Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη εμφάνιση Φραγκούλη στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας και πρώτη νίκη!

Fragoulis enantion_Flore

Fragoulis enantion_FloreΣτο χτεσινοβραδινό αγωνιστικό πρόγραμμα στη Γαλλία θα ξεχώριζε για την ελληνική πλευρά μία ακόμα «εμφύλια διαμάχη» των δευτεραθλητών Ευρώπης του ομαδικού πια, Καλλίνικου Κρεάνγκα και Παναγιώτη Γκιώνη στην Α΄κατηγορία. Στην αναμέτρηση Ενεμπόν-Ανζέ όμως, ο δεύτερος έλειψε εξαιτίας μικροτραυματισμού και απρόσμενα η βασική είδηση ήρθε από αλλού! Ο Γιώργος Φραγκούλης ύστερα από 14 μήνες στη χώρα και παρουσία με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν μόνο στη National 1 (3η κατηγορία), πήρε την ευκαιρία της συμμετοχής στη γαλλική λίγκα! Έκανε ντεμπούτο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και μάλιστα το συνδύασε με σπουδαία νίκη (η φωτό από το ματς αυτό)! Από κει και πέρα η Ενεμπόν έκαμψε την Ανζέ, αλλά ο Κρεάνγκα υπέστη δύο ήττες, οι επίσης «ασημένιοι» πρωταθλητές Ευρώπης Κώστας Παπαγεωργίου και Τάσος Ρηνιώτης δεν είχαν την καλύτερη επιστροφή στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας, όπως και ο συμπαίκτης του πρώτου Κώστας Λαγογιάννης. Ιδιαίτερα αποδοτικός ήταν ο Λευτέρης Μάκρας στη National 2 (4η κατηγορία), ενώ είχαν δραστηριότητα με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Γερμανία και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα στην Τσεχία. Αναλυτικότερα:

Στην Α’ κατηγορία της Γαλλίας η Ενεμπόν φιλοξένησε για την 3η αγωνιστική την Ανζέ, η οποία μέχρι την Τρίτη είχε δύο νίκες. Η Ενεμπόν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γκιώνη κι επικράτησε πολύ δύσκολα στο φινάλε με 4-2. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού έχει τις τελευταίες ημέρες κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο κι έμεινε στην Αθήνα. Σε συνεννόηση με την ομάδα του συμφώνησαν να μην πάρει κανένα ρίσκο προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για τις νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις, που πλησιάζουν. Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει και αγωνιστική πρωταθλήματος και παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Στο χτεσινοβραδινό ντέρμπι η Ενεμπόν έφτασε στη νίκη όταν ο Κουεντέν Ρομπινό επικράτησε του Μπένζαμιν Μπροσιέ με οριακή διαφορά στο τέλος κι ενώ ήταν πίσω με 0-2 σετ! Νωρίτερα ο Κρεάνγκα γνώρισε δύο ήττες από Γάλλους αθλητές. Πρώτα από τον Μπροσιέ με 3-2 σετ κι έπειτα από τον Μισέλ Μαρτίνεζ με 3-1.

Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ποντουάζ, η οποία βρίσκεται με το απόλυτο των επιτυχιών στην κορυφή της κατάταξης μαζί με την πρωταθλήτρια Σαρτρ (9 βαθμοί). Έχασε με 4-1, όμως ο Φραγκούλης ήταν εκείνος που σημείωσε τη μοναδική νίκη της και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Στο πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία ξεπέρασε με 3-1 σετ το υψηλό εμπόδιο του Τριστάν Φλορέ, ο οποίος αναδείχτηκε πριν από δύο χρόνια πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων κι έχει συνολικά έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στις μικρές ηλικίες! Ο διεθνής Γάλλος είναι σήμερα στο νούμερο 173 του πίνακα αξιολόγησης των ανδρών και στο 32 της κατηγορίας U21. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας έδωσε και δεύτερο παιχνίδι και ηττήθηκε φυσιολογικά από τον Κινέζο Γουάνγκ Τζιαν Γιουν με 3-0 σετ. Θυμίζουμε ότι ο Φραγκούλης είχε κάνει πέρσι το καλοκαίρι συμβόλαιο δύο ετών με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη Γαλλία. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (National 1) με τη 2η ομάδα του κλαμπ, όπως προέβλεπε και η συμφωνία, αλλά φέτος το προπονητικό τιμ του ανακοίνωσε ότι θα παίξει παράλληλα και κάποιους αγώνες και με τη Μπαγιάρ 1 στη γαλλική λίγκα. Η εξέλιξη είναι σίγουρα πολύ σημαντική για τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών στην προσπάθειά του για περαιτέρω βελτίωση. Στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος η Ενεμπόν και η Ανζέ βρίσκονται μαζί στην 4η θέση με 7 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι τελευταία χωρίς θετικό αποτέλεσμα με 3 βαθμούς (όπως και η Βιλνέβ).

Στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας κι επίσης για την 3η αγωνιστική συνέχισαν με ήττες και οι δύο ομάδες, που έχουν Έλληνες πρωταθλητές στο ρόστερ. Η Μετς του Ρηνιώτη κάμφθηκε μέσα στην έδρα της από τη Σεν Ντενί με 4-1. Ο 30χρονος διεθνής μας είχε στο παθητικό του ήττες από τον Γάλλο Μεχντί Μπουλούσα με 3-1 και από τον Κινέζο Γιανγκ Σεν με 3-0 σετ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ υπέστη και τρίτη ήττα, αυτή τη φορά 4-1 εκτός έδρας από τη Νις Καβιγκάλ και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να δώσει και φέτος μεγάλη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Παπαγεωργίου έφερε το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα όταν κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Γάλλο Άντονι Γκεμινιάνι. Νωρίτερα όμως, είχε χάσει με 3-2 από τον επίσης Γάλλο Πολ Γκοζί. Ο Λαγογιάννης ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Γκεμινιάνι και με 3-0 από τον Μεξικανό Μάρκος Μαντρίντ.

Στην κατάταξη η Μετς με δύο ισοπαλίες και μία ήττα βρίσκεται στην 6η θέση με 5 βαθμούς (συγκατοικεί με τη Νις Καβιγκάλ), ενώ η Αμικάλ είναι τελευταία με 3 βαθμούς (μαζί της η Ποντόλ). Σημειωτέον ότι για την 4η αγωνιστική, την προσεχή Τρίτη, η Αμικάλ υποδέχεται τη Μετς κι εφόσον αγωνιστούν και οι τρεις αθλητές μας είναι πολύ πιθανό να δούμε παραπάνω από μία ελληνική «κόντρα»…

Στο μεταξύ το περασμένο Σάββατο ο Μάκρας οδήγησε την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 στη δεύτερη νίκη της για την 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 2). Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής είχε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό και καθόρισε το τελικό 8-3 εκτός έδρας απέναντι στη Μοντεβίγ. Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πατέρας του αθλητή και β΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας. Η Αμικάλ 2 αγωνίζεται στο 7ο γκρουπ της κατηγορίας (το G για τους Γάλλους) και είναι στην 5η θέση με 6 βαθμούς.

Αγώνα είχε την ίδια ημέρα και η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 για το 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας, όμως ο Φραγκούλης δεν χρησιμοποιήθηκε. Η ομάδα έχασε 8-0 εκτός έδρας από τη Μετς 2 και ύστερα από τρεις αγωνιστικές είναι στην 4η θέση με 6 βαθμούς.

Στη 2η κατηγορία της Γερμανίας και τον όμιλο του Βορρά η Μπρακβέντε του Παπαδημητρίου έμεινε χωρίς νίκη και στο τέταρτο παιχνίδι της κι έχει ν’ ανέβει… μεγάλη ανηφόρα για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Την Κυριακή απέσπασε ισοπαλία 5-5 εκτός έδρας από τη SVΣίεκ και περιορίζεται στην προτελευταία θέση με 2 βαθμούς. Ο 29χρονος Έλληνας διεθνής έχασε αρχικά 3-2 σετ στο διπλό με συμπαίκτη τον Στέφαν Χόπνερ. Στο απλό νίκησε τον πρώτο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, τον Γουάνγκ Γιανγκσέν με 3-1 σετ κι αργότερα έχασε από τον Ντενίζ Αϊντίν με 3-2.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αγωνιστική δράση και στην Τσεχία για την Α’ κατηγορία των γυναικών. Η Σλαβόι Πράγας της Τσεκούρα έδωσε διαδοχικά ματς για την 3η και την 4η αγωνιστική και υπέστη ισάριθμες ήττες. Την Παρασκευή αντιμετώπισε τη SKSTΒλάσιμ κι έχασε με 6-0. Η νεαρή αθλήτρια λύγισε με 3-1 σετ από τη Στάρα και με 3-2 από την Κερούσοβα. Το Σάββατο τα πήγε καλύτερα ανεξάρτητα αν η Σλαβόι κάμφθηκε και από τη Νούσλε Πράχα με 6-4. Η Τσεκούρα σημείωσε δύο νίκες, αρχικά κόντρα στη Βοντράκοβα, αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού (και πολύχρονη παρουσία στη Γερμανία με τη φανέλα της Φορτούνα Πασάου) με 3-2 σετ και αργότερα εναντίον της Βαΐκοβα με 3-0. Έδωσε άλλο ένα ματς κι έχασε 3-2 από τη Ραντνίκοβα.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΡOΑΤΙΚΗ ΚΑΣΛ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΝΟΡΜΠΕΛΟ ΣΤΟ E.T.T.U. CUP

Αυτό το Σαββατοκύριακο έρχονται κι άλλα ματς πρωταθλήματος για τους Έλληνες «ξενιτεμένους», μάλιστα κάνει πρεμιέρα στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Το πρωτάθλημα άρχισε την περασμένη εβδομάδα, όμως η ομάδα της Σαρδηνίας δεν αγωνίστηκε επειδή είχε συμμετοχή στον 2ο γύρο του E.T.T.U. Cup. Το Σάββατο θα υποδεχτεί τη Μπανολέσε για τη 2η αγωνιστική και το παιχνίδι της 1ης ημέρας με αντίπαλο τη Κουάτρο Μόρι έχει μετατεθεί για τις 9 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στην τελική 16άδα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου η Νορμπέλο κληρώθηκε με την κροατική Κασλ. Τα μονά παιχνίδια θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα 13 με 15 Νοεμβρίου και αυτό της Νορμπέλο θα είναι εκτός έδρας. Αν νικήσει τότε στα προημιτελικά θα συναντήσει ομάδα, που θα έρθει από το Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου της.

Επίσης το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται το πρωτάθλημα της σούπερ κατηγορίας γυναικών στη Σουηδία. Η Μαρία Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου, που αγωνίζονται στη Στόρφορς, προετοιμάζονται για το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της διοργάνωσης. Την Κυριακή τέλος, δίνει νέο παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα 2  η Μπρακβέντε του Παπαδημητρίου.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ