Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ανζέ του Γκιώνη

Anjers 2012

Anjers 2012Σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από χτες το βράδυ η Ανζέ. Το γαλλικό κλαμπ του Παναγιώτη Γκιώνη πέτυχε στην έδρα του εμφατική νίκη με 3-0 απέναντι στη γερμανική Οχσενχάουζεν και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της προνομιούχου 2ης θέσης στο γκρουπ Α των τριών ομάδων. Και το μεγάλο βήμα πρόκρισης δεν το σηματοδοτεί μόνο το τελικό σκορ, αλλά και η πολύ σημαντική διαφορά στα σετ. Η Ανζέ πήρε 9 κι έχασε 2 κάτι που σημαίνει ότι στον αντίστοιχο αγώνα του 2ου γύρου (κι εφόσον συνεχίσει να είναι ασταμάτητη η πρωτοπόρος Όρενμπουρκ) της αρκούν 3 σετ για να εξασφαλίσει την είσοδο στην τελική 8άδα. Το παιχνίδι ήταν για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α. Η Ανζέ και η Οχσενχάουζεν είχαν μία ήττα από την Όρενμπουργκ με 3-1 και 3-0 αντίστοιχα, συνεπώς ο νικητής της χτεσινής αναμέτρησης έπαιρνε αυτομάτως προβάδισμα για τη 2η θέση.

Το τεράστιο ενδιαφέρον του αγώνα προσέλκυσε πολύ κόσμο και στο γυμναστήριο της Ανζέ συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 φίλοι της ομάδας δημιουργώντας θερμή ατμόσφαιρα. Μάλιστα, στην τριάδα της Οχσενχάουζεν βρισκόταν κι ένας Γάλλος πρωταθλητής, ο νεαρός Σιμόν Γκοζί (σε σχέση με την πρεμιέρα έλειπε ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ). Τα προγνωστικά έμοιαζαν μοιρασμένα, όμως οι γηπεδούχοι απέδωσαν στο 100% των δυνατοτήτων τους και νίκησαν κατά κράτος έναν μεγάλο αντίπαλο. Η γερμανική ομάδα ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009, ενώ κατέκτησε το E.T.T.U. Cup (πρώην Νάνσι Έβανς) το 1996 και το 1997! Στις τάξεις της δε, έχει τον Κορεάτη 1ο Ολυμπιονίκη της Αθήνας στο απλό ανδρών Ρίου Σέουνγκ Μιν!

Ο Γκιώνης (νούμερο 23 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) μπήκε πρώτος στον αγωνιστικό χώρο κι έδωσε γερή αναμέτρηση με τον Γκοζί (Νο 45). Κατέκτησε το 1ο σετ στην παράταση, αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση και πήρε ξανά στις λεπτομέρειες τα δύο επόμενα σετ για να φτάσει στο τελικό 3-1. Στο σημερινό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (www.ettu.org) επισημαίνεται γενικά η πολύ καλή βραδιά για τα γαλλικά κλαμπ στην κορυφαία διοργάνωση και υπάρχει φωτογραφία του Γκιώνη. Ο Γκοζί ήταν 3ος το 2010 στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων της Σιγκαπούρης, δύο φορές δευτεραθλητής κόσμου στο διπλό νέων (2010, 2011) κι έχει στη συλλογή του και επτά χρυσά μετάλλια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών!

Στον δεύτερο στη σειρά αγώνα ο Σουηδός Λούντκβιστ σημείωσε σπουδαία νίκη εναντίον του Ρίου και η εξαιρετική μέρα της Ανζέ έκλεισε με την επικράτηση του Γάλλου Μαρτίνεζ κόντρα  στον Ρώσο Σκάτσκοφ. Σε εκείνο το σημείο η Οχσενχάουζεν στάθηκε και άτυχη, καθώς ο Σκάτσκοφ (τον οποίο θυμίζουμε ότι νίκησε πρόσφατα στο Σβέσατ ο Γκιώνης στη μεγάλη πορεία του μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) τραυματίστηκε στο 1ο σετ και μετά δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί κανονικά. Είχε πρόβλημα από τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό είχε λείψει από τον τελευταίο αγώνα για την Μπουντεσλίγκα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Οχσενχάουζεν 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Σιμόν Γκοζί 3-1 (12-10, 8-11, 11-7, 11-9)

Γενς Λούντκβιστ-Ρίου Σέουνγκ Μιν 3-1 (7-11, 11-8, 11-6, 11-9)

Μισέλ Μαρτίνεζ-Κιρίλ Σκάτσκοφ 3-0 (11-8, 11-7, 11-9)

Στη βαθμολογία του γκρουπ Α, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, προηγείται αήττητη η Όρενμπουργκ με 4 βαθμούς και ακολουθούν η Ανζέ με 3 και η Οχσενχάουζεν με 2. Στην 4η αγωνιστική η Ανζέ θα υποδεχτεί στις 7 Δεκεμβρίου την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ.

* Πολύ σημαντική για τη γαλλική επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν και η νίκη της Ποντουάζ για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Β. Αντιμετώπισε στην έδρα της μία άλλη γερμανική ομάδα, τη Σααρμπρίκεν και τη λύγισε με 3-2. Τέλος για το γκρουπ D η επίσης γαλλική Σαρτρ, που έφτασε πέρσι στον τελικό του θεσμού, κατέβαλλε την Νιντερόστεριχ με 3-0 μέσα στην Αυστρία.

 

* Σύσσωμη η ομάδα της Ανζέ σε φωτό από το σάιτ του γαλλικού κλαμπ.  

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ