Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η εθνική ανδρών 11η στον κόσμο τον Νοέμβριο!

Ethniki andron_giorti

Ethniki andron_giortiΗ ανακοίνωση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων για τον μήνα Νοέμβριο έφερε την πολύ ευχάριστη είδηση, που περίμενε το ελληνικό συγκρότημα των ανδρών έπειτα από τη μεγαλειώδη πορεία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Σβέσατ και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου η ομάδα του Κώστα Βατσακλή σημείωσε φοβερή άνοδο πέντε θέσεων και φιγουράρει πια στο νούμερο 11 του κόσμου! Επέστρεψε σε τόσο ψηλά βαθμολογικά επίπεδα ύστερα από δύο και πλέον χρόνια κι επιβεβαιώνει και από αυτή την πλευρά ότι παραμένει στην ελίτ του παγκοσμίου στερεώματος! Είναι γνωστό άλλωστε, ότι και το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, την άνοιξη του 2014 στο Τόκιο, θα τη βρει στην 1η κατηγορία (Championship Division) όπου την τελευταία φορά, στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012, είχε τερματίσει στην απόλυτα τιμητική 12η θέση!

Στον ατομικό πίνακα αξιολόγησης, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, εμφάνισαν βελτίωση και οι τρεις αθλητές, οι οποίοι είναι ψηλότερα από ελληνικής πλευράς και πήραν μέρος σε όλους τους αγώνες της εθνικής μέχρι το μετάλλιο. Ο Παναγιώτης Γκιώνης ανέβηκε 29 θέσεις (θυμίζουμε νούμερο 35 από 64), ο Κώστας Παπαγεωργίου 21 (150 από 171) και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα 1 (67 από 68). Δεδομένα λοιπόν, αυτό μέτρησε καθοριστικά και στους υπολογισμούς για το WorldTeamRanking. Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στο νούμερο 11 με 244 βαθμούς από το νούμερο 16 του Οκτωβρίου (τότε είχε 234 βαθμούς), ξεπέρασε χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Λευκορωσία, ενώ είναι 4 βαθμούς πίσω από τη 10η Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι η αμέσως προηγούμενη φορά, που το συγκρότημα των ανδρών βρισκόταν στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ έχει φυσικά και καλύτερα πλασαρίσματα. Τον Αύγουστο του 2010 εμφανιζόταν στο νούμερο 10, τον Ιούλιο του ίδιου έτους στο νούμερο 8, ενώ ολόκληρο το 2009 ήταν στην πρώτη 10άδα του κόσμου με κορυφαία θέση γενικώς την 6η τον Νοέμβριο!

Άνοδο είχε και η εθνική μας ομάδα των γυναικών στον αντίστοιχο πίνακα. Αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 33 με 168 βαθμούς όταν τον Οκτώβριο ήταν στο νούμερο 37 με 164. Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα δεν κινδυνεύει η συμμετοχή της στη 2η κατηγορία του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, άσχετα το αν το 2012 είχε περιοριστεί σε θέσεις υποβιβασμού (το W.T.R. ξεκαθαρίζει τα πράγματα).

* Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ακύρωσε τη συμμετοχή του στο γερμανικό WorldTour, που αρχίζει την Τετάρτη στο Βερολίνο. Στο ισχυρό τουρνουά θα μετάσχουν κανονικά οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου, οι οποίοι μεταβαίνουν αύριο στη Γερμανία.

* Η Παπαδάκη είχε το Σάββατο δραστηριότητα και στην Α1 της Ιταλίας, καθώς υπήρχε η εξ αναβολής αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Κουάτρο Μόρι. Η ομάδα της, η Νορμπέλο, επικράτησε 4-2 στην έδρα της και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς και το απόλυτο των νικών σε τρεις αγώνες. Συγκατοικεί με τις Κορτεματζιόρε και Ζευς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε αρχικά από τη Νιγηριανή Ογκουντέλε Ολαμίντε με 3-0 σετ και στο τελευταίο παιχνίδι κατέβαλλε τη Μαρία Πιλόνι με 3-0.

* Στη Γαλλία συνεχίστηκαν τις τελευταίες ημέρες τα πρωταθλήματα της 3ης και της 4ης κατηγορίας. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 ενισχύθηκε ξανά με τον Γιώργο Φραγκούλη, που είχε την πολύ ευχάριστη εμπειρία της παρθενικής συμμετοχής στη γαλλική λίγκα, αλλά δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα με 8-6 από τη Μπρουίγ. Ο νεαρός πρωταθλητής είχε μία νίκη και δύο ήττες. Στη βαθμολογία του γκρουπ Α στη National 1 η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 5η θέση με 7 βαθμούς ύστερα από 4 παιχνίδια. Στη National 2 η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 δεν είχε τον Λευτέρη Μάκρα στη σύνθεσή της λόγω των αγώνων του Α.Σ. Πέρα Αθηνών το Σαββατοκύριακο. Η Αμικάλ έχασε στην έδρα της 8-0 από τη Λιλ και με 7 βαθμούς σε 4 αγώνες βρίσκεται στην 5η θέση του γκρουπ G.

 

Φωτό: Τα στελέχη της εθνικής μας ομάδας μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη στη γιορτή, που έγινε στις 17 Οκτωβρίου στο Σ.Ε.Φ., προς τιμήν των δευτεραθλητών Ευρώπης. Από αριστερά ο προπονητής Κ. Βατσακλής και οι αθλητές Τ. Ρηνιώτης, Κ. Παπαγεωργίου, Π. Γκιώνης και Κ. Κρεάνγκα (φωτό Παντελής Θεοδωράκης). 

 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ