Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θετικές εντυπώσεις και στη 2η φάση του Ε.Τ.Τ.U. Cup η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH Ukraine_1

XANTH Ukraine_1Πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο εμφανίζει η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Για το 2ο γκρουπ, που διεξάγεται στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σημείωσε σήμερα μία νίκη και μία ήττα και μπορεί για την 1η θέση και την πρόκριση να μην την ευνοεί ούτε πιθανή ισοβαθμία στο αυριανό φινάλε, ωστόσο αναμφίβολα αφήνει ξανά θετικές εντυπώσεις. Άλλωστε, ήταν από πριν ξεκάθαρο ότι θεωρητικά δεν είχε ελπίδες να περάσει στην 3η φάση της διοργάνωσης και φυσικά δεν είχε βάλει τέτοιο στόχο. Σήμερα νίκησε την πορτογαλική Γκρούπο ντο Σέντρο με 3-2 κι έχασε από την ουκρανική Νορντ με 3-1. Στον ίδιο θεσμό η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη άρχισε την προσπάθειά της με δύο νίκες και βρίσκεται μία ανάσα από την πρωτιά και την πρόκριση από το 3ο γκρουπ, που γίνεται στο Λουξεμβούργο! Η Ελληνίδα διεθνής έμεινε αήττητη. 

Η Χ.Α.Ν.Θ. έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο γκρουπ, καθώς επικράτησε 3-2 της πορτογαλικής Γκρουπο ντο Σέντρο. Η νίκη παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ομάδα ανήκει η Κινέζα Φου Γιου, που αγωνιζόμενη με την πορτογαλική υπηκοότητα κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το χάλκινο μετάλλιο στο απλό γυναικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Επιπλέον, οι άλλες δύο βασικές αθλήτριες της Ντο Σέντρο είναι μέλη της εθνικής νεανίδων της Πορτογαλίας! Ουσιαστικά δηλαδή, η ομάδα του Δημήτρη Καραΐσκου έκανε το καλύτερο δυνατό, αφού απέναντι στην Ασιάτισσα ήταν αναμενόμενες οι δύο ήττες. Αγωνίστηκαν οι Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ελένη Γεωργιάδου και Ρόζα Χοβσεπιάν (στον πάγκο ήταν  η Ανίτα Χατσατριάν) και πέτυχαν από μία νίκη. Στο πρώτο επί μέρους ματς η Γεωργιάδου έκαμψε με 3-2 την Πατρίτσια Μάτσιελ παίρνοντας το 4ο σετ με 12-10 και το 5ο με 13-11! Στο τρίτο στη σειρά ματς η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου κατέβαλλε με 3-0 τη Ράκελ Αντράντε, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι (κι αφού μεσολάβησαν δύο ήττες με 3-0 της Χοβσεπιάν και της Γεωργιάδου από τη Φου Γιου) η Χοβσεπιάν έχασε το 1ο σετ από τη Μάτσιελ και κυριάρχησε στα τρία επόμενα! Ανήμερα των γενεθλίων της (έκλεισε τα 19) η Χοβσεπιάν έκλεψε την παράσταση, καθώς όχι μόνο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τις Πορτογαλίδες, αλλά ήταν κι εκείνη, που πέτυχε τη μοναδική νίκη στον επόμενο αγώνα με τη Νορντ!

XANTH Uktraine_olesΗ Χ.Α.Ν.Θ. αντιμετώπισε τη γηπεδούχο ομάδα νωρίς το βράδυ κι έχασε με 3-1. Έκανε πάντως, άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση και πίεσε όσο μπορούσε. Σημειωτέον ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της στη φετινή διοργάνωση! Η Χοβσεπιάν έφτασε στη νίκη στα πέντε σετ και στην παράταση. Χρησιμοποιήθηκε η ίδια τριάδα. Αύριο το πρωί η ομάδα της συμπρωτεύουσας ολοκληρώνει τα παιχνίδια της κόντρα στη βελγική KTTC AFP Αντβέρπεν. Η ουκρανική Νορντ προηγείται με δύο νίκες και παίζει αύριο για την πρωτιά με τη Ντο Σέντρο. Ενδέχεται να ηττηθεί και να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, όμως ο Δημήτρης Καραΐσκος εξήγησε ότι ακόμα κι αν φτάσει και η Χ.Α.Ν.Θ. τις δύο νίκες δεν θα ευνοηθεί για την πρωτιά στο 2ο γκρουπ γιατί έχει αρνητικό πρόσημο από τις αναμετρήσεις με αυτές τις δύο ομάδες (4 ματς υπέρ-5 κατά). Όπως και να ‘χει βέβαια, θέλει να κλείσει με μία ακόμα νίκη τη θαυμάσια φετινή πορεία της στο E.T.T.U. Cup, μάλιστα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη ακόμα και με τη Νορντ. «Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα σήμερα! Ήμασταν πολύ κοντά και με τη γηπεδούχο ομάδα! Το πιστέψαμε, αλλά οι αθλήτριες από την Ουκρανία ήταν σε καλύτερη ημέρα», τόνισε το βράδυ ο προπονητής της Χ.Α.Ν.Θ..

185 national_teamΠολύ δυνατή στο μεταξύ, αποδεικνύεται και στο 2ο γύρο της διοργάνωσης η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη! Το ιταλικό κλαμπ κατάφερε σήμερα να επικρατήσει και στους δύο αγώνες του και είναι με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση. Η συμβολή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας σε αυτό είναι ξανά πολύτιμη. Το μεσημέρι στον πρώτο της αγώνα για το 3ογκρουπ η Νορμπέλο επιβλήθηκε με 3-0 της γηπεδούχου DT Ρούεντ. Στο μοναδικό της παιχνίδι η Παπαδάκη ξεπέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο της Βινίτα Σλινκ με 3-2 σετ. Το βράδυ η ομάδα της γειτονικής χώρας είχε δυσκολότερο έργο κόντρα στη σουηδική Μαλαρένερτζι BTK, όμως πέτυχε και δεύτερη νίκη 3-1 με βασική πρωταγωνίστρια τη Νικολέτα Στεφάνοβα. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού σημείωσε δύο νίκες και η τρίτη ήρθε από την Παπαδάκη, η οποία επικράτησε ξανά στα πέντε σετ, αυτή τη φορά εναντίον της Γιάνα Ντομπέσοβα. Η Νορμπέλο τελειώνει αύριο τους αγώνες με αντίπαλο την Μπούντουκνοστ Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο και αναμένεται να σφραγίσει την προνομιούχο 1η θέση με μία ακόμα νίκη!

 

Φωτό 1: Με φόντο τη γεμάτη κερκίδα στο γυμναστήριο των αγώνων ο Δημήτρης Καραΐσκος δίνει οδηγίες στη Ρόζα Χοβσεπιάν , η οποία συνδύασε τη μέρα των γενεθλίων της με δύο προσωπικές νίκες.

Φωτό 2: Η Χ.Α.Ν.Θ. σε πλήρη παράταξη πριν από την έναρξη των αγώνων της στον 2ο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από αριστερά Χοβσεπιάν, Γεωργιάδου, Σωτηροπούλου, Καραΐσκος και Χατσατριάν (το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί θερμά την αποστολή της Χ.Α.Ν.Θ. για το φωτογραφικό υλικό και από αυτό το ταξίδι).

Φωτό 3: Η Αγγελίνα Παπαδάκη, που πραγματοποίησε νέα πολύ καλή εμφάνιση με τη Νορμπέλο (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).                                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ