Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκησε κι έμεινε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης η Ενεμπόν του Κρεάνγκα

Kreanga Hennebont_rever

Kreanga Hennebont_reverΜαζί με τη γαλλική επιτραπέζια αντισφαίριση χαίρεται και η ελληνική πλευρά με τις επιτυχίες των σωματείων της χώρας στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη σημαντική συμβολή των κορυφαίων πρεσβευτών μας στα δύο από τα τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια των ισάριθμων γαλλικών ομάδων το τελευταίο διήμερο. Μετά την Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη, που την Παρασκευή έγινε φαβορί για την είσοδο στα προημιτελικά, χτες βράδυ πήρε σπουδαία νίκη η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα κι έμεινε με σοβαρές αξιώσεις στη διεκδίκηση της πρόκρισης! Επικράτησε 3-2 μέσα στην Αυστρία της Βάλτερ Βελς και στο κλείσιμο του 1ου γύρου έφερε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του γκρουπ C.

Η αναμέτρηση στο Βελς (που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο) είχε τεράστια σημασία για την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας διότι μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Βέρντερ Βρέμης και τη μετέπειτα νίκη των Αυστριακών επί των Γερμανών ενδεχόμενη νέα αποτυχία θα την έβγαζε ουσιαστικά από τον …δρόμο της. Τελικά η Ενεμπόν είχε καλή απόδοση, έδειξε τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και σε συνδυασμό με το σωστό στήσιμο της τριάδας έφτασε στη δύσκολη νίκη με 3-2. Τώρα οι τρεις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς, με τη Βελς να υπολογίζεται στην 1η θέση με 5 επί μέρους παιχνίδια υπέρ και 4 κατά, τη Βέρντερ στη 2η (4-4) και την Ενεμπόν στην 3η (4-5). «Σκληρή μάχη με την Ενεμπόν παρούσα» έγραψε στον τίτλο του βασικού της ρεπορτάζ η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (www.e.t.t.u.org). Δημοσίευσε φωτογραφία του Κρεάνγκα από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σημείωσε στον πρόλογο ότι η Ενεμπόν επικράτησε σε μία κατάσταση, που δεν της έδινε …δικαίωμα στο λάθος και τώρα συνεχίζει με πολλές πιθανότητες τον αγώνα της για πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 26 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) έπαιξε στη θέση 3 της ομάδας του και αντιμετώπισε τον Σέρβο Ζολτ Πέτε (Νο 70). Είχε τον πρώτο λόγο και το επιβεβαίωσε χωρίς να χάσει σετ με σταθερή απόδοση και ηρεμία στο παιχνίδι του. «Ο θρύλος του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ ξεπέρασε τον Πέτε στα τρία σετ για να δώσει το προβάδισμα στην Ενεμπόν. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 είχε τον έλεγχο σε όλα τα σετ», ανέφερε το ρεπορτάζ της E.T.T.U. Να προσθέσουμε ότι ο Πέτε αναδείχτηκε δευτεραθλητής κόσμου στο διπλό μικτό νέων το 2005. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ζαν Τζιαν, που πέτυχε δύο νίκες για τη Βελς και παραμένει αήττητος στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, προέρχεται από την Κίνα, αγωνιζόταν παλαιότερα στην εθνική της ομάδα και τα τελευταία χρόνια είναι διεθνής με τα χρώματα της Σιγκαπούρης. Μάλιστα, πήρε μέρος με τη Σιγκαπούρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βάλτερ Βελς-Ενεμπόν 2-3:

Ζαν Τζιαν-Ντμίτρι Προκόπκοφ 3-2 (10-12, 13-11, 11-3, 10-12, 11-6)

Λίχελ Ντεμέτερ-Τσεν Τσίεν Αν 1-3 (11-6, 4-11, 8-11, 7-11)

Ζολτ Πέτε-Καλλίνικος Κρεάνγκα 0-3 (9-11, 7-11, 8-11)

Ζαν-Τσεν 3-1 (11-5, 11-8, 6-11, 11-5)

Ντεμέτερ-Προκόπκοφ 0-3 (6-11, 4-11, 5-11)

Στην 4η αγωνιστική η Ενεμπόν έχει ρεπό και τα πάντα γι’ αυτήν θα κριθούν στους τελευταίους δύο αγώνες στο γκρουπ C. Στις 13 Δεκεμβρίου θα παίξει εκτός έδρας με τη Βέρντερ Βρέμης και μία εβδομάδα μετά, στις 20 Δεκεμβρίου, θα υποδεχτεί τη Βάλτερ Βελς για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Όσον αφορά στα δύο άλλα γαλλικά κλαμπ στον θεσμό η Ποντουάζ είναι 2η στο γκρουπ Β μετά την εντός έδρας νίκη της με 3-2 επί της γερμανικής Σααρμπρίκεν, ενώ στο γκρουπ D η Σαρτρ, που επιβλήθηκε 3-0 και της Νιντερόστεριχ μέσα στην Αυστρία,  προπορεύεται αήττητη.

* Σε έξι περιοχές της χώρας ολοκληρώνονται σήμερα οι προκριματικοί αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα με όλους τους προκριθέντες από την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Θράκη και τη Χίο θ’ αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ