Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έμειναν στη 2η θέση των ομίλων τους και αποκλείστηκαν Παπαγεωργίου, Τόλιου και Χριστοφοράκη

PA022049

PA022049Στη 2η θέση των προκριματικών ομίλων τους έμειναν τρεις Έλληνες διεθνείς και αποκλείστηκαν από τα κυρίως ταμπλό του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας. Κατ’ αρχάς η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη ήλπιζαν μέχρι το βράδυ μήπως έβλεπαν τα ονόματά τους μέσα στις 7 αθλήτριες που ως lucky losers από τη 2η θέση θα περνούσαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος, όμως η κλήρωση δεν τους χαμογέλασε. Για τους άνδρες δεν προβλεπόταν τέτοια διαδικασία κι έτσι ο Κώστας Παπαγεωργίου, που μετά τη σημερινή ήττα του έμεινε 2ος στο δικό του γκρουπ, αποκλείστηκε άμεσα από τον 1ο γύρο του απλού. Στο μεταξύ, ο Γάλλος Αμπντέλ-Καντέρ Σαλιφού και ο Αυστριακός Ντάνιελ Χάμπεσον κληρώθηκαν αντίπαλοι του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα αντίστοιχα, στον γύρο των «64» του απλού ανδρών. Αναλυτικά:

Στο απλό ανδρών ο Κώστας Παπαγεωργίου (νούμερο 88 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) απέτυχε στο φινάλε του 30ου γκρουπ να πετύχει το απόλυτο των νικών και να πάρει το «εισιτήριο» για τον 1ο γύρο. Κοντραρίστηκε για την πρωτιά με τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν (No 92), ηττήθηκε με 3-0 σετ και αυτό φάνηκε να είναι το μοναδικό παιχνίδι του στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου δεν μπόρεσε να δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Το 2ο και το 3ο σετ πάντως, τα έχασε με οριακή διαφορά κι έστω ένα αν έπαιρνε ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική (4-11, 11-13, 9-11). Ο Παπαγεωργίου κατέλαβε τη 2η θέση στο γκρουπ πίσω από τον Ντουράν με 7 βαθμούς (3 νίκες και 1 ήττα).

Ο Τάσος Ρηνιώτης, που λόγω μικρής αδιαθεσίας δεν είχε παίξει το πρωί στο διπλό, αργότερα πήρε αντιπυρετικό και μετείχε στην τελευταία αγωνιστική του απλού. Κατάφερε μάλιστα, να νικήσει τον Λιθουανό Αλφρέντας Ούντρα από 0-2 πίσω στα σετ κι έκλεισε θετικά τα παιχνίδια του στο 29ο γκρουπ. Τα πέντε σετ: 6-11, 4-11, 11-8, 11-9 και 11-4. Ο Ρηνιώτης αρκέστηκε στην 3η θέση του γκρουπ με 5 βαθμούς (1 νίκη και 3 ήττες). Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος, όπου είχαν περάσει απευθείας, ο Παναγιώτης Γκιώνης αντιμετωπίζει αύριο στις 17.30 ώρα Ελλάδας (16.30 τοπική) τον Γάλλο Αμπντέλ-Καντέρ Σαλιφού και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον στις 16.45. Ο Γκιώνης αν προχωρήσει θα βρει μπροστά του, επίσης αύριο, τον νικητή από τον αγώνα Ματίς Μπουργκίς (Λετονία)-Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία) και ο Κρεάνγκα όποιον επικρατήσει από την αναμέτρηση Ρόμπιν Νταβός (Βέλγιο)-Αντριέν Ματενέ (Γαλλία).

Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου (Νο 125) έδωσε το απόγευμα τον καθοριστικό αγώνα για την 1η θέση του 8ου γκρουπ με αντίπαλο τη Σοφία Πολκάνοβα (Νο 50). Άρχισε καλά, όμως έχασε σετ μπολ με 10-9 και την ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 2ο σετ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη η αθλήτρια από τη Μολδαβία, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με την αυστριακή υπηκοότητα. Με σταθερότητα απέναντι στην άμυνα έκανε καλή εκκίνηση και στο 3ο σετ (4-1), όμως η Τόλιου βελτίωσε ξανά την εικόνα της και αντέδρασε άμεσα. Ισοφάρισε γρήγορα, πήγαινε το σετ πόντο-πόντο ώσπου η Πολκάνοβα ξέφυγε μετά το 7-7 κι έφτασε στο 3-0, που της έδωσε την πρόκριση (11-13, 5-11, 7-11). Η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε τη 2η θέση στο γκρουπ με 5 βαθμούς (2 νίκες–1 ήττα).

Η Μαρία Χριστοφοράκη τελείωσε τα παιχνίδια της στο 7ο γκρουπ με εύκολη νίκη 3-0 σετ επί της Νεχάρε Γιάνγεβα από το Κόσοβο (11-7, 11-6, 11-6). Την ίδια ώρα όμως, η Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία έκανε την αναμενόμενη νίκη κόντρα στην Ουκρανή Πολίνα Τριφόνοβα και επικύρωσε την πρωτιά με το απόλυτο των επιτυχιών. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 κατέλαβε τη 2η θέση με 5 βαθμούς (2 νίκες-1 ήττα).

Η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου είχαν στο φινάλε της προκριματικής φάσης αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς είχαν χάσει από την Τετάρτη τις ελπίδες τους ακόμα και για τη 2η θέση και την κλήρωση για τις lucky losers.

Στο 15ο γκρουπ η Παπαδάκη νίκησε την Αμάντα Φαβέλ από την Ελβετία με 3-0 σετ (12-10, 14-12, 11-8). Έκλεισε γλυκά την παρουσία της στο γκρουπ και ήρθε 3η με 4 βαθμούς (1 νίκη και 2 ήττες).

Στο 17ο γκρουπ σημείωσε και η Εξάρχου νικηφόρο αποτέλεσμα στο φινάλε. Έκαμψε πολύ δύσκολα τη Στεφανί Κρίστενσεν από τη Δανία με 3-2 σετ (11-7, 11-6, 2-11, 13-15, 12-10). Συγκέντρωσε 4 βαθμούς με 1 νίκη και 2 ήττες και τερμάτισε επίσης 3η στο γκρουπ.

ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΚΙΩΝΗΣ/ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το απόγευμα στο μεταξύ, έγινε η κλήρωση για το ταμπλό των «32» στο διπλό ανδρών. Οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κώστας Παπαγεωργίου θ’ αντιμετωπίσουν τους δευτεραθλητές Ευρώπης του αγωνίσματος το 2010 Τζόναθαν Γκροτ/Κάσπερ Στέρνμπεργκ από τη Δανία. Ο αγώνας γίνεται αύριο Παρασκευή στις 12.20 ώρα Ελλάδας. Αν το ελληνικό δίδυμο πάρει τη νίκη τότε στη 16άδα θα συναντήσει (επίσης αύριο) τους νικητές από τον αγώνα Μάρκος Φρέιτας/Αντρέι Γκάσινα (Πορτογαλία/Κροατία)-Βιάτσεσλαβ Μπούροφ/Αλεξέι Σμιρνόφ (Ρωσία).

 

* Φωτό: Έχοντας πάρει τη 2η θέση στα γκρουπ τους η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη περίμεναν μέχρι το βράδυ μήπως χαμογελάσουν ως lucky losers, όμως η κλήρωση για τα ταμπλό δεν τους έφερε τύχη  

 

                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ