Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Προολυμπιακού τουρνουά Χριστοφοράκη και Τόλιου

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Κατερίνας Τόλιου στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου. Ολοκληρώθηκε με την αναμενόμενη πορεία, καθώς οι δύο πρωταθλήτριες δεν είχαν υψηλές βλέψεις και παράλληλα ήταν αφάνταστα δύσκολο, με την κλήρωση που τους έτυχε στα γκρουπ, να περάσουν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Στα τελευταία παιχνίδια τους έχασαν φυσιολογικά από δύο μεγάλα ονόματα του χώρου, την Κροάτισσα Ταμάρα Μπόρος και τη Ρωσίδα Οξάνα Φαντέεβα αντίστοιχα. Έζησαν πάντως, μία σπουδαία εμπειρία προσπαθώντας για το καλύτερο και ο συνολικός τους απολογισμός ήταν μία νίκη και δύο ήττες.

Η Χριστοφοράκη (νούμερο 173 στο τρέχοντα ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) μετείχε στο 15ο γκρουπ. Μετά την ήττα από την Ιταλίδα Ταν-Μονφαρντίνι και τη νίκη επί της Ράχελ Ασβάντεν από την Ελβετία έδωσε το μεσημέρι το καθοριστικό παιχνίδι με την Ταμάρα Μπόρος (Νο 38). Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό της κορυφαίας Κροάτισσας, περιορίστηκε από την αρχή σε παθητικό ρόλο και κάμφθηκε με 4-0 σετ (3-11, 5-11, 6-11, 7-11). Μεταξύ άλλων κορυφαίων διακρίσεων η Μπόρος είναι πρώην «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό γυναικών.

Στο άλλο ματς της 3η αγωνιστικής του γκρουπ η Ταν Μονφαρντίνι επιβλήθηκε με 4-0 σετ της Ασβάντεν (11-6, 11-3, 11-6, 11-7) και προκρίθηκε ως νικήτρια. Η Μπόρος πήρε τη 2η προνομιούχο θέση και η τελική βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 15ου ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ                                ΒΑΘΜΟΙ

1. Ταν-Μονφαρντίνι (Ιταλία)          6

2. Ταμάρα Μπόρος (Κροατία)          5

————————————————–

3. Μαρία Χριστοφοράκη (Ελλάδα)    4

4. Ράχελ Ασβάντεν (Ελβετία)           3

Στο 14ο γκρουπ η Τόλιου (Νο 218) είχε την ευκαιρία να δώσει ένα ακόμα ματς με καταξιωμένη Ευρωπαία αθλήτρια. Αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Οξάνα Φαντέεβα (Νο 35), πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό γυναικών και το 2010 και το 2011. Η 17χρονη διεθνής μας είχε ορισμένα καλά διαστήματα και στο 4ο σετ κατάφερε να γίνει απειλητική. Η εξέλιξη 5-11, 1-11, 6-11 και 9-11. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων είχε χάσει στο πρώτο της ματς από την Πολωνή Καταρζίνα Γκριμπόβσκα, στη συνέχεια νίκησε τη Ράκελ Μορέτ και τελικά κατέλαβε την 3η θέση στο γκρουπ. Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ η Γκριμπόβσκα νίκησε τη Μορέτ με 4-0 σετ (11-8, 12-10, 11-4, 11-5). Στο επόμενο στάδιο των αγώνων προκρίθηκαν η Φαντέεβα και η Γκριμπόβσκα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 14ου ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ                             ΒΑΘΜΟΙ

1. Οξάνα Φαντέεβα (Ρωσία)           6

2. Καταρζίνα Γκριμπόβσκα (Πολωνία) 5

————————————————–

3. Κατερίνα Τόλιου (Ελλάδα)          4

4. Ράκελ Μορέτ (Ελβετία)              3

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ