Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύ κοντά στον πρώτο στόχο της η Στόρφορς των Χριστοφοράκη, Εξάρχου

Exarchou me_Storfors

Exarchou me_StorforsΟ απολογισμός της μίας νίκης και της μίας ήττας, στη σημερινή τρίτη αγωνιστική ημέρα στην Α΄κατηγορία γυναικών της Σουηδίας και τον Xristoforaki Storforsόμιλο του βορρά, είναι αρκετός για να φέρει τη Στόρφορς της Μαρίας Χριστοφοράκη (φωτό δεξιά) και της Φιλαρέτης Εξάρχου (φωτό αριστερά) πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης 4άδας. Το πλασάρισμα σε αυτές τις θέσεις, κατά την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, αποτελεί και φέτος τον αρχικό στόχο του σκανδιναβικού κλαμπ και όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθεί και στη δεύτερη διαδοχική σεζόν με τις δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες στη σύνθεση. Σήμερα έγινε η 4η και η 5η αγωνιστική και η επικράτηση απέναντι στην Ας έφερε τη Στόρφορς στην 3η θέση της βαθμολογίας δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της διοργάνωσης.   

Το πρωί η αναμέτρηση με τη 2η της κατάταξης Μαλαρένερτζι είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι δύο βασικές αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν και μοιραία ήρθε η ήττα με 6-3. Η Χριστοφοράκη έχασε από την Τσέχα, πρώην διεθνή, Γιάνα Ντομπέσοβα με 3-0 σετ και νίκησε τη Μαρία-Πία Λορεντζότι από την Ουρουγουάη με 3-1. Η Εξάρχου κάμφθηκε από τη Λορεντζότι με 3-1, τη Σουηδέζα Ντανιέλα Μόσκοβιτς με 3-0 και την Ντομπέσοβα επίσης με 3-0. Μαζί τα δύο κορίτσια έπαιξαν και στο διπλό και ηττήθηκαν από τις Ντομπέσοβα/Λορεντζότι με 3-1.  

Το απόγευμα η Στόρφορς είχε εύκολο έργο κόντρα στην Ας IF κι έφτασε στη νίκη με 6-1. Η Χριστοφοράκη νίκησε αρχικά την Έμελι Φίγκεραλντ με 3-0 σετ και ακολούθως έχασε από την Κάρελιν Κορδέρο από το Πουέρτο Ρίκο με το ίδιο σκορ. Την Κορδέρο κατέβαλλε με 3-0 η Εξάρχου και στο δεύτερο παιχνίδι της λύγισε και την ασιατικής καταγωγής Μισέλ Κουάχ με 3-2. Οι Ελληνίδες διεθνείς χρησιμοποιήθηκαν και σε αυτό το διπλό και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Κορδέρο/Κουάχ. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στην έδρα της Άνγκμπι και η συγκεκριμένη ομάδα έδωσε στον ίδιο χώρο το ντέρμπι κορυφής με τη Μαλαρένερτζι. Δεν αναδείχτηκε νικητής, το ματς έληξε ισόπαλο 5-5 κι έτσι η κατάσταση στην κορυφή έμεινε αμετάβλητη. Η Άνγκμπι προηγείται με 9 βαθμούς έχοντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία και ακολουθεί με 8 η Μαλαρένερτζι, που είναι επίσης αήττητη (3 νίκες-2 ισοπαλίες). Η Στόρφορς βρίσκεται στην 3η θέση με 6 βαθμούς, ενώ 4η είναι η Σπαρβάγκεν με 5.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνουν η 6η και η 7η αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση. Στη συνέχεια οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τον όμιλο του βορά και οι αντίστοιχες από τον όμιλο του νότου θα βρεθούν σε νέο όμιλο κι εκείνες που θα πλασαριστούν στην πρώτη 6άδα θ’ αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελευταία φάση της διοργάνωσης, τα πλέι οφ.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ