Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με παίδες και κορασίδες το 1ο φετινό τουρνουά της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας

Xatziligeroudis Ger

Xatziligeroudis GerΑξιοσημείωτη προσπάθεια να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για αγώνες σε αθλητές κι αθλήτριες των σωματείων της Πελοποννήσου άρχισε φέτος η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Από τα διάφορα ατομικά τουρνουά, που περιστασιακά διοργάνωνε τα προηγούμενα χρόνια, επιχειρεί από αυτή την αγωνιστική περίοδο να καθιερώσει σειρά τέτοιων όπεν, τα οποία θ’ αφορούν κυρίως τις νεαρές ηλικίες. Το 1ο έγινε την Κυριακή 27 του μήνα, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Ε.Α.Κ. Πατρών «Δημήτρης Τόφαλος» και περιλάμβανε τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων. Δεν είχε βαθμολόγηση για τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, αλλά φυσικά ήταν εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας.

Στους αγώνες πήραν μέρος 36 αγόρια και 10 κορίτσια γεννημένα από το 1998 και μετά. Συμμετείχαν συνολικά 11 σωματεία και είναι ουσιαστικό να προστεθεί ότι δεν προέρχονταν μόνο από την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και από τον Αρίωνα Αμαλιάδας, από τον Έπαχτο Ναυπάκτου και από τον Α.Ο. Ξυλοκάστρου.  

Οι άνθρωποι της Τοπικής Επιτροπής έμειναν ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των σωματείων. Ανάλογο event, που είχαν διεξάγει προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, όμως τώρα δεν είχαν περάσει πολλές ημέρες από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τουρνουά. Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει για την τρέχουσα περίοδο κι άλλα όπεν τέτοιας εμβέλειας, τα οποία θ’ αφορούν όλες τις νεαρές ηλικίες, αλλά και τη μεγάλη κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Στους αγώνες της Κυριακής ο μικρός Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (φωτό), που αγωνίζεται ακόμα στην κατηγορία παμπαίδων, πρώτευσε στους παίδες. Στον τελικό έκαμψε τον Λεωνίδα Φιλιππόπουλο με 3-1 σετ. Σημειωτέον ότι στα μετάλλια ήταν και ο αδερφός του τελευταίου, Ιάσονας. Στις κορασίδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Αθηνά Λιβιεράτου. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Ναταλίας Καφάτου με 3-1 σετ.  

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες:

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (Ίφιτος Πατρών)

3. Ιάσονας Φιλιππόπουλος (Ίφιτος Πατρών)

-. Παναγιώτης Ανδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Ναταλία Καφάτου (Φαέθων Πατρών)

3. Κατερίνα Τσοπάνογλου (Φάρος Πατρών)

-. Άννα Κανναβού (Φάρος Πατρών)

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ