Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Τ. Ρηνιώτη και Κ. Λαγογιάννη για το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Πέρα

Riniotis-Lagogiannis

Riniotis-LagogiannisΗ μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών για την Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών πλησιάζει. Την Κυριακή στις 13:00, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, οι επανακάμψαντες στην κορυφαία κατηγορία Πειραιώτες θα συναντήσουν τους σημερινούς πρωταθλητές και πολυνίκες του θεσμού στο ντέρμπι κορυφής, που γίνεται πόλος έλξης για όλο το φίλαθλο κοινό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όχι μόνο γιατί μπαίνει το ερώτημα αν ο ενισχυμένος και φιλόδοξος Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει την κυριαρχία του Πέρα, αλλά και γιατί ανεβάζει το πρεστίζ η παρουσία σπουδαίου ξένου αθλητή, του Πορτογάλου Ένιο Μέντες! Στη ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.π.Α. μίλησαν σήμερα ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κώστας Λαγογιάννης, δύο βασικά στελέχη του Ολυμπιακού και του Πέρα αντίστοιχα, τα οποία «έχουν φάει με το κουτάλι» τέτοια παιχνίδια τίτλου.

ΡΗΝΙΩΤΗΣ: «Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ»

Τυπικά γηπεδούχος είναι ο Ολυμπιακός του Γιώργου Χριστοφοράκη. Επέστρεψε φέτος στην Α1 ύστερα από δύο σεζόν στη 2η κατηγορία. απέκτησε τον διεθνή Μέντες, αλλά και τον Ντανιέλ Τσιόκα, που πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια κινείται ξανά σε επίπεδα πρωταθλητισμού σε ελληνική διασυλλογική διοργάνωση. Στην τριάδα και ο Τάσος Ρηνιώτης, για τον οποίο ο προπονητής της ομάδας είχε δηλώσει προ καιρού ότι είναι το βαρόμετρο στους αγώνες με το Πέρα. «Δεν αισθάνομαι κάποια επιπλέον πίεση. Απλά ευθύνη, αλλά έτσι κι αλλιώς σε κάθε αγώνα ο αθλητής νιώθει ότι πρέπει ν’ αποδεικνύει την αξία του και να φέρνει θετικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει πίεση λοιπόν, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεμαι αντίπαλος με το Πέρα, έχω μεγάλη εμπειρία από τέτοιους αγώνες», τόνισε σχετικά ο δευτεραθλητής Ευρώπης με την εθνική μας ομάδα και αναφορικά με τα στοιχεία που θα μετρήσουν στον κυριακάτικο αγώνα είπε: «Τον μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν η ψυχολογία και το ποιος θα θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Είναι πολύ σοβαρές και οι δύο ομάδες, οι αντίπαλοί μας έχουν βγει πρωταθλητές πολλές φορές και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά κι εμείς είμαστε διψασμένοι για τον τίτλο. Πριν από τρία χρόνια τον χάσαμε για ένα σετ, είχαμε φτάσει στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό, ευελπιστούμε φέτος με την εμπειρία και την ποιότητά μας να καταφέρουμε τον στόχο μας. Εύχομαι επίσης, ν’ απολαύσει ο κόσμος ένα σπουδαίο ματς, που θα έχει αμφίρροπη εξέλιξη και θα είναι αντάξιο των προσδοκιών και των ονομάτων των δύο σωματείων».

Ρεπορταζιακά να προσθέσουμε ότι ο Μέντες θα έρθει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου και θ’ αγωνιστεί μόνο στα δύο ματς της Κυριακής. Δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα διότι την Παρασκευή έχει αγώνα στην Ισπανία με τη δεύτερη ομάδα του, τη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα. Μάλιστα, αντί για το Σάββατο, που γίνονται τα παιχνίδια της 1ης κατηγορίας, ζήτησε να γίνει μία μέρα πριν αυτό το παιχνίδι ακριβώς για να είναι εγκαίρως στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για την αγωνιστική κατάσταση του Μέντες ο Ρηνιώτης τόνισε ότι έχει καιρό να τον δει, όμως ξέρει ότι ήδη έχει φέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα φέτος στην Ισπανία, όπως οι νίκες εναντίον των διεθνών Ισπανών Μασάδο και Ντουράν.

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ»

Ο Α.Σ. Πέρα του Γιάννη Βλοτινού εμφανίζει την ίδια βασική τριάδα των Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη, Λευτέρη Μάκρα και παρότι χορτασμένος από τίτλους βλέπει ως επιπλέον κίνητρο να διατηρήσει τα σκήπτρα με τα σημερινά δεδομένα της Α1. «Φέτος είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός δείχνει ισάξιος με μας, ενισχύθηκε και με ξένο παίκτη και το να πάρεις ξανά τον τίτλο έχει άλλη χάρη. Είναι μεγάλη πρόσκληση να κρατήσουμε τα πρωτεία. Θα πρόσθετα μάλιστα, ότι οι φετινοί αγώνες Πέρα-Ολυμπιακού αναμένεται να είναι οι καλύτεροι των τελευταίων χρόνων. Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά, που να είναι τόσο ισορροπημένο το μεταξύ μας παιχνίδι. Παλαιότερα, όταν αγωνίζονταν στον Ολυμπιακό ο Βλοτινός και ο Παπαγεωργίου, δεν ήμασταν εμείς στο Πέρα τόσο δυνατοί, ενώ μετά που ήρθε ο Κώστας στο Πέρα είχαμε εμείς ισχυρή τριάδα και ο Ολυμπιακός είχε χάσει μέρος της δύναμής του. Θεωρώ ότι αυτό το ντέρμπι θα είναι το πιο γοητευτικό», δήλωσε ο Λαγογιάννης.

Σε μία μικρή ανάλυση του ματς ο 32χρονος διεθνής επισήμανε: «Σαν μία πρώτη παρατήρηση πιστεύω κατ’ αρχήν ότι όλοι οι παίκτες, πλην του Τσιόκα, βράζουν στο ίδιο καζάνι λίγο-πολύ. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη ημέρα κι έχει πιο δυνατή ψυχολογία θα κερδίσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι η υπόθεση του τίτλου θα κριθεί στον 2ο γύρο, προσωπικά δεν το αποκλείω ότι μπορεί να έρθει αποτέλεσμα, που θα δώσει στον νικητή τεράστιο προβάδισμα για τη ρεβάνς, αλλά σίγουρα είναι αγώνας στον οποίο δεν χωρούν προγνωστικά. Το πιθανότερο δηλαδή, είναι να γίνουν κλειστά παιχνίδια και να χρειαστούν και οι δύο αγώνες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σχετικά με τους αντιπάλους, δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ντανιέλ, αλλά έχει πλούσια εμπειρία και σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή. Ο Μέντες είναι πολύ καλός παίκτης και το επιβεβαιώνει και με τα τελευταία αποτελέσματά του στην Ισπανία».

Ο Λαγογιάννης ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους κι ας κερδίσει ο καλύτερος» κι εξέφρασε την ελπίδα να γίνει γενικότερα πιο δυνατό το πρωτάθλημα της Α1. «Μακάρι να δημιουργηθούν καλύτερα οικονομικά δεδομένα σε περισσότερες ομάδες, να γίνουν περισσότερα βήματα και να δούμε κι άλλους δυνατούς παίκτες. Στη Γαλλία, όπου επίσης αγωνίζομαι την τελευταία διετία, βλέπουμε παίκτες 15 και 16 ετών να εμφανίζουν ποιότητα και να είναι ακόμα και ισάξιοί μας. Παρότι νεαροί έχουν ήδη σημαντική εμπειρία και αποδίδουν πραγματικά σπουδαίο πινγκ πονγκ. Μακάρι να καλυτερεύσει γενικά η αγωνιστική εικόνα κι εδώ κάποια στιγμή, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι απίθανο», επισήμανε ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών, που έχει το πρόβλημα στον δεξιό ώμο να τον ταλαιπωρεί ακόμα, όμως είναι πολύ καλύτερα και το αντιμετωπίζει όπως μπορεί.

Δ.Α.Ο. ΤΑΥΡΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ντέρμπι υπάρχει και στην Α1 των γυναικών αυτό το Σαββατοκύριακο. Το μεσημέρι του Σαββάτου τίθενται αντιμέτωποι ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι είναι από τους διεκδικητές του τίτλου και ισοβαθμούν στη 2η θέση πίσω από το πρώτο φαβορί και αήττητο Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι δύο ομάδες είχαν χάσει από τον πρωτοπόρο, συνεπώς χρειάζονται εξίσου τη νίκη για να μείνουν με αξιώσεις στο κυνήγι της πρωτιάς. Ο αγώνας αρχίζει στη μία το μεσημέρι. Λιγότερο αμφίρροπο αναμένεται την ίδια ημέρα (στις 16:00) το παιχνίδι του Πέρα με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας, ωστόσο τραβάει κι αυτό την προσοχή, καθώς οι δύο ομάδες συγκατοικούν ύστερα από τις τρεις αγωνιστικές στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

 

Φωτό: Ρηνιώτης και Λαγογιάννης τα ξαναλένε την Κυριακή σε επίπεδο ντέρμπι κορυφής για την Α1. Στο στιγμιότυπο δίνουν τα χέρια μετά τον μεταξύ τους αγώνα σε αναμέτρηση Πέρα-Ολυμπιακού στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο πριν από λίγα χρόνια. 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ