Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μετράει δυνάμεις στον 2ο γύρο του E.T.T.U. Cup γυναικών η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH sto_gimnastirio

XANTH sto_gimnastirioΜετά τις μεγάλες επιτυχίες της εθνικής ομάδας ανδρών στο Σβέσατ η δραστηριότητα στο ευρωπαϊκό πεδίο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα, απλά περνάει στο κομμάτι των διασυλλογικών Κυπέλλων. Συνεχίζεται από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία μάλιστα, έζησε τη δική της πολύ ευχάριστη στιγμή με την πρόκριση στο 2ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στην Ουκρανία όπου αύριο και μεθαύριο θα έχει τη χαρά να μετάσχει στη νέα φάση των γκρουπ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίζεται στην ίδια διοργάνωση η ιταλική Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη.

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης έχει κληρωθεί στο 2ο γκρουπ, τα παιχνίδια του οποίου θα φιλοξενηθούν στο Ντόνετσκ. Χωρίς να βάζει στόχο την πρόκριση θα διεκδικήσει το καλύτερο απέναντι στην οικοδέσποινα TTSC Νορντ, την πορτογαλική Γκρουπο ντο Σέντρο και τη βελγική KTTC AFP Αντβέρπεν. Την πρόκριση από τα τέσσερα γκρουπ παίρνουν μόνο οι ισάριθμες νικήτριες αυτών. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας είναι ακριβώς ίδια με εκείνη των αγώνων στο Λουξεμβούργο, τον Σεπτέμβριο, όπου ήρθε η πρόκριση με πρωτιά στον όμιλο της 1ης φάσης. Ο προπονητής Δημήτρης Καραΐσκος έχει στη διάθεσή του τις Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ελένη Γεωργιάδου, Ανίτα Χατσατριάν και Ρόζα Χοβσεπιάν.

Η ομάδα προπονήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα της τοπικής ομάδας. Στην ουκρανική πόλη συνάντησε φυσικά περισσότερο κρύο απ’ ό,τι στην Ελλάδα, αλλά αυτή την εποχή είναι απολύτως υποφερτό. Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο το μεσημέρι, η Χ.Α.Ν.Θ. θα παίξει το Σάββατο με την Γκρουπο ντο Σέντρο και τη γηπεδούχο Νορντ και το πρωί της Κυριακής με την Αντβέρπεν. «Σίγουρα η συμμετοχή μας στον 2ο γύρο του E.T.T.U. Cupπροήλθε από μια αγωνιστική υπέρβαση στον 1ο γύρο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και μια οικονομική υπέρβαση της αδελφότητας προκειμένου να γίνει αυτό το μακρινό ταξίδι. Οι αντίπαλες ομάδες είναι σαφώς ανώτερες, ο ανταγωνισμός υψηλός και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε το πρωί ο προπονητής της θεσσαλονικιώτικης ομάδας Δημήτρης Καραΐσκος.

Σήμερα εξάλλου, αναχώρησε για το Λουξεμβούργο η Αγγελίνα Παπαδάκη ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή της Νορμπέλο. Το ιταλικό κλαμπ θ’ αγωνιστεί αύριο και μεθαύριο στο ευρωπαϊκό δουκάτο για το 3ογκρουπ της 2ης φάσης της διοργάνωσης. Τον περασμένο μήνα είχε επίσης προκριθεί με την 1η θέση στον όμιλό του, τώρα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει σημαντικά. Θα συναντήσει τη γηπεδούχο DT Ρούεντ, τη σουηδική Μαλαρένερτζι BTK και τη Μπούντουκνοστ Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο.

* Την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζονται τα πρωταθλήματα στις δύο πρώτες κατηγορίες της Γαλλίας, όπου μετέχουν πέντε Έλληνες διεθνείς (Κρεάνγκα, Γκιώνης, Παπαγεωργίου, Λαγογιάννης, Ρηνιώτης). Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρχει δράση και σε άλλα πρωταθλήματα με ελληνική παρουσία, ενώ στο χρονικό διάστημα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε από μία αγωνιστική στη National 1 και τη National2 της Γαλλίας, όπως και τη 2η κατηγορία της Γερμανίας. Στην Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του βορρά η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου έχασε στην έδρα της 6-0 από τη Ρούχρσταντ. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών είχε ήττα στο απλό (3-1 από τον διεθνή Βέλγο Ζαν Λορίκ) και στο διπλό. Στην 4η κατηγορία της Γαλλίας και για την 3η αγωνιστική η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 του Λευτέρη Μάκρα κάμφθηκε εντός έδρας 8-3 από τη Μερς Τρεπόρ. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών σημείωσε στα παιχνίδια του μία νίκη και μία ήττα. Τέλος, η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη νίκησε εντός έδρας την Τουρ 8-4, επίσης για την 3η αγωνιστική. Ο 21χρονος πρωταθλητής δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς.

 

Φωτό: Η ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ. στο Λουξεμβούργο, στον χώρο όπου είχε αγωνιστεί για τον 1ο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από αριστερά οι αθλήτριες Χατσατριάν, Γεωργιάδου, Σωτηροπούλου, Χοβσεπιάν και στη μέση ο προπονητής τους Καραΐσκος.

                                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ