Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στο ταμπλό του διπλού ανδρών για Γκιώνη/Παπαγεωργίου

P3121316

P3121316Με την τελευταία αγωνιστική των γκρουπ στα αγωνίσματα του διπλού τελείωσε το μεσημέρι το πρώτο μέρος της 7ης ημέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ. Το θετικό για την ελληνική πλευρά είναι ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κώστας Παπαγεωργίου προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό των «32», αφού πρώτα χρειάστηκε να… λαχταρίσουν. Γνώρισαν την ήττα στο τρίτο παιχνίδι τους και προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στο γκρουπ, από την οποία ευνοήθηκαν για την πρωτιά. Μετά την απογευματινή κλήρωση μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στον 1ο γύρο. Από χτες είχαν αποκλειστεί τα τρία ζευγάρια με ελληνική παρουσία στο διπλό γυναικών, καθώς και το δεύτερο «γαλανόλευκο» δίδυμο στο διπλό ανδρών.

Οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου, που άρχισαν ως επικεφαλής του 2ου γκρουπ, ήταν στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σήμερα τους αρκούσε ένα σετ απέναντι στους Ιβάν Κάτκοφ/Ντμίτρο Πισάρ για να σιγουρέψουν την προνομιούχο 1η θέση, όμως συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες από την αρχή! Το ουκρανικό ζευγάρι ήταν πολύ δυνατό, προηγήθηκε με 2-0 σετ κι αν έπαιρνε και το επόμενο θα κατακτούσε την πρόκριση. Ευτυχώς, στο 3ο σετ οι Έλληνες πρωταθλητές ανέβασαν απόδοση, βρήκαν λύσεις και μείωσαν σε 2-1. Την ήττα δεν την απέφυγαν αργότερα, αλλά τον σκοπό τους τον είχαν πετύχει (7-11, 8-11, 11-5, 5-11). Με 1 νίκη και 1 ήττα προέκυψε ισοβαθμία του ελληνικού ζευγαριού με το ουκρανικό και τους Δανούς Μίκελ Χίντερσον/Μόρτεν Ράσμουσεν. Από τα μεταξύ τους παιχνίδια υπερίσχυσαν οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου με 4 συνολικά σετ υπέρ και 3 κατά, ακολούθησαν οι Κάτκοφ/Πισάρ με 5-4 και οι Σκανδιναβοί με 3-5.

Στο 8ο γκρουπ οι Καλλίνικος Κρεάνγκα/Τάσος Ρηνιώτης δεν έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι. Όχι τόσο γιατί δεν είχε βαθμολογική σημασία όσο γιατί ο Ρηνιώτης σηκώθηκε το πρωί με μικρή αδιαθεσία. Τη νίκη πήραν στα χαρτιά οι Εσθονοί Αλεξάντρ Σμιρμόφ/Βαλότ Βένουλα και την 1η θέση, όπως ήταν γνωστό από την Τετάρτη, οι Τσέχοι Άντονιν Γκάβλας/Πετρ Κόρμπελ, που ήταν και φαβορί του γκρουπ.

Στο διπλό γυναικών και την 3η αγωνιστική των γκρουπ στερούντο βαθμολογικού ενδιαφέροντος όλες οι αναμετρήσεις των Ελληνίδων αθλητριών. Η Κατερίνα Τόλιου με τη Σουηδέζα συμπαίκτριά της Λίντα Μπέργκστρομ έκλεισαν νικηφόρα την προσπάθειά τους στο 1ο γκρουπ. Χωρίς καμία πίεση επιβλήθηκαν των Τσιάρα Μπόφα/Λετίσια Τζιάρντι από το Σαν Μαρίνο με 3-0 σετ (11-4, 11-4, 11-5) και πήραν την 3η θέση στο γκρουπ με μία νίκη και δύο ήττες.

Ίδιος ο απολογισμός και για τις Μαρία Χριστοφοράκη/Αγγελίνα Παπαδάκη στο 3ο  γκρουπ με τη διαφορά ότι σήμερα νίκησαν άνευ αγώνα τις Σουηδέζες Τζένιφερ Τζόνσον/Καρολάιν Βέρσελ. Τρίτη θέση με 4 βαθμούς.

Τέλος, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Λιθουανή παρτενέρ της Άστε Μακάιτε γνώρισαν και τρίτη ήττα στο 8ο γκρουπ και περιορίστηκαν στην τελευταία θέση. Σήμερα το μεσημέρι κάμφθηκαν από τις Σλοβάκες Έβα Τζούρκοβα/Λουτσία Τρούξοβα με 3-1 σετ (11-6, 3-11, 6-11, 9-11).

* Για το μεσημέρι του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή της ελληνικής αποστολής, που έχει γράψει ιστορία στην Αυστρία με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό ανδρών. Οι διεθνείς φτάνουν στην Αθήνα στις 13.35 με την πτήση OS 801 των αυστριακών αερογραμμών από τη Βιέννη. Βεβαίως, εάν κάποιοι από τους Έλληνες αθλητές προχωρήσουν στα ταμπλό των ατομικών αγωνισμάτων κι έχουν δραστηριότητα και το Σάββατο τότε θ’ αλλάξουν τα εισιτήριά τους και δεν θα βρίσκονται μέσα σε αυτή την πτήση.

                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ