Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με την καλύτερη ψυχολογία από αύριο στα ατομικά αγωνίσματα οι Έλληνες διεθνείς

Hellas panigirismoi

Hellas panigirismoiΤο πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έφερε για την ελληνική πλευρά (ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον αποψινό τελικό με τη Γερμανία) ένα εκπληκτικό, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την πρωτοφανή πορεία της εθνικής ομάδας ανδρών. Έφερε δυστυχώς και τον υποβιβασμό των γυναικών στην 3η κατηγορία, ωστόσο, πέρα από κάθε αμφιβολία, κυριαρχούν σε όλα τα μέλη της αποστολής τα ευχάριστα συναισθήματα και από αυτά θα κοιτάξουν να πάρουν μεγαλύτερη ώθηση οι διεθνείς για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στα ατομικά αγωνίσματα. Το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες μπαίνουν από αύριο το πρωί στο πρόγραμμα του Σβέσατ και χτες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των γκρουπ, αλλά και των αθλητών, που είναι απευθείας στα κυρίως ταμπλό.

Στο απλό ανδρών βρίσκονται ήδη στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, λόγω της θέσης τους στο διεθνές rankinglist. Αγωνίζονται την προσεχή Παρασκευή και περιμένουν τους αντιπάλους τους από τα προκριματικά. Εφόσον προχωρήσουν, τα πρώτα φαβορί που πιθανότατα θα συναντήσουν στον 2ο γύρο είναι ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος και ο Γάλλος Αντριέν Ματενέ αντίστοιχα.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι επικεφαλής στο 30ο προκριματικό γκρουπ. Θα συναντήσει τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν, τον Κροάτη Φιλίπ Ζέλικο, τον Αυστριακό Ντομινίκ Πλάτνερ και τον Χιλάλ Χασάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν. Αρχίζει τους αγώνες του αύριο το μεσημέρι κόντρα στον Χασάνοφ.

Ο Τάσος Ρηνιώτης είναι στο 29ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ, τον Αυστριακό Μάρτιν Χέιμπεργκερ και τον Λιθουανό Αλφρέντας Ούντρα. Ο πρώτος αγώνας είναι απέναντι στον Ιονέσκου.  Έχουν σχηματιστεί 32 γκρουπ και στο ταμπλό προκρίνονται μόνο οι νικητές αυτών.

Στο απλό γυναικών, που αρχίζει αύριο το απόγευμα, η Μαρία Χριστοφοράκη είναι στο 7ο γκρουπ. Θα κυνηγήσει την πρόκριση απέναντι στη Σλοβάκα Μπάρμπορα Μπαλάζοβα (επικεφαλής), την Ουκρανή Πολίνα Τριφόνοβα και τη Νεχάρε Γιάνγεβα από το Κόσοβο. Στην 1η αγωνιστική παίζει εναντίον της Τριφόνοβα.

Η Κατερίνα Τόλιου αγωνίζεται στο 8ο γκρουπ. Εκεί είναι επικεφαλής η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα και βρίσκονται ακόμα η Κροάτισσα Πέτρα Πέτεκ και η Ίλκα Ντοβάλ από τη Νορβηγία. Στην πρεμιέρα η Τόλιου κοντράρεται με την Πέτεκ.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αγγλίδα Τζοάνα Πάρκερ, την Πολωνή Μόνικα Πιέτκεβιτς και την Αμάντα Φαβέλ από την Ελβετία. Αρχίζει τα παιχνίδια της κόντρα στην Πιέτκεβιτς.

Η Φιλαρέτη Εξάρχου βρίσκεται στο 17ο γκρουπ με αντιπάλους την Πολωνή Κίνγκα Στεφάνσκα (επικεφαλής), τη Λευκορωσίδα Αλίνα Αρλούσκαγια και τη Στεφανί Κρίστενσεν από τη Δανία. Στην πρεμιέρα αναμετριέται με την Αρλούσκαγια. Στο κυρίως ταμπλό των «64» θα προκριθούν οι 25 νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ, αλλά και 7 δεύτερες ως luckylosers μετά από κλήρωση.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ. Θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Ουκρανούς Ιβάν Κάτκοφ/Ντμίτρο Πισάρ, τους Δανούς Μίκελ Χίντερσον/Μόρτεν Ράσμουσεν και τους Ράσταμ Αλίεφ/Χιλάλ Χασάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν. Η αρχή γίνεται αύριο το πρωί κόντρα στους Αλίεφ/Χασάνοφ. 

Οι Καλλίνικος Κρεάνγκα/Τάσος Ρηνιώτης κληρώθηκαν στο 8ο γκρουπ. Έχουν επικεφαλής τους Τσέχους Άντονιν Γκάβλας/Πετρ Κόρμπελ και αντιμετωπίζουν ακόμα τους Εσθονούς Αλεξάντρ Σμιρμόφ/Βαλότ Βένουλα και τους Άγγλους Σάμουελ Γουόκερ/Λίαμ Πίτσφορντ. Πρώτοι αντίπαλοι οι Τσέχοι.

Στο διπλό γυναικών οι Μαρία Χριστοφοράκη/Αγγελίνα Παπαδάκη είναι στο 3ο γκρουπ. Κληρώθηκαν με τις Ουγγαρέζες Κριστίνα Άμπρους/Πέτρα Λόβας (επικεφαλής), τις Κροάτισσες Ματέγια Τζέγκερ/Πέτρα Πέτεκ και τις Σουηδέζες Τζένιφερ Τζόνσον/Καρολάιν Βέρσελ. Εναρκτήριος αγώνας εναντίον των Τζέγκερ/Πέτεκ αύριο νωρίς το μεσημέρι.

Η Κατερίνα Τόλιου έχει συμπαίκτρια τη Σουηδέζα Λίντα Μπέργκστρομ. Θα διεκδικήσουν την πρόκριση από το 1ο γκρουπ με αντιπάλους τις Μάρμπορα Μπαλάζοβα/Χάνα Ματέλοβα (Σλοβακία/Τσεχία), που είναι επικεφαλής, τις Λευκορωσίδες Κατσιάρινα Μπαράβοκ/Μαρίγια Κουτσούκ και τις Τσιάρα Μπόφα/Λετίσια Τζιάρντι από το Σαν Μαρίνο. Το ελληνοσουηδικό δίδυμο, που είχε συνεργαστεί με επιτυχία και το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (τερμάτισε στις θέσεις 9-16), αντιμετωπίζει πρώτα τις Μπαράβοκ/Κουτσούκ.   

Η Φιλαρέτη Εξάρχου συγκροτεί δίδυμο με τη Λιθουανή Άστε Μακάιτε. Θα παίξουν στο 8ο γκρουπ και θα βρουν μπροστά τους τις Αλένα Ντούμπκοβα/Αλίνα Αρλούσκαγια από τη Λευκορωσία (επικεφαλής), τις Έβα Τζούρκοβα/Λουτσία Τρούξοβα από τη Σλοβακία και τις Γκάνα Γκαπόνοβα/Έγκλε Ταμασαουσκάιτε από την Ουκρανία και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα. Στην έναρξη του γκρουπ συναντά τις Αρλούσκαγια/Ντούμπκοβα, επίσης αύριο το μεσημέρι.

Είναι δύσκολο το έργο όλων των διεθνών, καθώς από τα προκριματικά του διπλού προκρίνονται στα ταμπλό των «64» μόνο τα ζευγάρια, που θα πάρουν την 1η θέση στα γκρουπ τους.

 

* Φωτό: Τα στελέχη της εθνικής ανδρών πανηγυρίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό κρατώντας περήφανα την ελληνική σημαία. Από αριστερά Παπαγεωργίου, Κρεάνγκα, Βατσακλής, Γκιώνης και Ρηνιώτης

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ