Αποτελέσματα

Κάντε κλικ στα παρακάτω links για να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα αθλητών και ομάδων καθώς και τους τρέχοντες πίνακες αξιολόγησης:

Ο Α.Ο. Πεύκης τον πανελλήνιο τίτλο στους νέους, η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας στις νεάνιδες

Ο Α.Ο. Πεύκης στους νέους και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας στις νεάνιδες αναδείχτηκαν το μεσημέρι, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2011-2012. Στο ομαδικό, με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κυριάρχησαν τα νούμερο 1 φαβορί των δύο ηλικιακών κατηγοριών και μάλιστα ο ΑΟ Πεύκης διατήρησε τον τίτλο της περσινής χρονιάς. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται με τους τελικούς το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας.

Στο ομαδικό εφήβων αγωνίστηκαν οι 12 από τις 15 ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής (απείχαν Ρουφ 80, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΜΕΣΝ Η Βοκαριά Χίου) και αρχικά σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 3ων ομάδων. Το σωματείο της Πεύκης επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά και πρώτευσε με σχετική ευκολία. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-1 τον ΓΝΟ Άρης Νικαίας, ο οποίος αντιστάθηκε όσο μπορούσε και πέτυχε απόλυτα με τη συνολική παρουσία του. Ο Χρήστος Βατσακλής είχε στη βασική τριάδα της Πεύκης τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Γιάννη Παπαδάκη, Άγγελο Ανδριόπουλο και αναπληρωματικό τον Γιώργο Γραμματίδη. Στον Άρη Νίκαιας η Λάουρα Νικουλάε παρέταξε στον τελικό τους Ηλία Μιχαηλίδη, Άνθιμο Τσεντεκίδη και Άρμεν Μοβσεσιάν, ενώ έμεινε έξω από το συγκεκριμένο ματς το βασικό στέλεχος της ομάδας Σταύρος Βρεττάκος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των νέων Α.Ο. Πεύκης-Άρης Νικαίας 3-1:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Άρμεν Μοβσεσιάν 3-0 (11-7, 11-2, 11-2)

Άγγελος Ανδριόπουλος-Ηλίας Μιχαηλίδης 1-3 (5-11, 9-11, 11-6, 7-11)

Γιάννης Παπαδάκης-Άνθιμος Τσεντεκίδης 3-0 (11-7, 11-5, 11-3)

Κωνσταντινόπουλος-Μιχαηλίδης 3-0 (11-2, 11-8, 11-7)

Στην πορεία του έως τον τελικό ο Α.Ο. Πεύκης ήταν αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ κάμπτοντας με 3-1 τον ΑΣ Πέρα 2005 και τον Ολυμπιακό Άσσου Κορινθίας. Στο ταμπλό των προημιτελικών νίκησε πρώτα τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0 κι έπειτα το Πέρα 2005 με 3-1. Ο Άρης Νικαίας επικράτησε στο 4ο γκρουπ νικώντας 3-2 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και 3-1 τις Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς. Στην 8άδα απέκλεισε το Α.Κ. Ζωγράφου με 3-2 και στην 4άδα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-1.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε στην 8άδα ν’ αποκλείσει με 3-2 το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Α.Σ. Πρόοδος, ωστόσο ο ημιτελικός με τον Άρη τελείωσε άδοξα και με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο. Στο τρίτο στη σειρά ματς και με το σκορ στο 1-1 ο διαιτητής έκρινε ακατάλληλη τη ρακέτα του αθλητή του Απόλλωνα Αλέξανδρου Δικόπουλου. Επιλήφθηκε ο επιδιαιτητής, αποφάσισε ότι ο αθλητής δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί με τη συγκεκριμένη ρακέτα και είπε ότι πρέπει να την αντικαταστήσει. Ο προπονητής της ομάδας Λιούμπομιρ Γκεοργκίεφ όμως, δεν το δέχτηκε, αποφάσισε ν’ αποσύρει την ομάδα του από τον αγώνα κι έτσι κρίθηκε η πρόκριση του Άρη. Ο παλιός πρωταθλητής Βουλγαρίας εξήγησε ότι δεν αμφισβήτησε την ορθότητα της απόφασης, «αλλά ενοχλήθηκα, διότι οφείλεις να βάζεις διαιτητές από την αρχή για να κρίνουν και όχι στο τέλος. Όλοι γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα, αλλά αφού θες να είσαι σωστός βάλε κάποιους διαιτητές από την αρχή. Ο αθλητής μου έπαιξε κανονικά με αυτή τη ρακέτα στο γκρουπ, όπου δεν είχαμε διαιτητές κι αργότερα έπαιξε κανονικά και στον προημιτελικό, όπου υπήρχε διαιτητής και δεν τον σταμάτησε».

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι «δεν έχει σχέση αν υπήρχε πριν διαιτητής σε κάποιο ματς ή αν ένας άλλος νωρίτερα έκρινε κατάλληλη τη ρακέτα. Σημασία έχει ότι ο διαιτητής του συγκεκριμένου ματς βρήκε αντικανονική τη χρησιμοποίηση αυτής της ρακέτας, πήρε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τον επιδιαιτητή και πρέπει να υπακούσουμε».

Να προστεθεί πως οι Θεσσαλονικείς υπέγραψαν, έστω και με κάποια καθυστέρηση, το φύλλο αγώνα και ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε κάνει σαφές από το ξεκίνημα της σεζόν ότι λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας θα υπάρχουν ελλείψεις με τους διαιτητές και σε πολλούς αγώνες οι ανάγκες θα καλύπτονται από αθλητές κι αθλήτριες ή άλλα πρόσωπα κοινής αποδοχής. Το τελευταίο προβλέπεται από τον κανονισμό στις περιπτώσεις έλλειψης διαιτητών. Στη φάση των γκρουπ δεν τοποθετήθηκαν διαιτητές στα παιχνίδια, αλλά υπήρχαν έξω από τα παραβάν ανά τρία ή τέσσερα τραπέζια και επέβλεπαν την ορθότητα στις αποφάσεις όσων εκτελούσαν χρέη διαιτητή.

Την 3η θέση μοιράστηκαν ο ΑΣ Πέρα 2005 και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Με το Πέρα 2005 ο προπονητής Γιάννης Βλοτινός βασίστηκε στους Στράτο Δαμιανή, Βασίλη Αντωνιάδη, Σάββα Σαλίπα και Κωνσταντίνο Ξυπολυτά. Ο ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς παρέταξε τους: Γιάννη Νάκο, Παναγιώτη Σιαμίδη και Αλέξανδρο-Παναγιώτη Δικόπουλο. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι στο ταμπλό των νοκ άουτ προχώρησε και ο ΓΑΣ Ελευσίς.  

Στο ομαδικό νεανίδων «κατέβηκαν» οι 9 από τις 10 ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής (απείχε κι εδώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης). Στην πρώτη φάση η Α.Ε. Αθηνά αναδείχτηκε νικήτρια στο 1ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 του Άρη 2006 και του Φάρου Βαρβασίου Χίου. Στην 8άδα είχε byeκαι στην 4άδα απέκλεισε τον Άρη Βούλας με 3-1.

Ομοίως ο Α.Ο. Πεύκης ήρθε 1ος στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-1 επί του Α.Σ. Πέρα 2005 και 3-2 επί του Άρη Βούλας. Στα προημιτελικά είχε bye και στα ημιτελικά κατέβαλλε τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-1. Στο ταμπλό των «8» προκρίθηκαν ακόμα η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ο ΑΟ Άρης 2006.

Στον τελικό συναντήθηκαν δύο ομάδες, που ανήκουν στη δύναμη της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης, η Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Α.Ο. Πεύκης (υπεύθυνος προπονητής κι εδώ ο Χρήστος Βατσακλής). Η ομάδα της Α1 κατηγορίας, η Αθηνά, ήταν το φαβορί και πιστοποίησε τη σαφή ανωτερότητά της με σκορ 3-1. Η Πεύκη, που αγωνίζεται στην Α2, διεκδίκησε τη νίκη στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Κορδούτη, αλλά ακόμα και να έφτανε τον τελικό στο 2-2 θα μειονεκτούσε στο διπλό. Οι δύο ομάδες είχαν την ίδια σύνθεση σε όλα τα παιχνίδια τους στο αγώνισμα.

Η Καβάλα και ο Άρης Βούλας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Για τον ΑΣΕΑ Καβάλας ο προπονητής Γιάννης Σταύρου στηρίχτηκε στις Άννα Σοφιανού, Χριστιάνα Κανάρη, Μαρία Μαρκοζάνη και Αναστασία Μπέλλου. Ο Άρης Βούλας με τεχνικό δίδυμο τους Κωνσταντίνο Κωστόπουλο/Γιώργο Λιλή αγωνίστηκε με τις Ελένη Στραϊτούρη, Στέλλα Πατεράκη, Δέσποινα-Ειρήνη Γκοβάτσου και Χαρά Νίνου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των νεανίδων Α.Ο. Πεύκης-ΑΕ Αθηνά 1-3:

Θάλεια Κορδούτη-Ειρήνη Γαζεπίδου 1-3 (7-11, 11-6, 6-11, 14-16)

Μαρία-Χριστίνα Γραμματίδη-Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα 0-3 (1-11, 2-11, 2-11)

Νίκη Μπρισκόλα-Φιλία Εμίρη 3-1 (5-11, 11-5, 11-4, 12-10)

Κορδούτη-Τσεκούρα 0-3 (9-11, 3-11, 5-11)

                                                 

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped