Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Βάλντνερ σε κινέζικα γραμματόσημα!

Waldner Bremen_2006

Waldner Bremen_2006Ο θρυλικός Γιαν Όβε Βάλντνερ, έξι φορές πρωταθλητής κόσμου και «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, λαμβάνει την τιμή να είναι ο πρώτος εν ζωή ξένος, που μπαίνει σε κινέζικο γραμματόσημο! Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Σουηδία και την Κίνα και τα γραμματόσημα βγήκαν στην κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα. Το γραμματόσημο θ’ απεικονίζει τον κορυφαίο πινγκπονίστα όλων των εποχών καθώς ετοιμάζεται να σερβίρει.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Έχουν ήδη πουλήσει τρία εκατομμύρια και έχουν 13 εκατομμύρια ακόμα για να πουλήσουν», δήλωσε ο 48άχρονος σήμερα Βάλντνερ. «Είναι τεράστιο νούμερο, δεν παίρνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην Κίνα», πρόσθεσε. Ο Σουηδός πρωταθλητής, που ουσιαστικά αποσύρθηκε πέρσι από τη δράση, παραμένει ένας από τους πιο γνωστούς ξένους αθλητές-σταρ στην Κίνα. Έχει δώσει άλλωστε, μια σειρά από αναμετρήσεις εναντίον Κινέζων παικτών από τη δεκαετία του ‘80 κι έφτιαξε ένα πολύ οικείο όνομα στην ασιατική χώρα.

«Είναι τιμή για τον σουηδικό αθλητισμό, είναι τιμή για το σουηδικό πινγκ πονγκ και φυσικά τιμή για τον ίδιο τον Βάλντνερ», είπε η Πέτρα Σόρλινγκ , πρόσφατα εκλεγμένη αντιπρόεδρος της I.T.T.F. και υπεύθυνη για τα οικονομικά. «Δεν υπάρχει ευρωπαίος αθλητής που να συγκρίνεται με τον Βάλντνερ στην Κίνα», συμπλήρωσε η Σουηδέζα παράγοντας.

Παρότι έχει περάσει πολύς καιρός από τα χρόνια της μεγάλης δόξας του ο Βάλντνερ παραμένει διάσημος στη χώρα, που είναι τρελή για το πινγκ πονγκ και εκεί, πάντα με αγάπη, τον αποκαλούν με το παρατσούκλι «Lao Wa», που σημαίνει «γέρο Βάλντνερ». Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλαμβάνουν κι ένα εστιατόριο στο Πεκίνο, το οποίο σερβίρει μέχρι και σουηδικά κεφτεδάκια.

Ο ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΣΕΪΒ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ!

Saive JMΚι άλλη τιμή για το άθλημα με μία ακόμα θρυλική φυσιογνωμία. Το μέλος της Επιτροπής Αθλητών της I.T.T.F. Ζαν Μισέλ Σέιβ εκλέχτηκε επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή Αθλητών! Οι εκλογές έγιναν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο Πόρετς της Κροατίας και ο σπουδαίος Βέλγος πινγκπονίστας, δευτεραθλητής κόσμου το 1993, πρωταθλητής Ευρώπης το 1994 και ρέκορντμαν των ολυμπιακών συμμετοχών με επτά, έλαβε τις 32 από τις 34 ψήφους.

Η Επιτροπή Αθλητών δημιουργήθηκε το 2001 από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ και περιλαμβάνει οκτώ μέλη, έξι από τα αθλήματα των κλασικών Ολυμπιακών Αγώνων και δύο από τα αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκτός από τον νέο πρόεδρο Ζαν Μισέλ Σέιβ εκλέχτηκαν στην Επιτροπή η Ουκρανή Ναταλία Ντομπρίνσκα από το έπταθλο (αντιπρόεδρος), ο Βρετανός Κέιτ Γουόλς από το χόκεϊ στο χόρτο, ο Ούγγρος Ντανιέλ Γκούρτα από την κολύμβηση, η Ιταλίδα Αλεσάντρα Σενσίνι από την ιστιοπλοΐα, η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα από τον στίβο και από τα χειμερινά σπορ ο Φιλανδός Μίκο Ρονκάινεν (freestyle skiing) και η Πολωνή Λουίζα Ζλοτκόβσκα (speed skating).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ