Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στην 8άδα του σουηδικού όπεν ο Γκιώνης και παίζει για μετάλλιο

Gionis forehand

Gionis forehandΤην πρόκρισή του στον προημιτελικό γύρο του σουηδικού τουρνουά, που συνεχίζεται στη Στοκχόλμη, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο Παναγιώτης Γκιώνης. Με νέα σπουδαία εμφάνιση κατέβαλλε με 4-1 σετ το 4ο φαβορί του ταμπλό, τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι κι έσπασε παράδοση πολλών χρόνων, που τον ήθελε να μην προχωρά ποτέ πέρα από τη 16άδα στο απλό ενός τουρνουά World Tour (πρώην Pro Tour)! Πέτυχε τον βασικό του σκοπό, εξασφάλισε ήδη πόντους για τη διεθνή κατάταξη και επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας! Τον Οκτώβριο κατέκτησε τα δύο πρώτα του μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας και τώρα απέχει ένα βήμα από το ν’ ανέβει πρώτη φορά στο πόντιουμ των νικητών στο απλό ενός επαμειβόμενου όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Το βράδυ στις 20:45 αντιμετωπίζει έναν άλλο αθλητή από την Ταϊπέι, τον Χουν Τζου Σιανγκ κι αν νικήσει θα εξασφαλίσει μετάλλιο, καθώς δεν προβλέπεται ματς για τις θέσεις 3-4. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδικτυακό πρόγραμμα itTV, για το οποίο υπάρχει link από τη σελίδα της I.T.T.F.

Στον αγώνα του 3ου γύρου (σ.σ. των «16») η πρώτη πρόκληση για τον Γκιώνη (νούμερο 35 στον κόσμο) ήταν ότι συνάντησε αθλητή, που είναι δέκα θέσεις πιο ψηλά στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη (Νο 25) και ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα θα τον ωφελούσε αυτόματα στο rankinglist. Επιπλέον, είχε ν’ αντιμετωπίσει τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού ανδρών ξέροντας ότι στα 16 χρόνια, που μετέχει σε αυτά τα τουρνουά, μπορεί να είχε πλασαριστεί πολλές φορές στη 16άδα, αλλά ποτέ στην 8άδα. Σήμερα λοιπόν, ήταν η ώρα να προσθέσει άλλη μία ξεχωριστή στιγμή στην επαγγελματική του διαδρομή. Έπαιξε θαυμάσια υπό την καθοδήγηση του Κώστα Βατσακλή, έφτασε επιβλητική νίκη με 4-1, παρότι έχασε το εναρκτήριο σετ και απέδειξε ότι ήρθε απολύτως φυσιολογικά η μεγαλειώδης πορεία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας!

Στο απόλυτα ισορροπημένο 1ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 6-4, όμως ο Ασιάτης πέρασε γρήγορα μπροστά με ανάλογη διαφορά και την κράτησε. Πολύ κοντά στο σκορ και στο 2ο σετ οι αντίπαλοι, ώσπου ο Έλληνας πρωταθλητής είχε σερί στο 8-8 και ισοφάρισε. Οι καλές επιλογές και η διάρκεια τού χάρισαν και το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 3ο σετ έχανε 6-7 και πήρε πέντε διαδοχικούς πόντους. Με ακόμα πιο δυνατή ψυχολογία κράτησε τον καλό ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα για το 3-1, που τον έκανε φαβορί για τη νίκη. Στο 5ο σετ βρέθηκε 2-6 πίσω, όμως φάνηκε κι εκεί ότι είχε τον τρόπο του να πιέζει με την άμυνα και παράλληλα να χρησιμοποιεί όσο χρειάζεται την επίθεση για να παίρνει τους πόντους. Κάλυψε γρήγορα το χάντικαπ και ήταν ψύχραιμος στα πιο κρίσιμα σημεία για να τελειώσει το ματς στα πέντε σετ (9-11, 11-8, 11-7, 11-7, 11-9).

Θυμίζουμε ότι ο 34χρονος διεθνής μας είχε νικήσει τον Ιάπωνα Γιούκι Χιράνο με 4-1 σετ στον 1ο γύρο και τον Τούρκο Βανγκ Μπόρα με 4-2 στον 2ο. Σημειώνεται επίσης ότι το 2005 στο αντίστοιχο σουηδικό όπεν, που είχε γίνει στο Γκέτεμποργκ, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών με παρτενέρ τον Κορέατη Γιου Σε Χιουκ.

                                      

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ