Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεκόρ συμμετοχών (192) στο 6ο ανοιχτό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών!

Pera 2013_apono_korasides

Pera 2013_apono_korasidesΜε ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο το αναπτυξιακό τουρνουά του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Pera 2013_apono_pampaidesΉταν η 6η διαδοχική χρονιά, που είχε τον χαρακτήρα όπεν (καθώς τα τρία πρώτα χρόνια γινόταν με προσκλήσεις) και συγκέντρωσε 192 αγόρια και κορίτσια ξεπερνώντας τα 186 του 2010. Μάλιστα, ο αριθμός θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν δεν υπήρχαν πολλές απουσίες της τελευταίας στιγμής, μια και οι δηλώσεις είχαν φτάσει τις 229. Σε κάθε περίπτωση το καθιερωμένο ατομικό τουρνουά, που διοργανώνει το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ήταν επιτυχημένο από κάθε πλευρά κι έδωσε την ευκαιρία για αγώνες επιπέδου σε όλα τα παιδιά. Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι έφηβοι, οι παίδες και οι κορασίδες και την Κυριακή οι παμπαίδες και οι παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές ήταν 23 στους νέους, 50 στους παίδες, 25 στις κορασίδες, 59 στους παμπαίδες και 35 στις παγκορασίδες. Οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν προέρχονταν μόνο από σωματεία της Αττικής, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Κορινθία, την Τήνο, το Ηράκλειο και τη Χίο. Επιπλέον, πήραν μέρος πολλά παιδιά, τα οποία είναι σε υψηλές θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης των κατηγοριών τους και αυτό κράτησε σε καλό σημείο το αγωνιστικό επίπεδο του όπεν. Η πρώτη φάση των αγώνων περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς από τον γύρο των 32 ή των 16.

Pera 2013_aponomi_neoiΣτην κατηγορία των νέων πρώτευσε ο Νίκος Αντωνιάδης. Έδωσε συναρπαστικό τελικό με τον Πάρι Ζώνιο και επικράτησε με 3-2 σετ (9-11, 11-4, 9-11, 11-8, 11-8). Στους παίδες κατέκτησε την 1η θέση ο Στράτος Δαμιανής. Στον τελικό έκαμψε τον συμπαίκτη του στα Ταταύλα και την εθνική ομάδα Γιάννη Σγουρόπουλο με 3-0 σετ (11-9, 11-9, 11-9).

Στις κορασίδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Ελένη Σοφρά. Στον τελικό κατέβαλλε στα τρία σετ τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας Παναγιώτα Ανδριανού (11-5, 11-7, 11-8). Στους παμπαίδες αναδείχτηκε νικητής ο Γιάννης Δαμιανής. Στον τελικό κατέβαλλε τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ (11-8, 8-11, 11-8, 11-8). Τέλος στις παγκορασίδες έφτασε στην πρωτιά η Ιωάννα Γερασιμάτου νικώντας στον τελικό την Κωνσταντίνα Αποστολογιάννη με 3-1 σετ (7-11, 11-4, 11-4, 11-7). Την κεντρική σάλα του γυμναστηρίου, που φιλοξένησε τα παιχνίδια, επισκέφτηκε για λίγη ώρα χτες και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

Pera 2013_genikoΌλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

2. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Άνθιμος Τσεντεκίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Α.Ο. Ταταύλα)

-. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1 Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Νερατζιά Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Γεωργία Χατζάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετός Κορυδαλλού)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Γιώργος Ηλιόπουλος (Φοίνικες Πάτρας)

-. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

Pera 2013_apon_pagorasidesΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Φοίνικες Πάτρας)

2. Κωνσταντίνα Αποστολογιάννη (Α.Ο. Καρέα)

3. Μαρία Καλύβα (Φοίνικες Πάτρας)

-. Καλλιόπη Πέρτση (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

 

Φωτογραφικό υλικό από τους ανθρώπους του Α.Σ. Πέρα

Φωτό 1: Η απονομή στις κορασίδες από τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργο Τσόπελα. Στα μετάλλια (από τα αριστερά) η Ανδριανού, η Σοφρά, η Μυτακίδου και η Χατζάκη 

Φωτό 2: Οι νικητές στην κατηγορία παμπαίδων. Ο νικητής Δαμιανής σηκώνει το κύπελλο δίπλα στους Χατζηλυγερούδη (αριστερά), Σταματούρο και Ηλιόπουλο.

Φωτό 3: Ο παλιός πρωταθλητής Τουρκίας κι εδώ και…δεκαετίες μέλος του προπονητικού τιμ του Α.Σ. Πέρα Κώστας Ιωαννίδης απένειμε τα έπαθλα στην κατηγορία των νέων. Αριστερά ο φιναλίστ Ζώνιος, δίπλα ο πρωταθλητής Αντωνιάδης και οι 3οι Τσεντεκίδης και Τσόπελας   

Φωτό 4: Πανοραμικό πλάνο από την εικόνα της κεντρικής σάλας στο Βυζαντινό την ώρα των αγώνων

Φωτό 5: Την απονομή στις παγκορασίδες έκανε εκ μέρους της διοίκησης του Πέρα ο Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος. Από αριστερά οι αθλήτριες Αποστολογιάννη, Γερασιμάτου, Καλύβα και Πέρτση

                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ