Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Μαρόκο από αύριο η Τόλιου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων

215 national_team

215 national_teamΗ πιο πετυχημένη χρονιά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στις διεθνείς διοργανώσεις θα κλείσει με παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων! Η Κατερίνα Τόλιου μεταβαίνει αύριο στο Μαρόκο για να μετάσχει στο απλό του κορυφαίου event των μικρών ηλικιών και, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει στο τραπέζι, η συμμετοχή της και μόνο αποτελεί τιμή και χαρά για την ίδια, το σωματείο της και την ομοσπονδία. Ελάχιστα 24ωρα μετά τη νέα επιτυχία του Παναγιώτη Γκιώνη και την 3η θέση στο World Tour της Σουηδίας το άθλημα θα επιδιώξει να δείξει τη δυναμική του και στην εφηβική κατηγορία με τη σημαντικότερη εκπρόσωπό του. Η 18άχρονη «αμυντικός»  είχε θετικότατη πορεία το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων και πέρα από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο ομαδικό έφτασε στην 9η θέση του απλού και του διπλού νεανίδων. Στο φινάλε της στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία συναντά μεγαλύτερη πρόκληση με αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι από την Κυριακή σε εξέλιξη στο Ραμπάτ με το αγώνισμα του ομαδικού. Συγκεντρώνει περίπου 200 αθλητές κι αθλήτριες από κάθε ήπειρο και φιλοξενείται στο «Prince Moulay Abdellah Stadium». Τα ατομικά αγωνίσματα αρχίζουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, το απλό νεανίδων έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης. Η διοργάνωση θα τελειώσει την Κυριακή 8 του μήνα. Η Τόλιου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της σήμερα το απόγευμα και αναχωρεί από την Αθήνα νωρίς αύριο το πρωί. Μαζί της θα είναι ο προπονητής της στην εθνική ομάδα Κώστας Βατσακλής, ο οποίος δεν …πρόλαβε να γυρίσει από τη Στοκχόλμη όπου καθοδήγησε τον Γκιώνη και αναλαμβάνει ξεχωριστή αποστολή πηγαίνοντας πρώτη φορά κι αυτός σε τέτοια διοργάνωση.  

«Είναι σε καλή κατάσταση η Κατερίνα και η προετοιμασία της ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα. Μιλούσα τηλεφωνικά μαζί της και από τη Σουηδία, καθώς της είχα δώσει πρόγραμμα προπόνησης και βλέπω ότι ανυπομονεί για τους αγώνες. Έχει μεγάλο κίνητρο να πάει καλά για να κερδίσει βαθμούς και στην παγκόσμια κατάταξη και πιστεύω ότι θα διακριθεί. Η διάκριση για την Κατερίνα βέβαια, δεν θα είναι το μετάλλιο, αλλά το να περάσει από τα προκριματικά γκρουπ στο ταμπλό και μετά να κοιτάξει βήμα-βήμα να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός προπονητής. 

Το απλό περιλαμβάνει αρχικά προκριματικά γκρουπ των 4ων ή των 3ων. Από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «64») οι δύο πρώτοι και οι δύο πρώτες αντίστοιχα. Απευθείας στο ταμπλό περνάνε τα 16 πρώτα φαβορί σε αγόρια και κορίτσια. Το αγώνισμα του απλού θα συνεχιστεί με νοκ άουτ ματς, ενώ όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ (best of seven). Η κλήρωση των γκρουπ δεν είχε γίνει μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου. Θυμίζουμε ότι η Τόλιου απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ως 10η από τις συνολικά 14 αθλήτριες, που προσκλήθηκαν για το αγώνισμα του απλού με βάση την παγκόσμια κατάταξη του Σεπτεμβρίου.

* Ο Γιαν Αν, ο Κινέζος πρωταθλητής, που απέκλεισε τον Παναγιώτη Γκιώνη στο WorldTourτης Σουηδίας, αναδείχτηκε τελικά νικητής του τουρνουά. Στον τελικό κατέβαλλε τον συμπατριώτη του Φαν Ζεντόνγκ με 4-2 σετ.

* Μία πολύ μεγάλη μορφή του κοντινού παρελθόντος, ο πρώην πρωταθλητής κόσμου (στο ομαδικό) και Ευρώπης (σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο) Μίκαελ Άπελγκρεν ήταν μεταξύ αυτών, που συνεχάρησαν τον Έλληνα πρωταθλητή για τη διάκρισή του στη Στοκχόλμη. Λίγα λεπτά μετά τους ημιτελικούς ο σπουδαίος αριστερόχειρας Σουηδός επαίνεσε τον Γκιώνη για τις εμφανίσεις του και του είπε ότι πολλά από τα παιδιά που τον χειροκρότησαν από την εξέδρα είναι από το σωματείο, στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος και το «τοτέμ» του παγκοσμίου πινγκ πονγκ Γιαν Όβε Βάλντνερ! Αν και βετεράνοι πια, οι δύο θρυλικοί Σκανδιναβοί συνεχίζουν να παίζουν και παράλληλα βέβαια, μεταδίδουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Έτσι πήγαν τους νεαρούς αθλητές του σωματείου στο γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το σουηδικό όπεν. 

 

* Φωτό της Κατερίνας Τόλιου από προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ