Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καλή πρεμιέρα για την Παπαδάκη και την ομάδα της στη φετινή Α1 της Ιταλίας

P6110498

P6110498Αρχή με το δεξί έκανε χτες βράδυ στη φετινή Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας η Αγγελίνα Παπαδάκη (φωτό), η οποία μπήκε τελευταία αυτή τη σεζόν απ’ όλους τους Έλληνες διεθνείς στη «μάχη» ενός ξένου διασυλλογικού πρωταθλήματος. Μετά την αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας, λόγω της συμμετοχής στη 2η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup), η Νορμπέλο άρχισε την προσπάθειά της από τη 2η αγωνιστική και την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπανολέσε. Επικράτησε με 4-2 και η 24χρονη πρωταθλήτρια βοήθησε με μία νίκη. Εξάλλου, χτες και σήμερα συνέχισε τα παιχνίδια της στη Μπουντεσλίγκα 2 του Βορρά η Μπρακβέντε με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να καταφέρνει θετικά αποτελέσματα μόνο το Σάββατο όταν και ήρθε η πρώτη νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 1η κατηγορία γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο είχε δύσκολο έργο κόντρα στη Μπαλονέσε. Η συγκεκριμένη ομάδα στηρίζεται κυρίως στην Κινέζα Γιουάν Γιουάν, η οποία μάλιστα στο εναρκτήριο επί μέρους ματς λύγισε την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού Νικολέτα Στεφάνοβα και δημιούργησε αμέσως πίεση στο φαβορί. Τελικά η ομάδα της Σαρδηνίας πήρε τη νίκη με 4-2 κι έκανε θετική πρεμιέρα στη διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει σε ατομικό επίπεδο για την Παπαδάκη, η οποία στο πρώτο της παιχνίδι κατέβαλλε τη Κριστίνα Σεμένζα με 3-0 σετ κι έδωσε ιδανική συνέχεια στην αήττητη παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Στον δεύτερο αγώνα της η πρώην «χρυσή» Βαλκανιονίκης του διπλού μικτού νέων γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα από τη Γιουάν Γιουάν με 3-1 σετ, αλλά ήδη η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της ομάδας της. Θυμίζουμε ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση της  1ης αγωνιστικής  με αντίπαλο τη Κουάτρο Μόρι έχει μετατεθεί για τις 9 Νοεμβρίου κι ενδιάμεσα, στη 1 του μήνα, η Νορμπέλο θα παίξει εκτός έδρας με την Έπαν Ραϊφίσεν για την 3η αγωνιστική.

Μόλις δώσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της θα ξαναστρέψει το ενδιαφέρον της στο E.T.T.U. Cup., καθώς στο χρονικό διάστημα 13 με 15 Νοεμβρίου θα γίνουν τα παιχνίδια για τον γύρο των «16» και η κλήρωση την έχει φέρει αντιμέτωπη με την κροατική Κασλ. Το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα έχει 8 ομάδες και όχι 6, όπως έγινε πέρσι (σε μία κακή παρένθεση, που οφειλόταν και στα οικονομικά προβλήματα σωματείων) και η Νορμπέλο είναι με 2 βαθμούς κι ένα παιχνίδι λιγότερο στην 4η θέση.

Δράση υπήρχε το Σαββατοκύριακο και στη Γερμανία για τον Παπαδημητρίου. Η νέα ομάδα του, η Μπρακβέντε, αντιμετώπισε χτες εκτός έδρας την TUSΧάντεν  και την ξεπέρασε με 6-2 σημειώνοντας την πρώτη φετινή νίκη της ύστερα από πέντε ματς. Η συμβολή του Έλληνα πρωταθλητή σε αυτό ήταν καθοριστική. Αρχικά πανηγύρισε πολύ δύσκολη νίκη στο διπλό (3-2 σετ) με συμπαίκτη του Στέφαν Χόπνερ. Αργότερα πραγματοποίησε έξοχες εμφανίσεις στο απλό παίζοντας ξανά στη θέση 2 της ομάδας του. Επικράτησε με 3-2 σετ (και ανατροπή από 1-2) του πρώτου παίκτη της Χάντεν, του Κινέζου Γουάνγκ Ζι, αλλά και με 3-1 του δεύτερου παίκτη των αντιπάλων, του Μίλος Πρζίμπιλικ. Σήμερα το απόγευμα η Μπρακβέντε είχε πολύ δύσκολο έργο φιλοξενώντας τη Τζούλιχ και δεν απέφυγε την ήττα. Στο τελικό 6-2 ο 29χρονος διεθνής μας δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση και γνώρισε δύο ήττες στο απλό. Στο πρώτο του ματς έχασε με 3-0 από τον πρώτο παίκτη της Τζούλιχ, τον Ρουμάνο πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων, Γιάνος Ζοκς και στο δεύτερο από τον Ουκρανό διεθνή Ντμίτρο Πιζάρ με 3-1 σετ. Επίσης, μαζί με τον Χόπνερ έχασαν και στο διπλό. Στην κατάταξη του βορείου ομίλου της 2ης κατηγορίας η Μπρακβέντε με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες είναι ισόβαθμη με τη Σίεκ στην 7η θέση και θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή.

* Με νικητή τον Κινέζο Σου Σιν ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο Βερβιέ του Βελγίου το 34ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών. Το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης κατέβαλλε στον τελικό τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 4-1 σετ (11-6, 12-14, 11-8, 11-9, 11-7). Την 3η θέση κατέκτησε ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που στον μικρό τελικό νίκησε τον συμπατριώτη του Τίμο Μπολ με 4-1 σετ. Ο πρωταθλητής καρπώθηκε 45.000 αμερικανικά δολάρια, ο 2ος 25.000, ο 3ος 15.000 και ο 4ος 10.000 δολάρια. Συνολικά η ετήσια διοργάνωση μοίρασε 150.000 αμερικανικά δολάρια.   

                                                           

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ