Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στην 3η φάση του E.T.T.U. Cup η Νορμπέλο της Παπαδάκη, 2η στο δικό της γκρουπ η Χ.Α.Ν.Θ.!

Papadaki sto_Loutraki

Papadaki sto_LoutrakiΟυδείς θα φανταζόταν καλύτερη έκβαση για τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ΧΑΝΤΗ me_Velgikiγυναικών (E.T.T.U. Cup)! Η ιταλική Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη πήρε επιβλητική πρόκριση στο τελικό ταμπλό της διοργάνωσης με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο 3ο γκρουπ! Η πρωταθλήτριά μας είχε μόνο νίκες στους αγώνες της! Επιπλέον, στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης κατέκτησε τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι. Σήμερα πέτυχε και δεύτερη νίκη, ενώ χτες βράδυ είχε κοντράρει και τη νικήτρια του γκρουπ, τη γηπεδούχο Νορντ. Αφού πέρασαν τρία χρόνια χωρίς συμμετοχή ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, η Χ.Α.Ν.Θ. …υπενθύμισε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της ότι μπορούν και τα ελληνικά σωματεία να δείξουν ικανότητες εκτός συνόρων άσχετα αν δεν γίνεται να θέσουν υψηλούς στόχους. Συνολικά στις δύο φάσεις του θεσμού είχε τον θετικότατο απολογισμό των τεσσάρων νικών και της μίας ήττας και αναμφισβήτητα εκπροσώπησε επάξια τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση γενικότερα! 

Η Νορμπέλο έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το Λουξεμβούργο και το 3ο γκρουπ. Σήμερα το πρωί κατέβαλλε εύκολα με 3-0 (και χάνοντας μόνο ένα σετ στα επί μέρους παιχνίδια) την Μπούντουκνοστ Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο και με 6 βαθμούς κατέκτησε την προνομιούχο 1η θέση! Θυμίζουμε ότι χτες είχε νικήσει τη  γηπεδούχο DT Ρούεντ (η οποία έμεινε 3η) με 3-0 και τη σουηδική Μαλαρένερτζι BTK (που αρκέστηκε στη 2η θέση) με 3-1. Η Παπαδάκη επιβλήθηκε 3-0 σετ της Νέντα Μίλασιτς (11-8, 11-3, 11-7) κι έκλεισε την παρουσία της στον 2ο γύρο με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια! Η 3η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών γίνεται τον Δεκέμβριο. Περιλαμβάνει ταμπλό των «16», εκεί έχουν περάσει απευθείας κάποια φαβορί και η ομάδα της Σαρδηνίας θα μάθει την επόμενη αντίπαλό της ύστερα από κλήρωση.

Στο Ντόνετσκ και μπροστά σε 200 φιλάθλους η Χ.Α.Ν.Θ. έδωσε σήμερα νέο ντέρμπι με τη βελγική KTTC AFP Αντβέρπεν και αναδείχτηκε νικήτρια με 3-2! Στο κρίσιμο πρώτο παιχνίδι η Γεωργιάδου επικράτησε ξανά στα πέντε σετ, όπως είχε κάνει και το Σάββατο απέναντι στην πορτογαλική Γκρούπο ντο Σέντρο και αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες για τη νίκη. Η ίδια αθλήτρια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ νωρίτερα είχε έρθει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου. Τρίτη παίκτρια ήταν η Χατσατριάν και αυτή τη φορά κάθισε στον πάγκο η Ρόζα Χοβσεπιάν. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας συγκέντρωσε 5 βαθμούς και πήρε τη 2η θέση του γκρουπ. Χτες είχε νικήσει 3-2 τη Γκρούπο ντο Σέντρο και είχε χάσει 3-1 από την ουκρανική Νορντ. Η τελευταία κατέκτησε την πρωτιά με 6 βαθμούς, καθώς σήμερα νίκησε 3-2 και το πορτογαλικό κλαμπ. «Θα μπορούσαμε ακόμα και την 1η θέση, δεν ήταν απαγορευτική αυτή η σκέψη στον συγκεκριμένο όμιλο. Οι Ουκρανές όμως, αγωνίστηκαν καλύτερα από μας χτες, ενώ παίζανε στην έδρα τους και με πολύ κόσμο στο πλευρό  τους! Δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε και στις δύο φάσεις του θεσμού πιστεύω και αυτό το δείχνει ξεκάθαρα και ο συνολικός απολογισμός μας με τέσσερις νίκες και μία ήττα», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρη Καραΐσκου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αντβέρπεν-Χ.Α.Ν.Θ. 2-3:

Έλενα Τσμιγκουέλσκαγια-Ελένη Γεωργιάδου 2-3 (9-11, 11-13, 11-9, 12-10, 11-13)

Πατρίτσια Μάασλαντ-Καλλιόπη Σωτηροπούλου 0-3 (4-11, 10-12, 10-12)

Ατζελίκ Γκέρτενμπαχ-Ανίτα Χατσατριάν 3-0 (11-6, 15-13, 11-9)

Τσμιγκουέλσκαγια-Σωτηροπούλου 3-2 (11-4, 11-9, 2-11, 9-11, 11-8)

Μάασλαντ-Γεωργιάδου 0-3 (3-11, 4-11, 7-11)

 

 

Φωτό 1: Η Αγγελίνα Παπαδάκη σε προπόνηση

Φωτό 2: Η Χ.Α.Ν.Θ. σε αναμνηστική φωτογραφία με τη βελγική ομάδα πριν από τη σημερινή τους αναμέτρηση

                                                                   

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ