Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ρεκόρ συμμετοχών και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το 5ο τουρνουά της Πορταριάς

Portaria 2013

Portaria 2013Πανδαισία επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο πανέμορφο Πήλιο και φινάλε σε κλίμα πανηγυρικό λόγω της τεράστιας επιτυχίας της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Σβέσατ. Το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά της Πορταριάς τίμησε και φέτος το άθλημα με τον καλύτερο τρόπο και τιμήθηκε από το έντονο ενδιαφέρον των σωματείων. Σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών με 139 αθλητές κι αθλήτριες (από τις 142 σχετικές δηλώσεις), αποτέλεσε διαφήμιση για το σπορ τόσο με την οργάνωσή του, όσο και με το αγωνιστικό του επίπεδο και στον χτεσινό επίλογο έζησε μία ασυνήθιστα εορταστική ατμόσφαιρα, καθώς το κοινό στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πορταριάς-Μακρυνίτσας έμαθε την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αργότερα είχε τη γλυκιά προσμονή για την είσοδο στον τελικό! Το τουρνουά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την πολύτιμη συνεργασία του δήμου Βόλου.

Πήραν μέρος 47 παίδες, 23 έφηβοι, 36 παμπαίδες, 17 κορασίδες και 16 παγκορασίδες και είχαν εκπροσώπηση σωματεία από 12 διαφορετικές περιοχές της χώρας. Η συνεχή δράση διήρκησε 10 ώρες το Σάββατο και 6,5 την Κυριακή χαρίζοντας την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να παίξουν πολλά ματς. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη φάση νοκ άουτ παιχνίδια με διαβάθμιση για όλες τις κατηγορίες. Έγινε και μικρός τελικός, αλλά παραδοσιακά δόθηκαν από δύο χάλκινα μετάλλια σε κάθε κατηγορία.

Πρωταθλητής στους νέους αναδείχτηκε ο Σταύρος Βρεττάκος. Στον τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τον Νίκο Ζέρβα (11-8, 9-11, 11-4, 9-11, 11-5). Στην κατηγορία των παίδων πρώτευσε ο Γιώργος Σταματούρος νικώντας στον τελικό 3-0 τον Αναστάσιο Ασημακόπουλο (11-9, 12-10, 12-10).  

Στις κορασίδες ήρθε 1η η Αλεξάνδρα Τουντακόβα. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ την Ελένη Σοφρά (11-9, 9-11, 11-9, 12-10), ενώ στις παγκορασίδες κυριάρχησε η Ιωάννα Γερασιμάτου επικρατώντας 3-1 της Καλλιόπης Πέρτση (11-8, 11-3, 9-11, 13-11).

Τέλος στους παμπαίδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Αλκιβιάδης Σταματούρος (αδερφός του Γιώργου), που στον τελικό επιβλήθηκε του Αλκίνοου Παγόπουλου με 3-0 (11-3, 11-9, 11-3).

Στους αγώνες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου Νατάσα Οικονόμου, η οποία έκανε την απονομή στις κορασίδες, ο τοπικός αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Πορταριάς-Μακρυνίτσας-Ιολκού Ιωάννης Γκουντέλιας (απένειμε τα έπαθλα στους παίδες), ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πορταριάς-Μακρυνίτσας-Ιολκού Δημήτριος Βλαχούτσος (απονομή στους παμπαίδες), η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού (απονομή στις παγκορασίδες) και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Γιώργος Τσόπελες (απονομή στους εφήβους). Την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Τριγωνάς και η γραμματέας Αναστασία Κόκκινου.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε χτες η αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου και τόνισε ότι «ο δήμος Βόλου στηρίζει την προσπάθεια της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το τουρνουά έχει αναπτυχθεί κι έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση. Χαίρομαι ιδιαίτερα βλέποντας εδώ τόσο πολύ κόσμο και πολλούς γονείς, που φέρνοντας στους αγώνες τα παιδιά τους στήριξαν και την τοπική κοινωνία»

Χτες το πρωί η Κατερίνα Σπανού ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα την επιτυχία της  εθνικής ομάδας με την εξασφάλιση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος στο γυμναστήριο ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Όλοι οι νικητές:

ΝΕΟΙ:

1. Σταύρος Βρεττάκος (Άρης Νικαίας)

2. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

3. Άνθιμος Τσεντεκίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Ευάγγελος Βασιλείου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διόνυσου)

3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Οδυσσέας Σκυβαλάκης (Α.Ο. Άρης 2006)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αλεξάνδρα Τουντακόβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Βασιλική Τζίμου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

2. Αλκίνοος Παγόπουλος (Αετός Κορυδαλλού)

3. Ανδρέας Μίντσης (Απόλλων Καλαμαριάς)

4. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Φοίνικες Πάτρας)

2. Καλλιόπη Πέρτση (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

3. Χριστίνα Κουλίκα Ακαδημίες (Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

4. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

* Την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης συγκρότησαν οι Χρήστος Τριγωνάς (πρόεδρος), Δημήτρης Κατής (γραμματέας), Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), Νίκος Οικονόμου και Θανάσης Στάθης.

* Πολύτιμη φυσικά ήταν γι’ άλλη μία χρονιά η βοήθεια των χορηγών. Οι σπόνσορες του φετινού τουρνουά ήταν οι εξής:

Ξενοδοχείο Άλκηστις

Ψητοπωλείο Νοστιμιά

Ταβέρνα τα σκαλάκια

Χειροποίητες δημιουργίες Κωνσταντίνος Ορέστης

Νικόλας είδη αρτοποιίας

Πιτσαρία Familia

Γυναικείας συνεταιρισμός Πορταριάς

Καφέ Antico

Καφέ Αερικό  

Anna’shouseΔωμάτια

Αρχοντικό Σισιλιάνου

Γεωργούλα Αικατερίνη

Ξενοδοχείο Ερωφύλλη

Hotel Κρίτσα

Hotel Πελίας

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ