Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών το Σαββατοκύριακο

Geniki prothermansis_1

Geniki prothermansis_1Οι μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες μένουν στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αυτό το Σαββατοκύριακο. Και μπορεί το Ατομικό Κύπελλο με προσκλήσεις να ματαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, λόγω μικρής συμμετοχής, όμως αύριο και μεθαύριο έρχεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών με την ανταπόκριση που του πρέπει. Το πρώτο μέρος της σημαντικότερης εσωτερικής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι τα προκριματικά, τα οποία θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές της χώρας. Σε εκατοντάδες αθλητές κι αθλήτριες δίνουν την ευκαιρία να κάνουν καλά αγωνιστικά τεστ (και φυσικά σε πολλές περιπτώσεις με την προοπτική της πρόκρισης) και στους φίλους του αθλήματος να πάρουν μία γεύση από πινγκ πονγκ πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς από την προκριματική διαδικασία θα περάσουν ουκ ολίγα δυνατά ονόματα του χώρου.

Η προκριματική φάση αφορά στις περιοχές της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Χίου. Οι αγώνες θα γίνουν στον Πειραιά (αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας), τη Θεσσαλονίκη (περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.), την Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειο Ακαδημία), την Πάτρα (ομοσπονδιακή αίθουσα στο Ε.Α.Κ. Πατρών «Δημήτρης Τόφαλος»), τη Δράμα και τη Χίο.

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 553 αθλητές και 173 αθλήτριες. Οι σχετικές δηλώσεις χωρίζονται ως εξής: Στους άνδρες έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν 213 στην περιφέρεια της Αττικής (παρεμπιπτόντως είναι ακριβώς ίδιος αριθμός με πέρσι…), 146 στη Βόρεια Ελλάδα, 88 στην Πελοπόννησο, 36 στη Θράκη, 50 στην Ανατολική Μακεδονία και 20 στη Χίο, ενώ στις γυναίκες πρόκειται να πάρουν μέρος 64 στην Αττική, 33 στη Βόρεια Ελλάδα, 24 στην Πελοπόννησο, 21 στη Θράκη, 11 στην Ανατολική Μακεδονία και 20 στη Χίο.

Όπως ισχύει από τη σεζόν 2011-2012 η προκριματική διαδικασία αφορά μόνο στο απλό. Τα ζευγάρια του διπλού για την τελική φάση θα σχηματιστούν από τους αθλητές, οι οποίοι θα προκριθούν από αυτό το διήμερο. Επίσης, οι προκρίσεις στο απλό θα προκύψουν μέσα από δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει γκρουπ κυρίως των 4ων και λιγότερα των 3ων αθλητών/τριών και η δεύτερη νοκ άουτ αγώνες μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, που θα έχουν πάρει την πρωτιά στο δικό τους γκρουπ. Απευθείας στην τελική φάση, που θα γίνει στις 22 και 23 Μαρτίου, προκρίνονται 8 αθλητές και 6 αθλήτριες με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης του Οκτωβρίου. Έτσι, στο απλό ανδρών έχουν ήδη περάσει οι Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Βλοτινός, Κώστας Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας, Ντανιέλ Τσιόκας, Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και στο απλό γυναικών οι Χριστίνα Φίλη, Λάουρα Νικουλάε, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Αλίκη Κιούφη. Να σημειωθεί ακόμα ότι από τους Έλληνες πρωταθλητές, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Γιώργος Φραγκούλης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Αγγελίνα Παπαδάκη.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων απ’ όλες τις περιοχές θα δημοσιευτούν σταδιακά τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. www.httf.gr. Εκεί μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι και αναλυτικά τις κληρώσεις σε κάθε περιοχή.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ