Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση Γκιώνη στη Γαλλία για τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Panos fovero_skitso

Panos fovero_skitsoΠρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Παναγιώτης Γκιώνης στον χτεσινό αγώνα της Ανζέ στη γαλλική Λίγκα! Τα στελέχη και οι φίλοι της ομάδας περίμεναν πώς και πώς την επιστροφή του στο πρωτάθλημα ώστε να τον συγχαρούν από κοντά για τα δύο ευρωπαϊκά μετάλλια και το έκαναν την Τρίτη με πολύ ζεστό τρόπο! Πρώτα η δημοτική αρχή της πόλης κι έπειτα η διοίκηση του κλαμπ μαζί με τους πολυάριθμους φιλάθλους οργάνωσαν τιμές για τον Έλληνα πρωταθλητή και τον αποθέωσαν για το ασημένιο στο ομαδικό και το χάλκινο στο απλό σαν να ήταν συμπατριώτης τους! Επίσης, την εντυπωσιακή φωτογραφία που βλέπετε δίπλα, ετοίμασε η γαλλική ομάδα και την ανέβασε στην ιστοσελίδα της. Έβαλε το κεφάλι του Γκιώνη σε σκίτσο με καλογυμνασμένο σωματώδη αθλητή, ο οποίος προκαλεί τον γενικό θαυμασμό κι έβαλε τον τίτλο «Panos de bronze et d’ argent», που σημαίνει «Παναγιώτης από μπρούτζο και ασήμι»! Ο Γκιώνης που σχεδόν …ντράπηκε με την υποδοχή «ανταπέδωσε» την αγάπη σημειώνοντας αργότερα δύο νίκες, που συνέβαλαν στο ισόπαλο αποτέλεσμα (3-3) της Ανζέ με τη Λα Ρομάν στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι! Ζωηρό ενδιαφέρον εξάλλου είχε χτες για την ελληνική πλευρά και ο αγώνας της Αμικάλ με τη Μετς για τη 2η κατηγορία διότι επιφύλαξε «ενδοοικογενειακή κόντρα» με δύο ακόμα μέλη της εθνικής μας ομάδας! Τη θεαματική και αμφίρροπη αναμέτρηση των δευτεραθλητών Ευρώπης Κώστα Παπαγεωργίου και Τάσου Ρηνιώτη, που βρήκε νικητή τον πρώτο στα πέντε σετ.

Στην Α’ κατηγορία της Γαλλίας έγινε χτες βράδυ η 4η αγωνιστική. Η Ανζέ φιλοξένησε τη Λα Ρομάν σε μία συνάντηση, που παραδοσιακά προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία επειδή οι δύο ομώνυμες πόλεις απέχουν μόλις 20 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γυμναστήριο της ομάδας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι και οι 600-700 από αυτούς ήταν θερμοί υποστηρικτές της Λα Ρομάν! Την παραμονή του ματς ο δήμαρχος του Ανζέ κάλεσε στο γραφείο του την ομάδα (στην εύρυθμη λειτουργία της οποίας βοηθάει) από τη μια πλευρά για να την εμψυχώσει ενόψει του ντέρμπι κι από την άλλη για να συγχαρεί τον Γκιώνη! Ο 33χρονος διεθνής μας γνώριζε για την πρόσκληση και είχε πάρει μαζί του τα δύο μετάλλια. Αυτό που δεν γνώριζε όμως, ήταν η υποδοχή-έκπληξη, που του ετοίμασε το κλαμπ. Στην καθιερωμένη παρουσίαση των δύο ομάδων, ο πρόεδρος της Ανζέ Ζεράρ Σαραζέν τού ζήτησε να βγάλει τα μετάλλια και να τα φορέσει. Ανέφερε από το μικρόφωνο τι πέτυχε στην Αυστρία και του έκανε δώρο βαζάκια για φουά γκρα («foie gras»), το οποίο αποτελεί γαστρονομική παράδοση της Γαλλίας. Εκείνη τη στιγμή ο αθλητής έζησε ένα μοναδικό standingovation, καθώς μαζί οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων τον αποθέωσαν για τις μεγάλες διακρίσεις του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι φίλοι της Ανζέ μάλιστα, φώναζαν ρυθμικά «Panos, Panos» και ο Γκιώνης παραδέχτηκε ότι ένιωσε κάπως αμήχανα. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για σένα σε ξένη χώρα τότε νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη τιμή και χαρά. Ήταν υπέροχες στιγμές και δεν σας κρύβω ότι αγχώθηκα λίγο περιμένοντας την έναρξη του αγώνα γιατί ήθελα να τα πάω καλά και να χαρίσω κι εγώ ικανοποίηση στον κόσμο με θετικά αποτελέσματα. Στην αρχή δεν μπορούσα να παίξω ελεύθερα, αλλά σιγά σιγά μού έφυγε το άγχος μετά τα μέσα του δεύτερου σετ».  

Θυμίζουμε ότι ο Γκιώνης είχε λείψει την προπερασμένη Τρίτη από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής διότι είχε μικρό πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. Επανήλθε ελαφρά ασθενής, με βήχα να τον ταλαιπωρεί εδώ και πέντε ημέρες, όμως κατάφερε ν’ ανταπεξέλθει με δύο νίκες παίζοντας για λόγους τακτικής στη θέση 3 της ομάδας του. Αρχικά κατέβαλλε τον Γάλλο Μπρις Ολιβιέ με 3-1 σετ και στο 6ο και τελευταίο επί μέρους παιχνίδι τον επίσης Γάλλο Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού με το ίδιο σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3. Τον Σαλιφού τον είχε νικήσει δύσκολα 4-2 και πριν από τρεις εβδομάδες στον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Γκιώνης θα παραμείνει για μία εβδομάδα στη Γαλλία, καθώς την Παρασκευή η Ανζέ θα υποδεχτεί τη γερμανική Οχσενχάουζεν για την 3η αγωνιστική των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και την προσεχή Δευτέρα θα ξαναπαίξει για την Α΄εθνική κατηγορία.

Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα επιβλήθηκε 4-1 εντός έδρας της Βιλνέβ και η είδηση είναι ότι επανήλθε στις νίκες ο Έλληνας πρωταθλητής. Ύστερα από τέσσερις διαδοχικές ήττες στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος επικράτησε του Αιγύπτιου Λασίν Ελ Σαγιέντ με 3-0 σετ. Το Σάββατο αγωνίζεται και η Ενεμπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και αντιμετωπίζει στην Αυστρία τη Βάλτερ Βελς.

Εξάλλου, ο Γιώργος Φραγκούλης δεν χρησιμοποιήθηκε στον χτεσινό αγώνα της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Στη βαθμολογία ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές η Ενεμπόν είναι στην 3η θέση με 10 βαθμούς και ισόβαθμη της Λα Ρομάν, η Ανζέ ακολουθεί με 9, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν, που πέτυχε κόντρα στην Καέν την πρώτη φετινή νίκη της, βρίσκεται με άλλες τρεις ομάδες στην 6η θέση με 6 βαθμούς.

Στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας κι επίσης στην 4η αγωνιστική ξεχώριζε για την ελληνική πλευρά η εντός έδρας αναμέτρηση της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Κώστα Παπαγεωργίου και Κώστα Λαγογιάννη με τη Μετς του Τάσου Ρηνιώτη. Ο «εμφύλιος» αφορούσε τελικά δύο διεθνείς μας, καθώς ο Λαγογιάννης έμεινε στον πάγκο, αλλά φυσικά η «κόντρα» ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 και ο Παπαγεωργίου με τον Ρηνιώτη αναμετρήθηκαν στο πέμπτο στη σειρά επί μέρους παιχνίδι. Χάρισαν στο κοινό μία συναρπαστική αναμέτρηση με τον Παπαγεωργίου να επικρατεί με 3-2 σετ από 1-2 πίσω (9-11, 11-9, 8-11, 11-6, 11-3). Στον πρώτο του αγώνα ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού ανδρών έχασε από τον Ντοριάν Νικόλ με 3-2 σετ, ενώ ο Ρηνιώτης ξεπέρασε τον Κουεντέν Πραντέλ με 3-0 σετ. Στην κατάταξη η Μετς και η Αμικάλ είναι ισόβαθμες στην 6η θέση με 7 βαθμούς. Πρέπει να προστεθεί ότι η Αμικάλ πήρε στα χαρτιά το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τη Νις Καβιγκάλ επειδή η τελευταία χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Πολ Γκοζί και μηδενίστηκε. Ο συγκεκριμένος αθλητής είχε αγωνιστεί μέσα σε μία εβδομάδα και με τη δεύτερη ομάδα της Νις στη National 1 (3η κατηγορία) κι αυτό απαγορεύεται όταν γίνεται σε τόσο μικρό διάστημα και χωρίζει μία κατηγορία τα δύο πρωταθλήματα.

                                                

* Φωτό από την ιστοσελίδα της Ανζέ (vs-angers-tennisdetable.com).

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ