Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα πρώτα αποτελέσματα των διεθνών μας στα ατομικά αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Papa me_Kroatia_1

Papa me_Kroatia_1Πρώτη ημέρα των ατομικών αγωνισμάτων σήμερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας και οι Έλληνες αθλητές είχαν αγωνιστική Parisi Xristofor_serviceδραστηριότητα από το πρωί έως το βράδυ. Το κλείσιμο του προγράμματος βρήκε τον Κώστα Παπαγεωργίου, την Κατερίνα Τόλιου και τη Μαρία Χριστοφοράκη να έχουν αρχίσει νικηφόρα την προσπάθειά τους στα προκριματικά γκρουπ του απλού, μάλιστα ο πρώτος έχει επικρατήσει ήδη σε δύο αγώνες. Θυμίζουμε ότι στους άνδρες έχουν σχηματιστεί 32 γκρουπ και στο ταμπλό προκρίνονται μόνο οι νικητές αυτών, ενώ στις γυναίκες εκτός από τις 25 νικήτριες των γκρουπ θα περάσουν στην τελική φάση και 7 δεύτερες ως lucky losers. Στα διπλά άρχισαν με νίκη μόνο οι Γκιώνης/ Παπαγεωργίου. Εκεί προκρίνονται στα ταμπλό των «64» μόνο τα ζευγάρια, που θα πάρουν την 1η θέση στα γκρουπ τους. Αναλυτικά:

Στο απλό ανδρών ο Κώστας Παπαγεωργίου, που είναι επικεφαλής στο 30ο γκρουπ κατέβαλλε εύκολα το μεσημέρι τον Χιλάλ Χασάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-7). Το απόγευμα πέτυχε το ίδιο σκορ απέναντι στον Κροάτη Φιλίπ Ζέλικο (11-9, 11-3, 15-13). Αύριο Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Αυστριακό Ντομινίκ Πλάτνερ και την Πέμπτη τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν.

Ο Τάσος Ρηνιώτης είναι στο 29ο γκρουπ και χωρίς επίσημο παιχνίδι στα χέρια του αυτές τις ημέρες φυσιολογικά δεν μπόρεσε να δείξει από την αρχή το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο. Στην πρώτη του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχασε από τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου με 3-0 σετ (6-11, 8-11, 5-11) και στη συνέχεια επίσης με 3-0 από τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ (4-11, 9-11, 6-11). Παίζοντας κυρίως για την εμπειρία και για να μετρήσει δυνάμεις έχει άλλα δύο ματς, αύριο με τον Αυστριακό Μάρτιν Χέιμπεργκερ και την Πέμπτη με τον Λιθουανό Αλφρέντας Ούντρα. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος βρίσκονται απευθείας ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και θα μάθουν τους αντιπάλους τους μετά από τα προκριματικά.

Στο απλό γυναικών η Μαρία Χριστοφοράκη έκανε νικηφόρα πρεμιέρα στο 7ο γκρουπ επικρατώντας της Ουκρανής Πολίνα Τριφόνοβα με 3-0 σετ  (13-11, 11-4, 11-5). Αύριο αντιμετωπίζει τη Σλοβάκα Μπάρμπορα Μπαλάζοβα (επικεφαλής του γκρουπ) και μεθαύριο με τη Νεχάρε Γιάνγεβα από το Κόσοβο.  

Η Κατερίνα Τόλιου έκανε επίσης θετικό βήμα στο 8ο γκρουπ. Λύγισε δύσκολα στο τέλος την Κροάτισσα Πέτρα Πέτεκ με 3-2 σετ (11-6, 6-11, 9-11, 11-9, 11-2). Την Τετάρτη συναντά Ίλκα Ντοβάλ από τη Νορβηγία και την Πέμπτη την Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα.

Στο 15ο γκρουπ η Αγγελίνα Παπαδάκη ηττήθηκε από την Πολωνή Μόνικα Πιέτκεβιτς με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 10-12). Αύριο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αγγλίδα Τζοάνα Πάρκερ (επικεφαλής) και μεθαύριο με την Αμάντα Φαβέλ από την Ελβετία.  

Η Φιλαρέτη Εξάρχου αγωνίζεται στο 17ο γκρουπ και στο εναρκτήριο παιχνίδι της κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ από τη Λευκορωσίδα Αλίνα Αρλούσκαγια (14-16, 11-4, 11-9, 10-12, 11-8). Την Τετάρτη θ’ αναμετρηθεί με την Πολωνή Κίνγκα Στεφάνσκα (επικεφαλής), και την Πέμπτη με τη Στεφανί Κρίστενσεν από τη Δανία.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου, που είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ, είχαν εύκολο έργο στο ξεκίνημα. Νίκησαν με 3-0 σετ τους Ράσταμ Αλίεφ/Χιλάλ Χασάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν (11-2, 11-7, 12-10). Συνεχίζουν αύριο απέναντι στους Δανούς Μίκελ Χίντερσον/Μόρτεν Ράσμουσεν και μεθαύριο με αντιπάλους τους Ουκρανούς Ιβάν Κάτκοφ/Ντμίτρο Πισάρ.

Στο 8ο γκρουπ οι Καλλίνικος Κρεάνγκα/Τάσος Ρηνιώτης αντιμετώπισαν δυνατό ζευγάρι στον πρώτο τους αγώνα ως δίδυμο. Αναμετρήθηκαν με τους επικεφαλής του γκρουπ Άντονιν Γκάβλας/Πετρ Κόρμπελ από την Τσεχία και γνώρισαν την ήττα με 3-0 σετ (8-11, 8-11, 7-11). Επόμενα παιχνίδια τους κόντρα στους Άγγλους Σάμουελ Γουόκερ/Λίαμ Πίτσφορντ (αύριο) και τους Εσθονούς Αλεξάντρ Σμιρμόφ/Βαλότ Βένουλα (μεθαύριο). Σημειωτέον ότι οι Άγγλοι δεν αγωνίστηκαν σήμερα κόντρα στους Εσθονούς λόγω κάποιου προβλήματος, συνεπώς μπορεί και το αυριανό ματς να μην το δώσουν.

Στο διπλό γυναικών οι Μαρία Χριστοφοράκη/Αγγελίνα Παπαδάκη μετέχουν στο 3ο γκρουπ και στην 1η αγωνιστική έχασαν από τις Κροάτισσες Ματέγια Τζέγκερ/Πέτρα Πέτεκ με 3-0 σετ (4-11, 10-12, 6-11). Αύριο παίζουν με τις Ουγγαρέζες Κριστίνα Άμπρους/Πέτρα Λόβας (επικεφαλής του γκρουπ) και μεθαύριο με τις Σουηδέζες Τζένιφερ Τζόνσον/Καρολάιν Βέρσελ.

Η Κατερίνα Τόλιου και η Σουηδέζα συμπαίκτριά της Λίντα Μπέργκστρομ άρχισαν με ήττα 3-1 σετ στο 1ο γκρουπ από τις Λευκορωσίδες Κατσιάρινα Μπαράβοκ/Μαρίγια Κουτσούκ (12-10, 7-11, 8-11, 11-13). Αύριο κοντράρονται με τις επικεφαλής Μπάρμπορα Μπαλάζοβα/Χάνα Ματέλοβα (Σλοβακία/Τσεχία) και μεθαύριο με τις Τσιάρα Μπόφα/Λετίσια Τζιάρντι από το Σαν Μαρίνο.

Τέλος, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Λιθουανή παρτενέρ της Άστε Μακάιτε ηττήθηκαν πολύ δύσκολα με 3-2 σετ στην έναρξη του 8ου γκρουπ από τις επικεφαλής Αλένα Ντούμπκοβα/Αλίνα Αρλούσκαγια από τη Λευκορωσία (11-8, 5-11, 4-11, 11-8, 2-11). Αύριο αντιμετωπίζουν τις Γκάνα Γκαπόνοβα/Έγκλε Ταμασαουσκάιτε από την Ουκρανία και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα και την Πέμπτη τις Έβα Τζούρκοβα/Λουτσία Τρούξοβα από τη Σλοβακία.

 

* Αριστερά ο Κώστας Παπαγεωργίου (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

* Δεξιά η Μαρία Χριστοφοράκη (από το photo gallery της I.T.T.F.)                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ