Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην 8άδα του Ευρωπαϊκού ο Γκιώνης, το βράδυ παίζει για μετάλλιο!

Gionis emotional

Gionis emotionalΣτους 8 καλύτερους αθλητές της γηραιάς ηπείρου είναι εδώ και λίγα λεπτά ο Παναγιώτης Γκιώνης! Επικράτησε με 4-3 σετ σ’ ένα ακόμα Afixi aerodromio_oi_omadesματς-θρίλερ και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα στα προημιτελικά του απλού ανδρών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Τελευταίο του «θύμα» ο Ρώσος Κιρίλ Σκάτσκοφ. Με ανεξάντλητες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις έκαμψε στις λεπτομέρειες έναν ακόμα αθλητή, που είναι ψηλότερα στη διεθνή κατάταξη κι εξακολουθεί να «τρελαίνει» όλο τον κόσμο στο Schwechat-Multiversum όντας ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της διοργάνωσης! Έκανε ήδη το κάτι παραπάνω, δικαίωσε τον εαυτό του για τις προσπάθειες χρόνων και χάρισε μία ακόμα διάκριση στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά δεν…χορταίνει. Τώρα κοιτάει μόνο το μετάλλιο κι έχει τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητών. Το βράδυ στις 9 ώρα Ελλάδας κοντράρει τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, ο οποίος στη 16άδα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Γερμανό Πάτρικ Μπάουμ με 4-1 σετ! Ο συγκεκριμένος αθλητής είναι απολύτως στα μέτρα του Γκιώνη κι αν έρθει η νέα νίκη εξασφαλίζεται αμέσως το μετάλλιο, αφού δεν προβλέπεται αγώνας γα τις θέσεις 3-4. Τα σετ του αγώνα με τον Σκάτσκοφ: 11-6, 4-11, 11-9, 12-14, 9-11, 11-8 και 11-7. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WWW.LAOLA1.TVΣτο μεταξύ, στις 2 το μεσημέρι επέστρεψε με πλατιά χαμόγελα στην Αθήνα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής. Προσμένοντας μία ακόμα επιτυχία από τον Γκιώνη έζησε στο αεροδρόμιο εορταστική ατμόσφαιρα από τους ανθρώπους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., συγγενείς και φίλους, που χειροκρότησαν θερμά τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική ομάδα των ανδρών.

Ο Γκιώνης (νούμερο 23 στην ευρωπαϊκή κατάταξη) ήταν έτοιμος από κάθε άποψη για μία πολύ γερή κόντρα με τον Κιρίλ Σκάτσκοφ (No 19). Εξελίχτηκε περίπου όπως η περσινή με τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ, επίσης για τη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά τώρα το…φεγγάρι ήταν στη δική του πλευρά. Όταν η αναμέτρηση πήγε στο 7ο σετ φάνηκε πιο δυνατός, πιο ήρεμος και πιο υπομονετικός από τον αντίπαλό του. Ύστερα από μία ώρα πήρε τη μεγάλη νίκη και συνέχισε την καλή παράδοση, που έχει γενικά με τους Ρώσους (1 νίκη-1 ήττα με τον συγκεκριμένο αντίπαλο). Στην τέταρτη απόπειρά του για πρόκριση στις θέσεις 5-8 της Ευρώπης (2007, 2009, 2012 οι τρεις προηγούμενες) ο μέγιστος αυτός αθλητής πήρε αυτό που τόσο άξιζε κι έκανε για πολλοστή φορά περήφανους όλους τους φίλους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι προσδοκίες και του ίδιου και των ανθρώπων του αθλήματος είναι ακόμα μεγαλύτερες βέβαια και όλοι τώρα περιμένουν με αγωνία  τον προημιτελικό!!!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή μπήκε καλά στο παιχνίδι και με διάρκεια στις κομμένες μπάλες και επιθέσεις σε δύσκολα σημεία πήρε ουσιαστικό προβάδισμα (8-5) και το αξιοποίησε. Στο 2ο σετ ο Σκάτσκοφ ήταν αλάνθαστος και αφού προηγήθηκε 6-0 με εξαιρετικά forehandέφτασε εύκολα στην ισοφάριση. Το πιο αμφίρροπο σετ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν το 3ο. Ο πρωταθλητής μας όμως κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του στα κρίσιμα σημεία κι επικράτησε οριακά. Ακόμα πιο ρευστά ήταν τα πράγματα στο κρίσιμο 4ο σετ. Ο Γκιώνης έσωσε δύο σετ μπολ (9-10, 10-11), αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε και το δικό του (12-11) για να γίνει αμέσως μετά το 2-2! Το 5ο σετ το έκρινε ουσιαστικά ένα ξέσπασμα του Ρώσου. Όταν το σκορ ήταν 5-5 πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά, αρχικά στα δικά του σερβίς κι αμέσως μετά στα σερβίς του Γκιώνη. Ο 1ος Μεσογειονίκης του 2009 πλησίασε στο 9-8, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή. Τα πράγματα εξελίσσονταν αρνητικά, όμως όταν ο Γκιώνης έδειξε ανεπηρέαστος ψυχολογικά χτες, που είδε τον Γκάρντος να έχει 3-1 σετ και ματς μπολ προφανώς δεν θα «λύγιζε» και με τον Σκάτσκοφ. Έκανε φοβερό ξεκίνημα στο 6ο σετ και με εντυπωσιακά χτυπήματα και απόλυτα σωστή τακτική βρέθηκε μπροστά με 7-0! Ο αντίπαλος βρέθηκε στο -2 (5-7 και 7-9), όμως ο Γκιώνης δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη. Και όχι μόνο αυτό! Μαζεύοντας όλη την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωσή του συνέχισε… φουριόζος και αποσυντόνισε τον Ρώσο. Έφτασε το σκορ στο 7-2, δεν… προβληματίστηκε ούτε τη στιγμή που η διαφορά μειώθηκε (9-7) και πανηγύρισε έξαλλα το σπουδαίο αποτέλεσμα με τον προπονητή του και τον Τάσο Ρηνιώτη, που έχει μείνει στο Σβέσατ για να τον βοηθήσει στην προετοιμασία (11-6, 4-11, 11-9, 12-14, 9-11, 11-8, 11-7).

«ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ»!

Aerodromio MpaloniaΛίγο πριν αρχίσει ο μεγάλος αγώνας του Γκιώνη με τον Σκάτσκοφ έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση από τη Βιέννη το μεγαλύτερο μέρος Aerodromio Kreanga_kameresτης ελληνικής αποστολής. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου, οι αθλήτριες Φιλαρέτη Εξάρχου, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος, που κοουτσάρισε τα κορίτσια. Μαζί τους και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου, που γι’ άλλη μία χρονιά πήγε με δικά του έξοδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τους δευτεραθλητές Ευρώπης, όπως και τα κορίτσια, που προσπάθησαν για το καλύτερο, άσχετα αν δεν ευοδώθηκαν αυτή τη φορά οι στόχοι τους, περίμεναν γεμάτοι χαρά και περηφάνια στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, το επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. στο κοντινό παρελθόν Θεόκλητος Σπανός, η Στέλλα Νικολουδάκη, η Μαρία Μιτακίδου, η Βίκη Παγώνη από την ομοσπονδία, συγγενείς και φίλοι των διεθνών. Ο ενθουσιασμός ξεχείλιζε, μπαλόνια, μία μεγάλη ελληνική σημαία και δεκάδες μικρές, καπελάκια και μία σημαία με το έμβλημα της ομοσπονδίας έκαναν ακόμα πιο ζεστή την ατμόσφαιρα και όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι αθλητές όλοι ξέσπασαν σε επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η εικόνα σίγουρα δεν ήταν πρωτόγνωρη σε επιστροφή ελληνικής αποστολής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά σίγουρα ήταν η πιο όμορφη, η πιο συγκινητική με δεδομένο ότι αυτή τη φορά η διάκριση ήρθε σε ομαδικό επίπεδο και είναι και η πιο σπουδαία στην ιστορία.    

Aerodromio Papa_diloseis_1Δηλώσεις στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας ΠαπαγεωργίουAerodromio koritsia_me_Ziko και η Φιλαρέτη Εξάρχου. Μεταξύ άλλων δήλωσαν (μεγάλο μέρος του ρεπορτάζ μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του καναλιού ARTστο www.tilesport.tvαφού πατήσετε «ψηφιακή βιβλιοθήκη» και μετά την κατηγορία «υπόλοιπα αθλητικά ρεπορτάζ»):

Καλλίνικος Κρεάνγκα: «Μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας στο ομαδικό και πολλές χαμένες ευκαιρίες, αυτή τη φορά ήμασταν αποφασισμένοι ν’ ανέβουμε στο βάθρο των νικητών. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε στον τελικό, μπορούσαμε να πάρουμε και το χρυσό μετάλλιο, αλλά φυσικά μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένος και η δεύτερη θέση. Η εθνική ομάδα ανδρών του πινγκ πονγκ έχει πάντα ψηλά τον πήχη. Προσωπικά είναι σαν να με… απογειώνει αυτή η επιτυχία στα 41 μου χρόνια. Έχω μεγάλη διάθεση να συνεχίσω, αλλά χρειάζεται βέβαια να μην έχω προβλήματα με τραυματισμούς. Αν πάνε όλα καλά  σίγουρα βλέπω και το Ρίο και θα γίνει στόχος να πάρω μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας».

Κώστας Παπαγεωργίου: «Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει καλά-καλά τι κάναμε. Μας βοηθούν να το καταλάβουμε τα μηνύματα χαράς από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Είχα και στο παρελθόν ευκαιρίες να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο ομαδικό, έστω ως αναπληρωματικός. Η διάκριση ήρθε τώρα και χαίρομαι διπλά διότι συμμετείχα ενεργά και παράλληλα με τις νίκες μου η δική μου συμβολή ήταν εξίσου σημαντική με των άλλων παιδιών. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα ο Καλλίνικος οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι υψηλές. Επειδή όμως, είναι αλήθεια ότι η σημερινή ομάδα αποτελείται από μεγάλους σε ηλικία αθλητές, το ζητούμενο τώρα είναι ν’ ανέβει ο πήχης για τους νεότερους και να αισθανθούν κι αυτοί ότι μπορούν να καταφέρουν παρόμοιες διακρίσεις».

Aerodromio Kolimpadis_me_KreΜανώλης Κολυμπάδης: «Είναι μία πού μεγάλη επιτυχία. Κι ενώ δεν είναι σωστό τέτοιες στιγμές να μιλάμε προσωπικά, επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο γιατί μετά από 30 χρόνια το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ατυχίες και στο τέλος κλαίγαμε. Αυτή τη φορά κλαίμε από χαρά! Με το ασημένιο μετάλλιο επιβραβεύτηκαν οι κόποι και οι θυσίες αυτών των παιδιών. Είμαι επίσης ευτυχής και για την απήχηση που είχε στο φίλαθλο κοινό αυτή η επιτυχία, αλλά και από το ενδιαφέρον που έδειξε προσωπικά ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας».

Φιλαρέτη Εξάρχου: «Ήταν μοναδική εμπειρία το μετάλλιο των παιδιών. Κάθε παιχνίδι πρόσφερε πολύ όμορφα συναισθήματα. Τα αγόρια ήταν αουτσάιντερ, όμως έπαιξαν φοβερά κι είμαστε κι εμείς ευτυχισμένες με αυτό που πέτυχαν. Το μετάλλιο των ανδρών μετριάζει τη δική μας πίκρα που δεν υλοποιήσαμε τους στόχους μας. Είχαμε πολύ δύσκολο έργο, καθοριστικό ήταν το πρώτο παιχνίδι με την Ιταλία, όπου είχαμε μέτρια απόδοση και δεν καταφέραμε ν’ ανταπεξέλθουμε. Εν τέλει με τις αλλαγές, που αποφάσισε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, δεν υποβιβαζόμαστε, θα είμαστε και την επόμενη χρονιά στη 2η κατηγορία και θα κάνουμε τα πάντα να πάμε καλύτερα στο μέλλον γιατί αυτή η κατηγορία μας αρμόζει».  

 

Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πανηγυρίζει πολύ κρίσιμο πόντο στον αγώνα με τον Σκάτσκοφ (από το photo gallery της E.T.T.U.).

Φωτό 2: Οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων, που επέστρεψαν σήμερα, ποζάρουν ευτυχείς με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη  

Φωτό 3: Μπαλόνια και σημαίες στα ελληνικά χρώματα έκαναν ιδιαίτερη τη στιγμή της υποδοχής για τα παιδιά των εθνικών ομάδων

Φωτό 4: Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα κάνει δηλώσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης

Φωτό 5: Ο Κώστας Παπαγεωργίου μιλάει στους εκπροσώπους του Τύπου

Φωτό 6: Ο Σωτήρης Ζήκος με τις αθλήτριες της εθνικής γυναικών τις οποίες καθοδήγησε στο Σβέσατ.

 Φωτό 7: Ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα χαμογελαστοί και δικαιωμένοι ύστερα από ένα ακόμα σπουδαίο αγωνιστικό αποτέλεσμα στην εξαιρετική πολύχρονη συνεργασία τους (οι φωτογραφίες του αεροδρομίου είναι από τη Μαρία Μιτακίδου).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ