Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκη της εθνικής γυναικών στο φινάλε 3-1 τη Βουλγαρία

Exarchou me_Ziko

Exarchou me_ZikoΜε γλυκό τρόπο ολοκλήρωσε η εθνική γυναικών τους αγώνες της στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σβέσατ. Κατέβαλλε τη Βουλγαρία με 3-1 και τερμάτισε στην 24η θέση της διοργάνωσης. Το μοναδικό νικηφόρο αποτέλεσμα στο ομαδικό ασφαλώς δεν φέρνει παρηγοριά μετά τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία της Ευρώπης (Standard Division), όμως τουλάχιστον καλυτερεύει την ψυχολογία των κοριτσιών εν όψει των ατομικών αγωνισμάτων και τα βοηθά να πιστέψουν ότι στο κοντινό μέλλον μπορούν να κερδίσουν πάλι την επάνοδό τους στη 2η κατηγορία (Challenge Division). Οι τέσσερις διεθνείς, που εκτάκτως έχουν στην Αυστρία την τεχνική καθοδήγηση του περιφερειακού ομοσπονδιακού Σωτήρη Ζήκου, θεωρούν ότι η 2η κατηγορία είναι αυτή που τους αξίζει και τονίζουν ότι ο μεγάλος τους στόχος θα είναι η επιστροφή στη ChallengeDivisionτης γηραιάς ηπείρου.

Ο αγώνας με τη Βουλγαρία μπορεί να στερείτο ουσίας, καθώς οι δύο ομάδες θα περιορίζονταν έτσι κι αλλιώς στις δύο καταδικαστικές τελευταίες θέσεις της 2ης κατηγορίας, ωστόσο αμφότερες έκαναν την προσπάθειά τους για λόγους γοήτρου. Στο τρίτο παιχνίδι της η Ελλάδα είχε στην τριάδα τη Φιλαρέτη Εξάρχου κι έμεινε στον πάγκο η Μαρία Χριστοφοράκη. Η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, ακολούθως πέρασε μπροστά με δύο δύσκολες νίκες της Κατερίνας Τόλιου και της Αγγελίνας Παπαδάκη και στο τέταρτο παιχνίδι η Τόλιου χρειάστηκε να κάνει ανατροπή από 0-2 για να γράψει το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βουλγαρία-Ελλάδα 1-3:

Σιμπέλ Ρεμζί-Φιλαρέτη Εξάρχου 3-1 (11-8, 11-5, 9-11, 11-7)

Ανέλια Κάροβα-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (11-6, 7-11, 6-11, 6-11)

Ιβάνκα Ανγκέλοβα-Αγγελίνα Παπαδάκη 0-3 (9-11, 7-11, 7-11)

Ρεμζί-Τόλιου 2-3 (11-6, 11-7, 7-11, 8-11, 10-12)

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα μίλησαν στο σάιτ της ομοσπονδίας η Μαρία Χριστοφοράκη και η Αγγελίνα Παπαδάκη. Χωρίς διάθεση ν’ αναζητήσουν δικαιολογίες αναφέρθηκαν στην πορεία τους και στον αρνητικό απολογισμό του ομαδικού. «Ήταν καλό που κερδίσαμε έστω αυτό το παιχνίδι από θέμα γοήτρου και ψυχολογίας. Ξέρουμε ότι δεν είχαμε την αγωνιστική εικόνα, που θα θέλαμε και θα έπρεπε να έχουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Ωστόσο παίξαμε και με ομάδες, οι οποίες ήταν καλές και φάνηκαν πιο έτοιμες στο να μας αντιμετωπίσουν», δήλωσε η Χριστοφοράκη και συνέχισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην κατηγορία, που θεωρούμε ότι της αξίζει και που οι αγώνες και οι αντίπαλοι θα είναι ποιοτικότεροι για μας».  

Η Αγγελίνα Παπαδάκη ανέφερε: «Ο «τελικός» για μας ήταν το παιχνίδι με την Ιταλία και δυστυχώς δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμες. Το επόμενο παιχνίδι εγώ το θεώρησα ακόμα πιο δύσκολο από αυτό με την Ιταλία. Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, τελείωσε το ομαδικό και ήταν τόσο λίγο σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις, που δεν το καταλάβαμε! Και ήταν κρίμα γιατί παλέψαμε τόσο δύο χρόνια να μην πέσομε κατηγορία κι εδώ είχαμε ουσιαστικά μόνο μία ευκαιρία να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα». Από αύριο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.

 

Φωτό: Η Φιλαρέτη Εξάρχου δέχεται οδηγίες από τον Σωτήρη Ζήκο σε ανάπαυλα του αγώνα της 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ