησαν από μέσα ενημέρωσης αν έχει η Ελλάδα άλλους αθλητές από πίσω, που στο μέλλον μπορούν να γίνουν Κρεάνγκα και Γκιώνης. Είχα το παράδειγμα πολύ φρέσκο με τα μετάλλια που ήρθαν αυτές τις ημέρες στο όπεν της Σερβίας και τους παρέπεμψα εκεί».

 

* Φωτό: Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς των διεθνών στο τέλος του ημιτελικού, όπως τραβήχτηκε μέσα από το διαδικτυακό πρόγραμμα που μετέδιδε τον αγώνα.

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ