Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από αύριο το πρωί στο Λουξεμβούργο η ελληνική αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά

Προσβλέποντας στην καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση για τα ελληνικά χρώματα αναχωρούν νωρίς το πρωί για το Λουξεμβούργο και το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης ο Κώστας Παπαγεωργίου, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Κατερίνα Τόλιου. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, που θα λάβει χώρα στο εθνικό κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού «D’ Coque» από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, κανένα από τα παιδιά δεν μπορεί να θέσει ως στόχο την πρόκριση, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ελεύθερα για να πετύχουν όσο γίνεται περισσότερα πράγματα. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, ενώ στο ευρωπαϊκό δουκάτο πηγαίνει και ο αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα Γιώργος Φραγκούλης, προκειμένου να βοηθήσει στην προπόνηση του Παπαγεωργίου. Οι Έλληνες αθλητές θα φτάσουν το πρωί στο Λουξεμβούργο μέσω Ζυρίχης.

Συνολικά έχουν δηλωθεί στους αγώνες 70 αθλητές και 54 αθλήτριες και η κλήρωση της πρώτης φάσης, που περιλαμβάνει γκρουπ, γίνεται αργά το απόγευμα της Τρίτης. Κάθε χώρα μπορεί να δηλώσει έως τρεις αθλητές/τριες, αλλά στους άνδρες η Ελλάδα έχει αναγκαστικά μόνο μία συμμετοχή επειδή ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης έχουν εξασφαλίσει από πέρσι την πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά. Το Προολυμπιακό της Ευρώπης θα δώσει από 11 προκρίσεις για το Λονδίνο σε άνδρες και γυναίκες. Ενδεχόμενη πρόκριση του Παπαγεωργίου θα σημάνει παρουσία της Ελλάδας και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως όλοι στην εθνική ομάδα μιλούν με ρεαλισμό και αντιλαμβάνονται ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.  

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική αποστολή αυτή τη διοργάνωση αποτυπώνει με τις δηλώσεις του ο Κώστας Βατσακλής. «Το Προολυμπιακό είναι πάντα δύσκολο τουρνουά και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί βαραίνει το άγχος όλους τους αθλητές, ενώ υπάρχει σωματική και ψυχολογική κούραση. Έχουμε συζητήσει με τον Κώστα και τονίσαμε ότι δεν πάμε στο Λουξεμβούργο με το σκεπτικό ότι πρέπει πάση θυσία να έρθει τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς, επομένως δεν χρειάζεται επιπρόσθετο άγχος. Είμαστε αουτσάιντερ, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και το να πάρεις μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθείς από τον όμιλο, άρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Άλλωστε, ελπίζουμε πάντα σε πρόκριση μέσα από τη 15η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ και θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα Προολυμπιακά για να έχουμε πλήρη εικόνα των προκριθέντων. Για το Λουξεμβούργο περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και την κλήρωση γιατί ξέρουμε τους πιθανούς αντιπάλους με βάση το ranking list και στην προσπάθεια για πρόκριση στα νοκ άουτ θα παίξει ρόλο και το να μας τύχουν πιο βολικοί στο παιχνίδι αθλητές».

Για την αγωνιστική παρουσία της Χριστοφοράκη και της Τόλιου ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Θα προσπαθήσω με τις οδηγίες μου να βοηθήσω και τις δυο αθλήτριες, οι οποίες θα δοκιμάσουν πρώτη φορά αυτή τη σπουδαία εμπειρία. Με βάση το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά δεν βάζουν ούτε εκείνες στόχο την ολυμπιακή πρόκριση, συνεπώς θα κοιτάξουν χωρίς πίεση να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να φέρουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα γίνει τεράστια προσπάθεια και από τα κορίτσια για το καλύτερο δυνατό».

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006

Η αγωνιστική δράση δεν σταματά ούτε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στη Βούλα το Παναττικό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων παμπαίδων/παγκορασίδων, το οποίο διοργανώνει το σωματείο Α.Ο. Άρης 2006 με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Οι αγώνες φιλοξενούνται στη δημοτική αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (στην οδό Λευκάδος) και γίνονται στη μνήμη του βετεράνου αθλητή Τάσου Ισαακίδη.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 100 παιδιά. Τα αγωνίσματα είναι το απλό παμπαίδων και το απλό παγκορασίδων σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η πρώτη για αγόρια και κορίτσια, τα οποία έχουν γεννηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα από 01/01/2000 έως 31/12/2002 και η δεύτερη για αθλητές κι αθλήτριες, που έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/2003. Τη Μ. Τρίτη θ’ αγωνιστούν οι παμπαίδες, τη Μ. Τετάρτη οι παγκορασίδες και το πρόγραμμα θ’ αρχίσει και τις δύο ημέρες στις 4 το απόγευμα. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η τελική παιχνίδια νοκ άουτ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ