Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις Έλληνες αθλητές μετράνε τις δυνάμεις τους από αύριο στο γερμανικό όπεν

229 national_team

229 national_teamΈναν …καλό βαθμό στο δυνατό τεστ του γερμανικού World Tour επιδιώκουν από αύριο στο Βερολίνο τέσσερις Έλληνες αθλητές. Η 24χρονη Αγγελίνα Παπαδάκη, που είναι η πιο έμπειρη από τέτοιες διοργανώσεις και οι νεότεροι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γεωργία Ζαβιτσάνου (φωτό) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε σπουδαία ονόματα και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Το τουρνουά αρχίζει το πρωί της Τετάρτης με τη συμμετοχή 49 χωρών απ’ όλο τον κόσμο και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Τα παιδιά έμαθαν σήμερα τους πρώτους αντιπάλους τους.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 66 γκρουπ και θα υπάρχει και δεύτερη προκριματική φάση για να προκύψουν τα ονόματα, που θα βρεθούν στο κυρίως ταμπλό. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος κληρώθηκε στο 45ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Χουνγκ-Τζου Σιανγκ από την Ταϊπέι (επικεφαλής) και τον Ρουμάνο Χόνορ Ζοκς.

Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος είναι στο 46ο γκρουπ με τον Σέρβο Ζολτ Πέτε (επικεφαλής) και τον πολιτογραφημένο Αυστριακό Φενγκ Σιαοκουάν. Τα αδέρφια παίζουν και τα δύο παιχνίδια τους αύριο, ο Κωνσταντίνος το μεσημέρι με τον Ζοκς και το απόγευμα με τον Χουνγκ και αντίστοιχα ο Γιώργος με τον Φενγκ και τον Πέτε.

Στο απλό γυναικών έγιναν 37 προκριματικά γκρουπ κι επίσης θα χρειαστούν έξτρα ματς για να βγουν όλες οι προκρίσεις στον 1ο γύρο. Η Παπαδάκη βρίσκεται στο 20ο γκρουπ με αντιπάλους τη Γιαπωνέζα Γιούι Χαμαμότο (επικεφαλής) και την Ολλανδέζα Λίντα Κρίμερς.

Η Ζαβιτσάνου θ’ αγωνιστεί στο 32ο γκρουπ κόντρα στην Αλεξάνδρα Πριβάλοβα από τη Λευκορωσία και την Έκα Σο από την Ιαπωνία. Αύριο δίνουν και οι αθλήτριες όλους τους αγώνες τους στα γκρουπ. Για κάθε ένα από τα τέσσερα παιδιά η πρωτιά στον όμιλο είναι κάτι αφάνταστα δύσκολο σε τόσο ισχυρό τουρνουά, ωστόσο αυτό που θέλουν βασικά, μαζί με την πολύτιμη εμπειρία, είναι ν’ αφήσουν θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Στα προκριματικά του διπλού ανδρών οι Κωνσταντινόπουλοι κληρώθηκαν στον γύρο των «64» με τους Πολωνούς Πάβελ Φερτικόβσκι/Ρόμπερτ Φλόρας και θα τους αντιμετωπίσουν την Πέμπτη. Παπαδάκη και Ζαβιτσάνου δεν έγιναν δίδυμο για το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.

Σήμερα έγινε η κλήρωση και στους αγώνες under 21, όπου μετέχουν τρεις Έλληνες αθλητές. Στους άνδρες έχουν γίνει 21 γκρουπ. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος βρίσκεται στο 9ο γκρουπ με τον Ινδό Σατιγιάν Γκανασεκαράν και τον Αυστριακό Στέφαν Λέιτγκεμπ.

Στο 10ο γκρουπ είναι ο Γ. Κωνσταντινόπουλος κι έχει μπροστά του τον Τόμας Μίκουτιτς από τη Λιθουανία και τον Σου Τσια-Λιανγκ από την Ταϊπέι. Η Ζαβιτσάνου κληρώθηκε στο 13ο και προτελευταίο γκρουπ, που είναι των 4ων αθλητριών. Θα συναντήσει την Καρολίν Κουμαχάρα από τη Βραζιλία, την Μπριτ Έρλαντ από την Ολλανδία και την Άνχαραντ Φίλιπς από την Ουαλία. Και οι αγώνες U-21 αρχίζουν αύριο.

 

* Η Γεωργία Ζαβιτσάνου θα κάνει στη Γερμανία την πρώτη εμφάνισή της σε επαμειβόμενο όπεν της σειράς World Tour (φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ