Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση της εθνικής ομάδας στην τιμητική εκδήλωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

DSC 1925

DSC 1925Την καλύτερη δυνατή επιβράβευση προς τους θριαμβευτές του Σβέσατ επιφύλαξαν απόψε στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του ΣταδίουDSC 1943 Ειρήνης και Φιλίας η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Περίπου 500 άτομα, ανάμεσά τους νυν και πρώην διεθνείς αθλητές, προπονητές, παράγοντες σωματείων, γονείς αθλητών, απλοί φίλαθλοι, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της ομοσπονδίας προς τιμήν της εθνικής ομάδας ανδρών και αποθέωσαν τους πρωταγωνιστές. Τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον Κώστα Παπαγεωργίου, τον Τάσο Ρηνιώτη και τον προπονητή τους Κώστα Βατσακλή, που έφεραν τις μεγάλες διακρίσεις από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Το ασημένιο στο ομαδικό ανδρών και το χάλκινο στο απλό από τον Γκιώνη. Επίσης, τον ενθουσιασμό της βραδιάς μοιράστηκαν με τους ανθρώπους του αθλήματος πολλοί εκπρόσωποι της πολιτείας, ενώ έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα τηλεοπτικά δίκτυα (παρόντες οι σταθμοί MEGA, ANT 1, NOVAsports και ART), δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ! Επιπλέον, ολόκληρη η γιορτή μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ από το σάιτ sportshero.gr, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε δραστηριότητα του ελληνικού πινγκ πονγκ.

DSC 1868Τα παιδιά της εθνικής ομάδας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα και όλοι είχαν να τους πουν λόγια θαυμασμού και να τους ρωτήσουν πράγματα για την εκπληκτική πορεία τους στην Αυστρία. Το όμορφο και ζεστό σκηνικό στην αίθουσα περιλάμβανε μπαλόνια σε λευκό και γαλανό χρώμα, μεγάλες φωτογραφίες των αθλητών και του προπονητή κρεμασμένες, ποικιλία φωτογραφιών και αφισών για αυτόγραφα, μουσική, ελληνικές σημαίες στους τοίχους και μεγάλο μπουφέ μετά το κλείσιμο της γιορτής. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που παρουσίασε τη λιτή και σύντομη εκδήλωση, μίλησε για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της ομάδας, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και για ευοίωνο μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στη συνέχεια ένας-ένας οι αθλητές και στο τέλος ο προπονητής έκαναν (στα πρότυπα διεθνών αγωνιστικών αναμετρήσεων) την εμφάνισή τους από την κεντρική είσοδο της αίθουσας για να δεχτούν το θερμό χειροκρότημα και τις ενθουσιώδεις ιαχές του κόσμου (στη φωτό 3 γνωρίζει την αποθέωση ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού και χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Παναγιώτης Γκιώνης). Πήραν αναμνηστικό βραβείο από την ομοσπονδία μία κρυστάλλινη πλακέτα με επίχρυσο κλαδί ελιάς και μέσω του αρχηγού Κώστα Παπαγεωργίου ευχαρίστησαν το κοινό για την παρουσία του στη γιορτή. Την απονομή στα μέλη της εθνικής ομάδας έκαναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου (φωτό 1). «Συγχαρητήρια. Να είναι πάντα γεροί οι αθλητές σας και χωρίς τραυματισμούς να κυνηγούν νέες διακρίσεις. Συγχαρητήρια και στους οικείους τους και στην ομοσπονδία, που είναι δίπλα τους», ανέφερε μετά την απονομή η Κυριακή Γιαννακίδου, ενώ ο Σπύρος Καπράλος σημείωσε: «Καθήκον και χρέος της Ε.Ο.Ε. είναι να παρακολουθεί όλες τις προσπάθειες στον ελληνικό αθλητισμό και δεν μπορείτε να φανταστείτε τί χαρά μας δίνετε με τέτοιες επιτυχίες. Έστω και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα, που εξασφαλίζουμε θα δίνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βοηθάμε τις προσπάθειες αθλητών υψηλού επιπέδου».

DSC 1939Οι διεθνείς επιφύλαξαν και μία έκπληξη στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και την αποκάλυψαν προς το κλείσιμο του τελετουργικού. Του έδωσαν δώρο μία αντίστοιχη πλακέτα για τη βοήθεια που τους προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τη στήριξή του στο Σβέσατ όπου ήταν και αρχηγός αποστολής. «Αυτό το βραβείο είναι ξεχωριστό απ’ όλες τις διακρίσεις, που έχω πάρει κι εύχομαι σε όλους να ζήσουν ίδια χαρά», είπε συγκινημένος ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος πήρε την πλακέτα από τα χέρια του Καλλίνικου Κρεάνγκα (φωτό 4) την ώρα που στα μεγάφωνα μπήκε συρτάκι για να θυμίζει τη μουσική, που έβαλαν οι διοργανωτές στο Σβέσατ στις σπουδαίες ελληνικές στιγμές! Αμέσως μετά όλη η ομάδα φώναξε «Ελλάς» και η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα! Στον επίλογο της εκδήλωσης οι αθλητές και ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν…προλάβαιναν να βγαίνουν φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους και να υπογράφουν αυτόγραφα.

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε ότι «πολλά χρόνια κυνηγούσαμε αυτή τη διάκριση, την οποία ο κόουτς είχε χαρακτηρίσει ανεκπλήρωτο πόθο. Είχαμε φτάσει κι άλλες φορές στην πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό. Για λεπτομέρειες χάναμε το όνειρο. Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας αξίωσε να ζήσουμε αυτό το όνειρο τώρα. Ευχαριστούμε όλους εσάς για την πολύχρονη στήριξη, όλα τα παιδιά, που έδωσαν κάθε ικμάδα της δύναμής τους για να πετύχουμε τον στόχο μας, τον προπονητή Κώστα Βατσακλή, που μέσα σε αυτή την αίθουσα προετοίμασε την ομάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να φτάσει σε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις. Η πορεία των ομάδων μας όλα αυτά τα χρόνια μαρτυρά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Δεν είμαστε κομήτες, δεν είμαστε τυχαίοι και το έχουμε αποδείξει».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαρίστησε νυν και πρώην συνεργάτες της ομοσπονδίας, παλιούς και νέους διεθνείς αθλητές, προπονητές των διεθνών αθλητών στα σωματεία τους και στην εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, νυν και πρώην παράγοντες σωματείων, «που όλοι έχουν συμβάλει από τις διάφορες θέσεις για να φτάσουμε σε αυτές τις διακρίσεις».

DSC 1890Εξάλλου, απηύθυνε δημόσια ευχαριστώ σε θεσμούς και πρόσωπα, που έχουν βοηθήσει το άθλημα και ανέφερε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε Σπύρο Καπράλο και τη γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου. Φυσικά δεν παρέλειψε να δείξει ξανά την ικανοποίησή του για το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος συνεχάρη την εθνική ομάδα. Ευχαρίστησε και τους εκπροσώπους της Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή των επιτυχιών της εθνικής ομάδας και τους έδωσε την υπόσχεση ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση θα συνεχίσει να τους δίνει θετικά γεγονότα για να παρουσιάζουν.

Από εκπροσώπους της πολιτικής ζωής του τόπου, από ανθρώπους που κατέχουν αθλητικά αξιώματα ή έχουν άλλους θεσμικούς ρόλους έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» στη γιορτή του αθλήματος το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ε.Ο.Ε. Γιάννης Καρράς, ο διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Στέλιος Δασκαλάκης, ο διευθυντής αγωνιστικού Αθλητισμού Τρύφων Δασκαλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Β΄Πειραιά της Ν.Δ. Τάσος Νεράντζης, ο βουλευτής Β΄Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο α’ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Αντώνης Αντωνόπουλος, η ταμίας Αγγελική Βύζικα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Γιώργος Λενός.

                                                        

Φωτογραφίες: Παντελής Θεοδωράκης

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ