Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρεις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό διεκδικούν αύριο τα ελληνικά χρώματα

Swesat double_Gio-Papa

Swesat double_Gio-PapaΣτο κλείσιμο της 6ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αυστρίας τα ελληνικά χρώματα συνέχισαν τη δράση και στα τέσσερα ατομικά αγωνίσματα. Καθοριστική ημέρα για τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα περάσουν από τα προκριματικά στα κυρίως ταμπλό, είναι η αυριανή και οι διεθνείς μας διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις τρεις προκρίσεις. Στο απλό ανδρών με τον Κώστα Παπαγεωργίου, στο απλό γυναικών με την Κατερίνα Τόλιου και στο διπλό ανδρών με τους Παναγιώτη Γκιώνη/Κώστα Παπαγεωργίου (φωτό από τον σημερινό αγώνα τους). Όλοι τους είχαν και σήμερα νικηφόρα αποτελέσματα και προηγούνται στα δικά τους γκρουπ. Η Μαρία Χριστοφοράκη έχασε σήμερα στο απλό κι έχει μόνο θεωρητικές πιθανότητες για την 1η θέση. Θυμίζουμε ότι στους άνδρες προκρίνονται στον 1ο γύρο του απλού μόνο οι νικητές των γκρουπ, στις γυναίκες περνάνε και 7 δεύτερες των γκρουπ ως luckylosers κι επίσης μόνο οι νικητές των ομίλων συνεχίζουν στα διπλά. Αναλυτικά:

Στο απλό ανδρών ο Κώστας Παπαγεωργίου, επικεφαλής στο 30ο γκρουπ, κατέβαλλε σήμερα και τον Αυστριακό Ντομινίκ Πλάτνερ με 3-1 σετ (11-6, 6-11, 13-11, 12-10) κι έφτασε τους 6 βαθμούς με τρεις νίκες. Αύριο στις 16.15 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν, που επίσης είναι στην κορυφή με 6 βαθμούς και ο νικητής θα κατακτήσει την προνομιούχο 1η θέση.

Ο Τάσος Ρηνιώτης, που αγωνίζεται κυρίως για την πολύτιμη εμπειρία, υπέστη και τρίτη ήττα στο 29ο γκρουπ. Κάμφθηκε από τον Αυστριακό Μάρτιν Χέιμπεργκερ με 3-1 σετ (9-11, 11-8, 4-11, 8-11) και αύριο ολοκληρώνει τα παιχνίδια του στο γκρουπ με αντίπαλο τον Λιθουανό Αλφρέντας Ούντρα. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος βρίσκονται απευθείας ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και θα μάθουν τους αντιπάλους τους μετά από τα προκριματικά.

Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου διπλασίασε τις νίκες της στο 8ο γκρουπ. Επιβλήθηκε της Ίλκα Ντοβάλ από τη Νορβηγία με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-5) και αύριο στις 18.00 κοντράρεται για την πρωτιά με την Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα, η οποία επίσης έχει δύο νικηφόρα αποτελέσματα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Μαρία Χριστοφοράκη αντιμετώπισε την επικεφαλής του 7ου γκρουπ Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία και ηττήθηκε με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 9-11). Αύριο το απόγευμα κλείνει τους αγώνες της στο γκρουπ με αντίπαλο τη Νεχάρε Γιάνγεβα από το Κόσοβο και είναι στο χέρι της να σημειώσει τη δεύτερη νίκη. Ουσιαστικά όμως, έχασε τις ελπίδες της για την πρωτιά διότι ακόμα κι αν την ίδια ώρα κάνει την έκπληξη σε βάρος της Μπαλάζοβα η Ουκρανή Πολίνα Τριφόνοβα, πάρα πολύ δύσκολα θα ευνοήσει την Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια τριπλή ισοβαθμία (έχει 3 σετ υπέρ και 3 κατά με τις δύο αθλήτριες).  

Στο 15ο γκρουπ η Αγγελίνα Παπαδάκη πάλεψε τον αγώνα με την επικεφαλής  Τζοάνα Πάρκερ από την Αγγλία κι έχασε τρία σετ με οριακή διαφορά (9-11, 9-11, 9-11). Με δύο ήττες και χωρίς ελπίδες πρόκρισης αντιμετωπίζει αύριο την Αμάντα Φαβέλ από την Ελβετία. 

Τα ίδια ισχύουν για τη Φιλαρέτη Εξάρχου στο 17ο γκρουπ. Σήμερα έχασε και από την Πολωνή (επικεφαλής του γκρουπ) Κίνγκα Στεφάνσκα με 3-0 σετ (8-11, 4-11, 5-11) και την Πέμπτη ο τελευταίος αγώνας της στο γκρουπ απέναντι στη Στεφανί Κρίστενσεν από τη Δανία είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου, που είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ, βρίσκονται μία ανάσα από την πρωτιά και την πρόκριση. Σήμερα έκαμψαν πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 τους Δανούς Μίκελ Χίντερσον/Μόρτεν Ράσμουσεν (11-9, 11-9, 11-9). και αύριο αναμένεται να επικυρώσουν την 1η θέση με αντιπάλους τους Ουκρανούς Ιβάν Κάτκοφ/Ντμίτρο Πισάρ (11.00). Θεωρητικά τους βγάζει εκτός μόνο ήττα και πιθανό μειονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία.

Στο 8ο γκρουπ οι Κρεάνγκα/Ρηνιώτης δεν χρειάστηκε τελικά να παίξουν με τους Σάμουελ Γουόκερ/Λίαμ Πίτσφορντ, καθώς οι Άγγλοι έχασαν ξανά άνευ αγώνα και αποσύρθηκαν. Το ελληνικό δίδυμο παίζει αύριο για την 3η και τελευταία αγωνιστική με τους Εσθονούς Αλεξάντρ Σμιρμόφ/Βαλότ Βένουλα, αλλά ύστερα από αυτή την εξέλιξη με τους Άγγλους η 1η θέση θα πάει στους Τσέχους επικεφαλής του γκρουπ Άντονιν Γκάβλας/Πετρ Κόρμπελ.

Στο διπλό γυναικών μένουν οριστικά εκτός ταμπλό όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες. Στο 3ο γκρουπ οι Χριστοφοράκη/Παπαδάκη έχασαν με 3-0 σετ και από τις Ουγγαρέζες Κριστίνα Άμπρους/Πέτρα Λόβας (7-11, 6-11, 9-11). Τελευταίο παιχνίδι τους αύριο εναντίον των Τζένιφερ Τζόνσον/Καρολάιν Βέρσελ από τη Σουηδία.

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια υπέστησαν και η Κατερίνα Τόλιου με τη Σουηδέζα συμπαίκτριά της Λίντα Μπέργκστρομ. Για το 1ο γκρουπ κάμφθηκαν δύσκολα με 3-1 σετ από τις Μπάρμπορα Μπαλάζοβα/Χάνα Ματέλοβα από τη Σλοβακία και την Τσεχία αντίστοιχα (3-11, 11-8 10-12, 8-11). Αύριο στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τις Τσιάρα Μπόφα/Λετίσια Τζιάρντι από το Σαν Μαρίνο.

Τέλος, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Λιθουανή παρτενέρ της Άστε Μακάιτε έχασαν από ττις Γκάνα Γκαπόνοβα/Έγκλε Ταμασαουσκάιτε από την Ουκρανία και το Λουξεμβούργο με 3-0 σετ (6-11, 7-11, 3-11). Επίσης με δύο ήττες και δίχως ελπίδες πρόκρισης κλείνουν αύριο τους αγώνες τους κόντρα στις Έβα Τζούρκοβα/Λουτσία Τρούξοβα από τη Σλοβακία.

                                              

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ