Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα …ξαναείπε με Γκάρντος ο Γκιώνης, αλλά με ήττα αυτή τη φορά…

Gionis amina_Sweschat

Gionis amina_SweschatΣτην εντυπωσιακή πορεία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που οδήγησε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο απλό ανδρών, ο GardosΠαναγιώτης Γκιώνης είχε παραδεχτεί ότι τον βοήθησε τρομερά στο ψυχολογικό κομμάτι η νίκη επί του Αυστριακού Ρόμπερτ Γκάρντος. Ήταν γενικά η πρώτη, που είχε σημειώσει εναντίον του και πράγματι από την στιγμή που μπήκε στους «16» ένιωσε ακόμα πιο δυνατός και με νέες σπουδαίες εμφανίσεις έφτασε στο βάθρο των νικητών. Δεν πέρασε ούτε μήνας από τότε (11 Οκτωβρίου) και ο 33χρονος διεθνής μας βρήκε πάλι μπροστά του τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών. Ήταν στο αποψινό μεγάλο ματς με τη Σαρτρ, που έληξε πριν από ελάχιστα λεπτά με νίκη 4-1 της πρωταθλήτριας Γαλλίας! Ο Γκιώνης και ο Γκάρντος αναμετρήθηκαν στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και ο Έλληνας πρωταθλητής κάμφθηκε αυτή τη φορά με 3-1 σετ… Αργότερα πάντως, πέτυχε τη μοναδική νίκη για την ομάδα του κάμπτοντας τον Σουηδό Παρ Γκέρελ, δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού το 2011. Στην Ιταλία εξάλλου, η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη αυξάνει το σερί των επιτυχιών, που έχει δημιουργήσει από την αρχή της σεζόν κι επιβεβαιώνει ότι έχει υψηλές βλέψεις στην Α1 της γειτονικής χώρας, αλλά και στην Ευρώπη!

Ο αγώνας της Σαρτρ με την Ανζέ στην έδρα της πρώτης είναι ο σημαντικότερος για την 5η ημέρα της Α΄κατηγορίας της Γαλλίας μαζί με το ντέρμπι της Λα Ρομάν με την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Παραδοσιακά τα παιχνίδια της λίγκας γίνονται κάθε Τρίτη, αλλά το συγκεκριμένο βγήκε από το αυριανό πρόγραμμα κι έγινε Δευτέρα ύστερα από αίτημα της Ανζέ, που την Παρασκευή αγωνίστηκε με επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε κόντραρε γερά και την αήττητη φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη Σαρτρ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 4-1.

Ο Γκιώνης έδωσε δύο ακόμα πολύ δυνατά παιχνίδια και είχε ένα θετικό κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Στην αρχή ηττήθηκε 3-1 από τον Γκάρντος με τον Αυστριακό να παίζει πολύ καλό πινγκ πονγκ μετά το 1-1 στα σετ και να επιβάλλει την τακτική του. Στη συνέχεια η σημερινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκε 3-0 και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του Σβέσατ στο απλό κατάφερε να την «κρατήσει» στο ματς. Αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα Παρ Γκέρελ κι επικράτησε με 3-2 ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, μετά ισοφαρίστηκε και πήρε το «κόντρα» σετ στην παράταση (12-10). Η Ανζέ θα μπορούσε μάλιστα, να διεκδικήσει στο φινάλε την ισοπαλία, όμως στο πέμπτο στη σειρά ματς ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ έχασε 3-2 και 12-10 το 5ο σετ από τον κορυφαίο παίκτη της Σαρτρ, τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη! Ύστερα από πέντε αγώνες η ομάδα του Γκιώνη είναι στην 5η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς, ενώ η Σαρτρ προπορεύεται με 15 βαθμούς.

Στην Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας η Νορμπέλο της Παπαδάκη έδωσε το περασμένο Σάββατο τον δεύτερο αγώνα της και συνέχισε το σερί των επιτυχιών. Κατέβαλλε εκτός έδρας την Έπαν Ραϊφίσεν με 4-1 και συμπλήρωσε επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup)! Η αναμέτρηση με τη Ραϊφίσεν ήταν για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ελληνίδα διεθνής βρέθηκε ξανά σε εξαιρετική ημέρα και πανηγύρισε τη νίκη και στους δύο ατομικούς αγώνες της. Αρχικά επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Κλαούντια Καράσια κι έπειτα με το ίδιο σκορ της Κινέζας Σου Γιασίν. Η ομάδα της Σαρδηνίας βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς, αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Θα το δώσει στο τέλος της εβδομάδας (09/11) και είναι εκείνο της πρεμιέρας με την Κουάτρο Μόρι, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της συμμετοχής της Νορμπέλο στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών.

Tsekoura SlavoiΣτην Τσεχία στο μεταξύ, το πρόγραμμα του περασμένου Σαββατοκύριακου περιλάμβανε αγώνες Κυπέλλου, όπου η Σλαβόι Πράγας της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα προχώρησε μέχρι την 8άδα. Σε ταμπλό των «32» η ομάδα της τσεχικής πρωτεύουσας είχε αρχικά bye. Στον γύρο των «16» αντιμετώπισε την Τσέσκα Μπουντεγιόβιτσε και την απέκλεισε με 6-2 και ηττήθηκε στα προημιτελικά από την SKST Χόντονιν (που σημειωτέον είναι 2η στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας) με 6-1. Η νεαρή πρωταθλήτρια έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Απέναντι στη Μπουντεγιόβιτσε επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια της με 3-0 σετ, ενώ σημείωσε νίκη και στο διπλό με 3-2. Κόντρα στη Χόντονιν ήταν αυτή, που έφερε το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο της ματς πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 (το τελευταίο σετ έληξε 11-9), ενώ στο δεύτερο έχασε εκείνη στις λεπτομέρειες με 3-2 (κι επίσης 11-9 το 5ο σετ).

 

Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης (photo Alex Lomaev)

Φωτό 2: Ο Ρόμπερτ Γκάρντος (by courtesy of the I.T.T.F)

Φωτό 3: Η βασική τριάδα της Σλαβόι Πράγας με τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα αριστερά 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ